FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

FABULOS! Demisii în grup la CFR din cauza unor deturnări de fonduri? Bănuiți de costuri suspecte și plăți exagerate!

În urmă cu numai două săptămâni, Mara (stânga) sărbătoarea câștigarea Supercupei României FOTO Cristi Preda
În urmă cu numai două săptămâni, Mara (stânga) sărbătoarea câștigarea Supercupei României FOTO Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 iulie 2018 09:00

Bogdan Mara a demisionat din funcția de director sportiv ca să fie solidar cu Iordănescu, dar rămâne apropiat de patronul neoficial al clubului.

Bogdan dezminte informația că el și Copilu, fost vicepreședinte, ar fi fost bănuiți de deturnarea unor fonduri și de aceea ar fi trebuit să plece.

Scandalul de la CFR a schimbat antrenorul și a înjumătățit conducerea. Unul dintre sacrificați: Bogdan Mara, fost director sportiv, care l-a adus în vara trecută pe Dan Petrescu. Mara explică de ce a plecat din postul pe care-l ocupa și pretinde că rămâne amicul proprietarului din umbră al clubului, Nelu Varga.

- Bogdan, din afară se vede urât ce s-a petrecut la CFR, pare greu de priceput cum de un antrenor e demis după doar trei meciuri, cu o singură înfrângere.
- A fost o decizie luată la nervi, după eșecul cu Malmo, în urma unui meci în care echipa a jucat foarte prost, într-adevăr. Patronul s-a hotărât atunci să schimbe antrenorul, iar eu cu Marian Copilu am ales să demisionăm, din moment ce noul plan, cu Conceicao pe bancă, nu ne aparține. Cum mai puteam să susținem că noi conducem clubul, dacă nu hotăram noi? Am mizat pe Edi și am plecat cu el.

- A fost vorba doar despre demiterea lui Edi? Circulă și o informație potrivit căreia patronul v-ar fi bănuit pe tine și pe Copilu că ați fi făcut niște plăți exagerate în perioada asta, costuri pe care el le-ar fi considerat suspecte.

- E cea mai mare prostie! Cineva a lansat bârfa asta, dar e falsă total! Îți explic cum funcționa clubul, ca să înțelegi de ce e imposibil să fi consumat eu și Copilu banii pe nu știu ce... Nicio plată nu poate fi făcută la CFR fără semnătura lui Marian Băgăcean, acționarul principal. Niciun bilet de avion nu se poate cumpăra! Eu mergeam la contabilitate, contabila îl suna pe Băgăcean «vrea Mara un bilet Cluj-București». Și acționarul spunea da sau nu. Contractele jucătorilor le semnam eu, Mureșan și Băgăcean. Din nou, plata se făcea doar cu acordul scris al acționarului. Nu e clar că nu puteam să dispun de bani după capul meu?

- Spui că nu te-a acuzat de nimic Nelu Varga, patronul din umbră al clubului?
- Nelu Varga? Nelu Varga e prietenul meu, îmi e prieten de familie, chiar înainte să mă suni am fost cu el la masă. Și o să rămân un consilier al lui în fotbal. Consilier cu ghilimele, adică un prieten de suflet, un apropiat. De acum voi vedea meciurile lui CFR din tribună, mai relaxat un pic. Nu a fost un război intern, eu și Copilu am plecat când am simțit că nu mai hotăram noi, după un sezon în care ne-au aparținut hotărârile care au condus la câștigarea campionatului. Am plecat, nu ne-a dat nimeni afară! Că au rămas Mureșan și Răzvan Zamfir... Cineva trebuia să rămână în conducere în locul nostru!

"Nu s-a făcut nicio plată exagerată, pentru că eu verificam totul. La club totul era pe bază de referat pe care eu îl aprobam sau nu. Știu tot ce se întâmplă aici, nu știu cine aruncă astfel de informații pe piață. Bine că m-ați sunat, v-am lămurit. Alții nu mai fac așa... Deci nu există nicio plată exagerată pentru că eu știu de toate actele din club. Chiar și acum am aprobat toți banii pentru deplasarea din Suedia"
Marian Băgăcean, acționar principal CFR Cluj

"Am crezut în Edi Iordănescu, ne-am asumat total alegerea lui. Numirea lui Conceicao n-a mai fost pariul meu sau al lui Marian Copilu, deci nu aveam de ce să continuăm la CFR"
Bogdan Mara

"Mara și Copilu nu vor fi înlocuiți cu nimeni, că și așa eram cam mulți în club, după părerea mea. Nu de spațiu era problema, că eu am același birou din anii trecuți, unul foarte spațios"
Iuliu Mureșan, președinte CFR

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  28 Iulie 2018, 19:15

Bogdan Mara era un baiat platit sa apara sa mai spuna niste prostii pe la tv fara nici o treaba la club, un fel de MM. Doctorul ala supraponderal e un fel de Argaseala doar ca mai smecher ca doar are scoala unei institutii extrem de apreciate de unii cititori de aici.

114152442549886
George Iova  •  28 Iulie 2018, 18:01

Bogdan Mara am înțeles că a fost un ,,NEICA NIMENI,, la CFR ,o a cincea roata la căruță ,acolo dictează domnul Iuliu Mureșan

turbozero
turbozero  •  28 Iulie 2018, 17:35

no lasa ca a ramas il dottore la butoane de acum sa vezi milioane facute cadou offshore-urilor din malta :)))

Vezi toate comentariile (24)
Comentează