OPINII  »  EDITORIAL

La despărțirea de un mare fotbalist

Editorial Daniel Grigore
Editorial Daniel Grigore

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2024 15:13 / Actualizat marti, 21 mai 2024 15:18

A te retrage în plenitudinea forțelor, după unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei, pare ceva de neconceput pentru majoritatea fotbaliștilor. Toni Kroos este aparte, el a ales să spună adio fotbalului după 10 luni în care și-a cimentat locul printre cei mai buni mijlocași din istorie.

Ne-a avertizat iar și iar, cel mai recent chiar vara trecută: „Există unul sau două exemple negative de jucători care pur și simplu nu au putut să părăsească fotbalul, deși nu mai erau jucătorii de altădată. Nu vreau ca asta să mi se întâmple”.

Și nu i s-a întâmplat. Toni Kroos iese din scenă la capătul unui sezon în care a cucerit campionatul și ar putea pune mâinile pe al șaselea lui trofeu de Champions League. Mai important, Toni Kroos a fost esențial în drumul către Wembley și pe parcursul acestui campionat. La 34 de ani, a continuat să împrăștie pase cu acuratețea lui enervant de ridicată, indiferent de faza competiției, de etapa de campionat, de stadion.

Toni Kroos a vrut cu orice preț să evite scenariul în care despărțirea-i de club avea să fie solicitată, apoi sărbătorită de suporteri. A asistat la astfel de momente, a fost martor la răsunătorul eșec pe care l-a reprezentat transferul lui Eden Hazard la Madrid și i-a fost limpede că nu trebuie să ajungă într-o astfel de postură.

Un final în condiții proprii

Privind retrospectiv, pun rămășag că suporterii lui Real Madrid și-ar fi dorit ca Toni să dea semne de slăbiciune în acest sezon, să mai fi greșit câte-o pasă, să-și fi pus ocazional echipa în dificultate. Așa, poate că „Lunetistul german” ar fi parafat propunerea de prelungire, simțind că mai are ceva de demonstrat.

În schimb, Toni Kroos încheie sezonul cu 94,5% acuratețe a paselor, cea mai mare din top 5 campionate!, și 9 pase decisive. Ăștia-s parametri de fotbalist pe cale să-și pună ghetele albe-n cui?!

La despărțirea de un mare fotbalist
Toni Kroos a cucerit 22 de trofee la Real Madrid. Pe 1 iunie va juca pentru al 23-lea, pentru încă o Ligă a Campionilor

Despărțirea de clubul care i-a schimbat viața

Până să ne luăm rămas bun de la acest mare fotbalist, ne rămân cel puțin 7 meciuri în care să ne bucurăm de Kroos Control, următorul chiar pe „Santiago Bernabeu”, casa Madridului, clubul despre care Toni spune că „mi-a schimbat viața”.

Zeci de mii de suporteri vor fi acolo pentru o reverență în fața unuia dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului. Zeci de mii de suporteri vor aplauda și vor suspina la gândul că din iulie nu se vor mai bucura de geniul lui Kroos.

Dar până să treacă linia de finiș, în vitrina lui aproape neîncăpătoare mai găsim loc pentru două trofee. Cu finala Champions League și Campionatul European la orizont, iar Toni în vârf de formă, cine pariază împotrivă?

Obiectivul meu a fost să îmi închei cariera în cel mai bun mod posibil, iar acest sezon a fost printre cele mai bune ale mele. Aș putea să mai joc câțiva ani, dar nu vreau să ajung să stau pe bancă, vreau să vă amintiți de mine așa cum sunt acum, jucătorul de acum.

  • Toni Kroos

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Comentarii (11)
rumunek
rumunek  •  22 Mai 2024, 09:57

Paralela corectă era față de Modric. La Hazard motivele eșecului la Real țin de cu totul altceva, nu de vârstă, chiar dacă a tras de contract măcar un sezon. Spre deosebire de Bale, avea totuși un motiv de sănătate și speranță că își va reveni. A plecat înainte să expire contractul, adică putea să o mai lungească. Probabil Kroos știe că pe postul lui va fi coborât Jude, după venirea lui Mbappe, și nu are chef să între 5 minute, cum o face Modric, nici să plece mai jos decât e acum. O atitudine specială pentru timpurile actuale.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  21 Mai 2024, 18:00

...a intelege despartirea inseamna a privi inca o data in mod revelat ceea ce este ...

tk2014
tk2014  •  21 Mai 2024, 17:27
Postat de ccc23 pe 21 Mai 2024, 16:26

putea sa-si mai rotunjeasca un sezon conturile la “camile”

alt neinformat. ba da’ multi ca tine. asta i-a criticat pe arabi si anul asta in supercupa spaniei si-a luat injuraturi si huiduieli de la calaretii de camile, fani real. ma rog, fani real pe hartie, ca multe alte milioane. iar la finalul supercupei a mai spus ca ‘i-au dat dreptate prin huiduielile lor’.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează