FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL MITĂ ÎN ELICOPTER

Explicaţia lui Ţerbea pentru anchetele încrucişate: "Vor peşti mari din fotbal pentru raportul european pe justiţie"

Sorin Ţerbea
Sorin Ţerbea

Articol de - Publicat sambata, 26 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2011 20:53

Omul de afaceri din Tg. Mureş e convins că DNA e mînat din spate de mize guvernamentale. Crede că Mircea Sandu şi Dragomir vor scăpa fără probleme din strînsoarea procurorilor

După 58 de zile petrecute în arest, Sorin Ţerbea povesteşte experienţa din spatele gratiilor ca şi cum ar face rezumatul unui serial. "Sînt un tip tare, domne, nu mă doboară pe mine atîta lucru", spune bărbatul de 1,92 m, fost voleibalist în lotul naţional. Gesticulează, "uitaţi-vă la mine cît sînt!", dar are un moment cînd tristeţea învinge optimismul: "N-aş dori nici celor mai mari duşmani ai mei să intre acolo".

Spartacus şi Prison Break în arest
"Am stat în celulă cu Liviu Luca şi cu nişte vameşi, cred că se strînsese acolo cam doi la sută din PIB-ul României. Vîntu era peste drum de noi, probabil într-o celulă mai bine dotată ambiental", mai are puterea să glumească Ţerbea. Şi continuă descriindu-şi programul zilnic: "Trezirea la 6 dimineaţa, curăţenie în cameră, toaleta zilnică, micul dejun de la pachet. Prînzul era cel de la puşcărie, la ghium. Tocăniţă de cartofi, fasole, varză cu orez, mîncare mai de post, aşa! În rest, sală de forţă cam o oră şi jumătate pe zi şi filme la greu, nene! Spartacus şi Prison Break!".

Cu vecinul de dosar, Vasile Avram, spune că n-avea contacte în arest. Stăteau în încăperi diferite. Şi nici despre fotbal nu avea nimeni chef să discute: "Fiecare era preocupat de soarta lui, cum să-şi facă apărarea pe fond sau la recurs ca să iasă afară".

"Jos pălăria pentru procurorul din dosarul Craiovei!"
Lansează apoi, brusc, o teorie neaşteptată despre motivele pentru care fotbalul românesc, la vîrful său, e mitraliat în ultimele luni în numeroase anchete DNA: "Guvernul trebuie să prezinte în februarie, la Comisia Europeană, un raport preliminar, detaliat, pe justiţie, aşa că are nevoie de nişte peşti mari. Şi încearcă să-i obţină şi din fotbal, repede! Ăsta e adevărul, o să vedeţi cum se va slăbi strînsoarea din martie încolo!". Trimiterea lui Ţerbea e spre raportul pe justiţie către CE, de care depinde în mare măsură intrarea ţării în spaţiul Schengen.

Nu se sfieşte să-i descrie pe procurorii cu care a avut de-a face: "Sînt doi. Unul, Badea, cel din dosarul cu elicopterul, se străduieşte să dovedească el că e vorba de mită. Mi-a luat o declaraţie de 9 rînduri! Mă rog, încearcă să-şi facă treaba! Celălalt, Nariţiu, în cazul dezafilierii Craiovei, e însă un tip absolut respectabil. Mi-a zis: «Domnule Ţerbea, mi-am făcut o părere despre dumneavoastră. Dacă voi găsi probe clare, vă voi trimite în judecată. Dacă nu, voi dispune neînceperea urmăririi penale». Corect şi civilizat!".

"Mititelu e un informator al DNA"
Mircea Sandu? "Simt că e nevinovat şi spun asta din felul echilibrat şi corect în care conducea şedinţele Comitetului Executiv. Nu l-am cunoscut în alte împrejurări. Nici nu poţi face comparaţie între el şi Mititelu, care e un prăduitor, un informator la DNA. S-a ales praful de toate previziunile lui, că acum cade X, acum dezvăluie Y, acum o să toarne Z! Numai prostii ale unui «sifonar»!".

Ce-i cu "Mergem peste Mitică!"
Într-o stenogramă a unei convorbiri Ţerbea - Marius Stan, şeful Galaţiului se plînge că din drepturile TV distribuite de LPF către cluburi ar lipsi circa 2 milioane de euro. Iar omul de afaceri mureşean îl susţine pe Stan, spunînd: "Mergem peste Mitică!". Ţerbea: "Sigur, n-am nici o treabă cu drepturile TV la Liga 1, neavînd legături cu FCM Tg. Mureş, dar, cînd m-a sunat Marius, i-am zis aşa în sensul că sînt de acord cu el şi trebuie cerute nişte explicaţii. Credea că sînt oficial şi la FCM Tg. Mureş, nu doar patronul echipei de futsal City'Us, calitate în care eram şi colegi la Comitetul Executiv".

"Într-adevăr, am stat în celula unde a fost şi Gigi Becali. Am dat o singură dată mîna la un meci, mi-e greu să spun o părere despre un om pe care nu-l cunosc. Dar mă întreb mereu de unde are atîţia bani să investească la Steaua?"
Sorin Ţerbea, fost membru CEx FRF

"Dacă instanţa va judeca în mod corect dosarul cu elicopterul, pe probe clare, nu pe indicii temeinice, n-am nici o problemă"
Sorin Ţerbea, fost membru CEx FRF

3.000 de euro e, conform DNA, valoarea transportului cu elicopterul efectuat de Ţerbea pentru Vasile Avram: suma e contestată de omul de afaceri, care a cerut o contraexpertiză

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (11)
crystymar90
crystymar90  •  26 Noiembrie 2011, 22:38

".......Dar mă întreb mereu de unde are atîţia bani să investească la Steaua?". Este evident ca in spatele lui jiji sta altcineva, dar prostimea romaneasca continua sa-l pupe in pix pe acest mascarici national.

motru1
motru1  •  26 Noiembrie 2011, 15:02

sa va duceti dracul de mafioti imputiti

spivak
spivak  •  26 Noiembrie 2011, 10:42

Hoho, 3000 de euro! Mare corupţie, mare de tot. Pe scaunul electric cu voi, criminalilor! Până şi termopanele lui Năstase erau mai ieftine. Alea au costat doar 1500...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează