FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

Fără arbitri străini. Deocamdată! » Crăciunescu a mai cîştigat o bătălie în războiul cu preşedinţii din Liga 1

Comitetul Executiv FRF a respins propunerea cluburilor de a aduce brigăzi externe la meciurile importante din finalul sezonului
Comitetul Executiv FRF a respins propunerea cluburilor de a aduce brigăzi externe la meciurile importante din finalul sezonului

Articol de , - Publicat vineri, 06 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 aprilie 2012 21:48

Spre a aduce ”cavaleri” de peste hotare erau necesare minimum 7 voturi. Numai 5 oficiali au fost însă ”pentru”. Decizia e una de moment, subiectul se va redeschide. Borcea: ”Nu renunţăm!”

Greii Steaua, Dinamo şi Rapid au ratat prima tentativă de a impune arbitri străini la meciurile din finalul actualului sezon. Comitetul Executiv n-a validat propunerea venită de la o parte din cluburile primei ligi: 5 voturi PRO, 5 ABŢINERI şi 3 CONTRA. Pentru a fi adoptată, măsura avea nevoie de 7 voturi favorabile. Şi o observaţie: oamenii care au fost "pentru" sînt Argăseală, Walter şi 3 oficiali cu strînse conexiuni dinamoviste, Şfaiţer (Botoşani), Stana (Liga 3) şi Bobar, finul lui Borcea!

Crăciunescu: "Ne făceam de rîs"
"Nici un club n-a venit cu argumente concrete. Nimeni n-a realizat o analiză", a explicat şeful FRF, Mircea Sandu. El a făcut trimitere şi către pactul dinainte de startul returului, cînd CCA a fost avertizată că se va recurge la arbitri din afara ţării dacă mai mult de 10% din partidele programate în primele cinci etape vor fi influenţate decisiv de erorile "cavalerilor". Sandu: "Nimeni n-a invocat nici acest amănunt".

Iar Crăciunescu a obţinut, astfel, o victorie intermediară: "Ne făceam de rîs în Europa dacă ajungeam să solicităm brigăzi străine". Decizia e însă doar una de moment: Comitetul Executiv va redeschide subiectul dacă vor exista cereri similare din partea cluburilor în săptămînile următoare. Semne deja se profilează. Borcea: "Trebuie mers pe străini la partidele importante. Nu renunţăm la idee!".

Crăciunescu renunţă la Digi
Şeful FRF, Mircea Sandu, i-a pus în vedere lui Ion Crăciunescu să renunţe la colaborarea cu postul DigiSport, unde analizează fazele litigioase ale etapei. Naşu': "Mai bine îţi măreşti salariul la Comisie!". Crăciunescu: "E corectă solicitarea preşedintelui. Voi încheia contractul cu Digi". La CCA, el încasează un salariu de 2.500 de euro, iar de la TV mai ridică încă 2.500 euro.

"Cine a votat în Comitetul Executiv? Ăia de la fotbal în sală, domne! Crăciunescu perfecţionează vechiul sistem. Avem aceiaşi arbitri, aceleaşi delegări" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

"Să ne lase Sandu! Şi-a făcut un popor de sclavi în Comitetul Executiv, unde se decide numai cum vrea el. Adică noi sîntem nişte papagali! E o obrăznicie ce face el" (Gigi Becali, finanţator Steaua)

Cum au votat membrii Comitetului Executiv

PRO - Valeriu Argăseală (L1), Florian Walter (L1), Cornel Şfaiţer (L2), Ştefan Stana (L3), Cristi Bobar (L3). Total: 5

ABŢINERI - Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga (AJF), Marian Pălărie (fotbal feminin), Sorin Ţerbea (futsal). Total: 5

CONTRA - Ion Crăciunescu (CCA), Gheorghe Constantin (L2), Marius Cociu (juniori). Total: 3

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
romarian
romarian  •  06 Aprilie 2012, 09:53

ZIARISTII NOSTRI SUNT TOTI MANIPULATI SI NU MAI VOR SA VADA ADEVARUL. AM TOT DAT E-MAIL LA ACEA EMISIUNE UNDE SE ANALIZEAZA FAZELE LITIGIOASE SI L-AM CERUT SA-MI EXPLICE DE CE NU S-A DAT ELIMINARE LA TATARUSANU PENTRU FAULTUL GROSOLAN DIN AFARA CAREULUI LA FIRTULESCU PARCA SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS. LA STEFAN VOCHIN ESTE EXPLICABIL PENTRU CA ESTE STELIST, DAR INTII AR TREBUI SA OBIECTIV CA ZIARIST SPORTIV. DE FAPT ESTE ZIARIST SPORTIV SAU SLUJITOR LA PATRON????

romarian
romarian  •  06 Aprilie 2012, 09:49

ARE DREPTATE CRACIUNESCU. DINAMO A PIERDUT UN CAMPIONAT PENTRU CA A FOST FURATA DE ARBITRI STRAINI, SI ....VORBA LUI REDNIC AU VENIT SI-AU LUAT BANII SI-AU PLECAT. DACA N-AR MAI FI PRESIUNE PE ARBITRI DIN CAUZA ACESTOR C...C...TI DE PRESEDINTI NU S-AR MAI INTIMPLA LUCRUL ASTA. II TOT DATI ZOR CU PENALTI PENTRU RAPID IN MECIUL CU DINAMO SI S-AU DAT ZECI DE RELUARI SI TOT NU SE VEDE CLAR NIMIC, DESI DIN SPATELE PORTII SE VEDE CUM FUNDASUL IMPINGE MINGEA IN SCHIMB VROIATI SA VADA TUDOR. IN SCHIMB A VAZUT PENALTI ZOTA DE LA CENTRUL TERENULUI SAU DIN TRIBUNA

viorelgh1
viorelgh1  •  06 Aprilie 2012, 08:09

da ,dar a pierdut fotbalul romanesc,vrem o competitie corecta ,nu trucata ,cu arbitrii care se fac ca nu vad penalti ,sau cartonase rosii ,galbene prin intrari violente la jucatori care stau in spital cite 3 luni ca nu vede arbitrul ,pentru 2 puncte pierdute de rapid prin neacordarea penaltiului a pierdut campionatul ,arbitrul acela ce a pierdut ? ar trebui sa plateasca daune morale cel putin 1 ,milion de euro , nu sa fie absolvit de craciunescu ca nu a vazut ,balaj nu ar mai trebui sa arbitreze in viata lui steaua ,este conflict de interese ,datorita procesului intentat ca l-a facut hot ,pe dreptate ,ca apara interesele anumitor cluburi ,pacat este un campionat compromis datorita arbitrilor

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close