FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

România va avea încă un stadion ultramodern » Detalii de ultimă oră: „Va avea 15.000 de locuri și va fi fi printre cele mai frumoase”

Actualul stadion din Pitești
Actualul stadion din Pitești

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 13:47 / Actualizat luni, 21 martie 2022 18:05

Cristian Gentea (58 de ani), președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș și totodată primar al municipiului Pitești, a oferit detalii despre stadionul care va fi ridicat în orașul argeșean.

Primarul din Pitești, numărul 1 în conducerea clubului FC Argeș, spune că viitoarea arenă, care va păstra numele lui Nicolae Dobrin, va fi „dintre cele mai frumoase din țară”.

Gentea speră ca lucrările de demolare să înceapă în această vară, iar proiectul să fie finalizat în următorii doi ani.

IPJ Argeș lămurește incidentul reclamat de Florin Tănase într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor: „Au fost implicați într-o altercație fizică”
FCSB
IPJ Argeș lămurește incidentul reclamat de Florin Tănase într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor: „Au fost implicați într-o altercație fizică”

Cristian Gentea, despre viitorul stadion din Pitești: „Va avea 15.000 de locuri”

„Abia aștept să vedeți cum va arăta noul stadion. Va fi unul dintre cele mai frumoase din țară.

Avem o problemă cu preluarea terenului de la baza sportivă Nicolae Dobrin, doar actualul teren ne aparține, în rest tot ce este în jur, aproape 700 de hectare de teren, sunt ale Ministerului Sportului.

Hotărârea de Guvern pentru transfer este aproape gata, la fel avizele. Sper ca până în această vară să fie totul gata, să ne putem apuca de demolare, iar peste 2 ani să avem stadionul pe care Piteștiul îl merită”, a declarat Gentea la Pro X.

„Stadionul va avea 15.000 de locuri și va fi fără pistă de atletism. Pe terenul 2, pe care îl vom renova complet, va avea o pistă omologată, la același nivel cu actuala pistă de pe stadion”, a adăugat edilul.

Viitorul complex va cuprinde și un muzeu, potrivit acestuia: „Va avea locul lui în acest stadion, ne-am gândit la acest lucru și îl vom realiza”.

Noua arenă va fi de categoria UEFA 4, implicit capabilă să găzduiască meciuri internaționale. Scaunele vor fi colorate alb-violet, în vreme ce suprafața de joc ar urma să fie hibridă.

„Toate tribunele vor fi acoperite, aproape de teren, vor fi și spații comerciale”, spunea Mihai Foamete, președintele Consiliului Director de la FC Argeș, într-un interviu acordat GSP.ro.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Un fost internațional, impresionat de un jucător de la FCSB: „Eu pe el îl văd titular la echipa națională”

Manual de utilizare VAR în România » Managerul de proiect prezintă, prin intermediul GSP, modul în care va fi pus în practică sistemul începând din sezonul viitor

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
cordell.hull
cordell.hull  •  21 Martie 2022, 20:10
Postat de Dan Petnaise pe 21 Martie 2022, 19:45

Bine că toate satele din jurul Bucireștului au stadioane, numai satul Timișoara nu are.

Aia au curcubeu

176901212832165
Dan Petnaise  •  21 Martie 2022, 19:45

Bine că toate satele din jurul Bucireștului au stadioane, numai satul Timișoara nu are.

cordell.hull
cordell.hull  •  21 Martie 2022, 19:43
Postat de steaua.libera pe 21 Martie 2022, 16:59

Articolul nu menționează, dar banii sunt, intr-adevăr, de la CNI (Guvern). Primarul Piteștiului e PSD-ist. Contrar tradiției, Timișoara n-o să “pupe” fiindcă acolo e primar un USR-ist, iar USR-ul e dușmanul declarat al mafiei galben-roșie. Așa înțeleg mafioții de la PSD și PNL să facă. Cât despre autonomie, am râs. Îți amintesc că 40% din PIB-ul României se face în Bucuresti-Ilfov. Dacă voi vreți autonomie, noi ce să mai vrem?! :))

USR e Dușmanul romanilor

Vezi toate comentariile (15)
Comentează