FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

EXCLUSIV Undă verde pentru noul stadion ultramodern din Liga 1: „Vă asigur că se va finaliza! Va fi o «bijuterie»”

Piteștiul va avea în curând un nou stadion / Sursă foto:  http://www.u-w-e.ro/ +6   FOTO
Piteștiul va avea în curând un nou stadion / Sursă foto: http://www.u-w-e.ro/

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 16:30 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 01:12

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Mihai Foamete, președintele Consiliului Director de la FC Argeș, a vorbit pe larg despre construcția noului stadion de la Pitești, care ar urma să fie gata, cu aproximație, în 2023.

Potrivit clubului piteștean, noua arenă va fi de categoria UEFA 4, fiind astfel capabilă să găzduiască meciuri internaționale. Capacitatea proiectată este de 15.000 de locuri, scaunele urmând a fi colorate alb-violet, în vreme ce suprafața de joc ar urma să fie hibridă.

„Chiar dacă lucrurile merg un pic mai domol în România față de alte țări, vă asigur că stadionul se va finaliza. Discuțiile sunt înaintate. S-au semnat documente, s-au semnat autorizații. Cea mai de durată perioadă e cea a actelor și chestiunuilor legate de documente. 

Apoi, stadionul se va ridica destul de repede. Cam într-un an și jumătate, doi, sperăm să vorbim de finalizare și să jucăm primul meci pe noul stadion”, a declarat Mihai Foamete, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

„Aici se face diferența, e momentul!” » Următoarea adversară a Craiovei: „Dacă Farul a putut, putem și noi”
FC ARGEȘ - CSU CRAIOVA
„Aici se face diferența, e momentul!” » Următoarea adversară a Craiovei: „Dacă Farul a putut, putem și noi”

„Va fi o «bijuterie» de stadion!”

Oficialul alb-violeților a vorbit și despre caracteristicile noii arene din Trivale. Aceasta ar urma să aibă 15.000 de locuri, în timp ce tribunele vor fi acoperite în întregime.

Capacitatea va fi în jur de 15.000 de locuri, suficient pentru noi. Va fi o «bijuterie» de stadion! Toate tribunele vor fi acoperite, aproape de teren, vor fi și spații comerciale. 

Stadionul nu va avea pistă. E aceeași situație ca la Craiova. Pentru a face un nou stadion fără pistă, am fost obligați să găsim o soluție, să realizăm în aceeași bază sportivă un teren de atletism cu pistă. Se va face acest lucru pe un teren aflat în imediata vecinătate a stadionului”, a mai spus Mihai Foamete.

375.942,30 lei fără TVAeste valoarea contractului de proiectare, care va fi finanțat din bugetul local

Caracteristicile viitorului stadion „Nicolae Dobrin”:

  • sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED
  • muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeș
  • sală de forță de minimum 500 mp
  • două săli pentru saună
  • sală de recuperare
  • cabinet medical
  • cabinet antidoping
  • sală de antrenament multifuncțională

164.000 de locuitorie populația Piteștiului, conform unui recensământ realizat în 2012

Se construiește și sală polivalentă la Pitești!

Viitoarea sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri și, pe lângă competiții sportive de nivel național și internațional, va putea găzdui și evenimente culturale (târguri, concerte și expoziții). Prețul de construcție e estimat la 21 de milioane de euro

Conform graficului de lucru, obiectivul va fi predat autorităților locale în anul 2022.

FOTO Imagini cu lucrările de la Sala Polivalentă din Pitești

+2 FOTO
  • Sursă foto: CNI

Citește și alte știri din Liga 1:

Kai Havertz, mesaj emoționant pentru un jucător din Liga 1: „Am auzit că joci fotbal foarte bine. Îți doresc mult noroc”

EXCLUSIV Africanul cu aproape 100 de meciuri în Liga 1 nu are dubii: „Sepsi va fi una dintre marile echipe ale României. În doi ani, se va bate la titlu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
sooosick
sooosick  •  19 Noiembrie 2021, 17:35

Vor fi si parcari acolo? Nu pare sa fie prea mult spatiu!

smdb
smdb  •  19 Noiembrie 2021, 17:21

Tipic romanesc, nu ne ***, dar ne luam TV 4k in rate. Pe cand niste "bijuteri" de scoli ca la educatie suntem repetenti ca si natie?!... Sau macar o "bijuterie" de canalizare ca 48% din romani *** in fundul curtii ca acum 500 de ani.... Facem stadione de zeci si sute de milioane, pe banda rulanta, stadioane care nu aduc nimic inapoi pentru romanul platitor de taxe ca deh, documentle sunt blocate "in circuitul interministerial" pentru urmatoarele 3-5 ani... Sau macar sa ne oprim din construit stadioane pana macar din alea 15 facute pana acum are un gazon decent, gazonul fiind totusi chintesenta unui stadion de fotbal...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicolae.ungureanu
nicolae.ungureanu  •  19 Noiembrie 2021, 12:56
Postat de dubluv pe 19 Noiembrie 2021, 08:32

pentru ca in momentul de fata se duc 1000 de oameni la meci. Sa faci un stadion de 40.000 si sa joci cu el aproape gol e deprimant. Un stadion plin (chiar daca este mai mic) da farmec unui joc de fotbal.

Vin 1000 din cauza condițiilor și din cauza pandemiei. Cred că la Pitești e potențial de 4-5000 de oameni pe meci pe termen scurt, dacă echipa crește posibil să avem și mai mulți.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează