FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - UNIVERSITATEA CRAIOVA

Remontada de la 0-3 în Farul - Craiova! E gata, au ratat cupele europene

Articol de , - Publicat luni, 13 mai 2024 22:31 / Actualizat marti, 14 mai 2024 12:31

Farul și Universitatea Craiova au remizat, scor 3-3, în etapa #9 din play-off-ul Superligii. „Marinarii” au avut 3-0, dar au fost egalați în prelungiri și au ratat matematic șansa de a prinde podiumul și barajul de Conference League.

Programul complet al etapei #9 din playout

Farul a condus cu 3-0, dar oltenii au revenit prin hattrick-ul lui Alex Mitriță. Al treilea gol a venit în prelungiri, dintr-un penalty obținut tot de el. Louis Munteanu a marcat și el două goluri și a ajuns la 7 reușite în play-off.

Ilie Dumitrescu îi dă un sfat indirect lui Gigi Becali: „Eu n-aș investi în el”
TRANSFER
Ilie Dumitrescu îi dă un sfat indirect lui Gigi Becali: „Eu n-aș investi în el”

Cronică de George Nistor: Nebunia și fragilitatea și-au dat mâna în Farul - Universitatea Craiova 3-3

Apusul de la Ovidiu i-a așezat în prim-plan, ca într-un western autohton, pe Constantin Gâlcă și Gică Hagi, prieteni vechi, reîntâlniți peste ani pe dreptunghiul fără de care nu-și văd sensul.

În tot acest crepuscul de penultimă etapă, curajul și puterea de a dicta s-au anulat reciproc cu jocul speculativ și capacitatea de a lupta: Farul - Universitatea Craiova 3-3.

Ca o adevărată formație „fără rezerve” - în toate sensurile expresiei -, gazdele au pornit cu cinci modificări, așadar, cu o defensivă modificată față de runda precendentă, în care au eșuat, 1-4 cu Sepsi. E în filosofia Farului ca vesta de rezervă să fie purtată pe rând, pentru că banca e garanția promovabilității pentru Hagi și ai lui jucători descătușați.

Cele 30 de minute de grație pe care le dă Hagi

Primele minute ale partidei au fost pe placul constănțenilor, pe contre, gata să zburde spre golul în plus, așa cum le cere la nesfârșit antrenorul, pentru unii mentor. Și Gâlcă o știe, motiv pentru care oltenii au încercat să își țină adversarii departe de zona de pericol, prin plasament și siguranță.

Nu a durat mai mult de 30 de minute eficiența acestui plan, timp care, pentru dobrogeni, a însemnat o pură odihnă pentru ceea ce avea să urmeze.

Dacă jocul pe centru nu funcționează, cu Queiros și Grameni responsabilizați cu șuturi, în finalul primei reprize se activează benzile, spre surprinderea craiovenilor. În minutul 34, Ștefan Vlădoiu este prins pe picior greșit și faultează în propriul careu, la o fază în care se dezechilibrează în momentul în care îl urmărește pe Andronache.

Louis Munteanu, cel cu grimase à la Rusescu, a pus mingea pe var și a tras tare pe centrul porții. O echipă care știe să dea tare, să creadă tare și cu care e tare greu.

Gâlcă și-a activat obsesia

„Știe să vorbească cu mine”, spunea Andrei Ivan despre Costel Gâlcă la instalarea noului antrenor, descumpănit că doar accidentările lui Alex Mitriță îl pot trimite înapoi în flancul stâng de care nu vrea să se despartă, nicidecum schimbarea tehnică.

Ivan și-a luat locul de vârf, fără a avea altă opțiunea, însă nu a reușit să creeze spațiu ori ocazii importante. Izolat a fost și „piticul” responsabil cu magia, dar de jocul pe care l-a practicat formația sa. Deschiderea pe care o arată Universitatea în partea secundă nu o avantajează, din contră. Farul acționează tot mai mult în ofensivă și doar intervențiile lui Laurențiu Popescu opresc ocaziile înlănțuite.

Când nu e la finalizare, își încurajează colegii, iar când nu pivotează, creează spații. Acesta este Munteanu, care în minutul 52 dublează avantajul, din câțiva metri. Dacă Ionuț Vînă ratează, perpendicular cu poarta, ajută Queiros (55'), la fel de simplu, fază la care goalkeeper-ul advers nu poate interveni.

Forțarea de final

Tinerii Farului au plătit pe final, nu doar cu emoții. După minutul 70, Hagi a sunat retragerea, motiv pentru care elevii lui Gâlcă au încercat mai mult să avanseze.

Așa s-a născut hattrick-ul neanunțat al lui Mitriță, compus dintr-o lovitură de pedeaspă executată ca la carte (77'), o acțiune vicleană (90'), când apărarea constănțenilor a scârțâit lamentabil, și un al doilea penalty la care a căzut victimă Dragoș Nedelcu.

Universitatea Craiova s-a trezit târziu, problemele de ritm fiind evidente, dar poate fi punctul de plecare pentru un nou sezon. Și pentru Hagi ar putea fi un mare semnal de alarmă. Poate da vina pe oboseală sau poate recunoaște că a greșit tactic.

Notele GSP după Farul - Universitatea Craiova

Farul: Buzbuchi 6 - Sîrbu 6 (58' Dănuleasa 5), M. Popescu 5, G. Marins 6, Ganea 6 (77' Nedelcu -) - Vînă 6, Queiros 7, Grameni 5 - Grigoryan 6 (76' Dussaut -), L. Munteanu 8 (76' Rivaldinho -), Andronache 7 (83' Popescu -);

Antrenor: Gheorghe Hagi 5;

Universitatea Craiova: L. Popescu 7 - Vlădoiu 4 (85' Soiri -), Zajkov 5, Silva 5, Bancu 6 - Al. Crețu 6 (90+1' Koljic -), Anzor 6 - Danciu 6 (62' Bana 6), Houri 6 (62' Markovic 6), Mitriță 8 - Ivan 6;

Antrenor: Costel Gâlcă 7;

Arbitru: Chivulete Andrei Florin 7. A1: Gheorghe Sebastian Eugen 7. A2: Constantinescu Andrei 7;

FINAL. Farul - Universitatea Craiova 3-3

  • Pentru statistici, click AICI
  • Au marcat: Louis Munteanu 36 (pen.), 52, Queiros 54 / Mitriță 77 (pen.), 89, 90+7 (pen.)
  • 3.422 de fani sunt la meci, oficial

Farul - Universitatea Craiova, echipe de start

Farul: Buzbuchi - Sîrbu, M. Popescu, G. Marins, Ganea - Vînă, Queiros, Grameni - Grigoryan, L. Munteanu, Andronache
Rezerve: Mușat, Dussaut, Grosu, Dănuleasă, Boli, Nedelcu, N. Popescu, Casap, Deaconu, Al. Stoian, Doicaru, Rivaldinho
Absenți: Larie, Cojocaru, Băluță (accidentați)
Antrenor: Gheorghe Hagi

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Silva, Bancu - Al. Crețu, Anzor - Danciu, Houri, Mitriță - Ivan
Rezerve: Lazar, Căpățînă, Soiri, Badelj, Ndong, Mateiu, Cîmpanu, Bana, D. Barbu, Blesa, Koljic, Markovic
Absent: Screciu, Maldonado, Baiaram (accidentați)
Antrenor: Costel Gâlcă

Arbitru:  Chivulete Andrei Florin (Bucureşti). A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)
Arbitru VAR: Haţegan Ovidiu (Arad). Arbitru AVAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti)

Clasamentul live în play-off

Farul - Universitatea Craiova, cele mai importante informații

  • În campionatul curent, oltenii au avut evoluţii bune pe teren advers, aceştia suferind doar o înfrângere în precedentele nouă deplasări din Superligă (7 aprilie 2024, FCSB-Universitatea Craiova 2-0), interval în care au mai înregistrat din postura de vizitatori şase succese şi două rezultate de egalitate.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 31 de ori, fiecare grupare şi-a trecut în cont câte 12 victorii, iar alte şapte partide s-au terminat la egalitate.
  • Prima confruntare a avut loc pe 8 august 2014, Universitatea-Viitorul 2-2 (dublă Curelea / dublă B. Mitrea); Cea mai mare diferenţă de scor: 28 noiembrie 2015, Viitorul-U Craiova 4-0;
  • Ultimul succes reuşit de olteni în campionat s-a consemnat pe 5 septembrie 2022, U Craiova-Farul 4-3. Acesta a fost şi meciul cu cele mai multe goluri.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 12 aprilie 2024, U Craiova-Farul 1-2, marcatori Ştefan Baiaram, respectiv Ionuţ Cojocaru - dublă.
  • Partida ne va oferi şi un duel special la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Gheorghe Hagi şi Constantin Gâlcă, foşti colegi la naţională între 1993 – 2000. Aceştia au participat împreună la patru turnee finale, CM 1994 şi 1998, şi CE 1996 şi 2000, reuşind, alături de ceilalţi colegi, cele mai frumoase rezultate din istoria „tricolorilor”.

Conferința de presă a antrenorului Costel Gâlcă dinaintea meciului cu Farul, de la Ovidiu

Mai puteți citi:

CELE MAI TARI IMAGINI de la petrecerea de titlu a roș-albaștrilor » Florinel Coman, one-man show

„În 10 minute, poți afla cine e persoana de la Săftica!” » Reacție de ultimă oră obținută de GSP în cazul SF de la Dinamo: „Amatorism în stare pură, nici la Liga 4 nu se comit atâtea erori!”

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (92)
terra.nova
terra.nova  •  15 Mai 2024, 16:18
Postat de kuba pe 15 Mai 2024, 08:18

Genovele, esti de al lui Sardaru? Ai fata de ***

Ti-ai gasit draga unul pe placut tau? :)) iti dai seana ce mecla ai tu daca te ascunzi de mine de 5 ani de zile

kuba
kuba  •  15 Mai 2024, 08:18
Postat de terra.nova pe 14 Mai 2024, 16:05

Pai nu stii ca e postac de engagement farming trebuie sa fie prezent la datorie :)) nici macar nu e fan unica se cearta si cu papucarii lui mititelu, nu a fost vreodată la vreun meci.

Genovele, esti de al lui Sardaru? Ai fata de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Independentul
Independentul  •  14 Mai 2024, 20:25
Postat de legio.sud pe 14 Mai 2024, 08:27

Ai vrut să spui felicitări lui GG-brânză pt că s-a mai făcut de râs odată împotriva voastră și la ordinul sistemului v-a băgat în Europa , pt asta l-a sacrificat pe nașul Hagi !!!

Asa vorbesti dupa blatul cu HagiNasRosu)))))Si penaltiul pomaana cu Ivan

Vezi toate comentariile (92)
Comentează