FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

”Fără număr”, de la Rednic » Antrenorul Petrolului vrea să îşi premieze jucătorii din propriul buzunar în cazul unei victorii cu Dinamo

În primăvară, Petrolul a bătut la Bucureşti cu 3-1 şi a scos definitiv Dinamo din lupta pentru titlu
În primăvară, Petrolul a bătut la Bucureşti cu 3-1 şi a scos definitiv Dinamo din lupta pentru titlu

Articol de - Publicat duminica, 26 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 august 2012 23:36

Antrenorul Petrolului are de gînd să premieze din buzunarul propriu o victorie în Ştefan cel Mare. Mai are poliţe de plătit şefilor dinamovişti.

Mircea Rednic revine ca adversar în "Groapă". Personaj controversat, dar iubit şi acum de către fani, mai ales că a adus ultimul titlu de campioană pentru Dinamo şi a fost ultimul antrenor cu care "cîinii" au ajuns aproape, în două rînduri, de grupele Champions League.

"Puriul" n-a uitat cum a fost îndepărtat din Ştefan cel Mare şi vrea neapărat să fructifice perioada nefastă a roş-albilor. Ca să-i stimuleze şi mai mult pe "lupii" săi, tehnicianul de 50 de ani are de gînd şi să premieze, din propriul buzunar, o victorie a Petrolului. "Mircea a mai folosit astfel de metode pe la toate formaţiile pe la care a fost, în preajma unor meciuri care lui i se par partide-cheie. E posibil ca el să ofere 10.000 de euro jucătorilor, să împartă între ei, dacă Petrolul va învinge pe Dinamo", au declarat apropiaţi de-ai săi.

Dacă elevii lui Bonetti joacă pe bonusuri individuale, fiecare cum şi-a negociat, ploieştenii au un regulament intern în care sînt stipulate "pachete" de cîte 4 meciuri din Liga 1. Se cîştigă, imediat, cîte 300 de euro de punct, dacă, după aceste 4 partide, echipa este pe "plus" în clasamentul "adevărului". Mai există şi-un depozit, ca la bancă: se mai iau alţi 300 de euro de punct, la finalul sezonului, dacă se îndeplineşte obiectivul, un loc de Europa League.

Face şi echipa "cîinilor" :)
Rednic nu pricepe de ce Andrei Cristea nu intră în calculele lui Bonetti: "Mă aştept să-i dea o şansă acum, cu noi. E un atacant cu experienţă, ştiu că Dario a insistat să-l aducă înapoi, din Germania. Nu-mi explic de ce un fotbalist ca Andrei Cristea nu joacă. Apoi, cred că jucătorul cel mai important la Dinamo este Cătălin Munteanu, el trebuie blocat. Mă aştept să apară oameni noi faţă de meciul cu Metalist, poate Dănciulescu, Rus, Cristea, Nica".

"Nu mergem la Dinamo să ne apărăm, ci să cîştigăm trei puncte. N-am marcat cu Rapid, sper să o facem acum, dar, ca să scoatem un rezultat bun, avem nevoie de mai mult de un gol în Ştefan cel Mare" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

"Cînd joci cu "cîinii", şi la ei acasă, nu e de neglijat nici egalul. Totuşi, noi ne-am propus minimum 6 puncte din următoarele partide, cu Dinamo, cu CFR şi cu Pandurii" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

Ce are Rednic cu şefii lui Dinamo
- Îi bănuieşte de jocuri necurate în 2009, cînd a pierdut incredibil titlul în dauna Unirii Urziceni, în ultimele 3 etape. A ratat şi accesul direct în grupele Champions League, dar şi preliminariile, terminînd pe locul 3.
- După acel episod, i s-a promis, iniţial, mînă liberă în a face un "New Dinamo". Rednic voia să scape de vreo 10 jucători, dar acţionarii s-au sucit şi i-au transmis că trebuie să lucreze cu Cornel Dinu, ca şef al staff-ului tehnic. "Puriul" n-a acceptat, a rupt contractul, apoi a fost adus Bonetti la Dinamo, primul mandat.
- De fiecare dată, în ultimii ani, cînd s-a pus problema de numire a unui nou tehnician, Rednic a fost luat în calcul de o parte a acţionariatului, însă n-a fost pe placul tuturor. Era să revină şi acum, înainte de întoarcerea lui Bonetti, dar n-a primit votul majorităţii. Antrenorul n-a rămas dator şi a spus: "Dacă pleacă Borcea de la Dinamo, promit să mă întorc şi să antrenez un an gratis! O să fiu regretat mulţi ani de acum înainte de către «cîini»".

Recordurile lui Rednic ca antrenor la Dinamo
- A bifat 13 victorii consecutive în Liga 1, în toamna lui 2006, iar la finalul sezonului, în mai 2007, a cîştigat ultimul titlu de campioană al grupării, încă din etapa a 30-a.
- A dus-o pe Dinamo după 17 ani în primăvara europeană, după ce-a trecut de o grupă UEFA în care mai erau Tottenham, FC Bruges, Leverkusen şi Beşiktaş. "Cîinii" au terminat pe 2, după englezi.
- A bătut după 18 ani în Ghencea, în campionat, chiar în Sîmbăta Paştelui din anul 2007, Dinamo învingînd spectaculos, cu 4-2, formaţia stelistă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
ionut.07
ionut.07  •  26 August 2012, 16:25

Problema antrenorului la Dinamo este una secundara. Fara bani nu poti obtine performante. Se pot folosi propriile resurese din pepiniera clubului, insa e nevoie de mult timp si rabdare. Lucruri care nu prea sunt intalnite in campionatul romanesc. Imi aduc si acum aminte de acel campionat pierdut in fata Unirii Urzicieni, in 2009. Acel arbitru spaniol, adus cu concursul lu Popescu pentru prietenul sau, Dan, a fost cireasa de pe tort. De atunci, la Dinamo e o degringolada totala.

agb87
agb87  •  26 August 2012, 13:38

Rednic, iti spun clar ca nu imi esti simpatic deloc si nu am incredere in tine, iar personal il consider pe Multescu un om de caracter si o solutie mai buna pentru Petrolul decat tine, dar daca bati pe fc comunista 2 in seara asta, lucrurile or sa se mai schimbe. Tine minte,totusi: Multescu cu un lot inferior i-a indoit acum cateva luni

max2009
max2009  •  26 August 2012, 13:01

rednic = un frustrat

Vezi toate comentariile (12)
Comentează