FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI

FC Botoşani se pregăteşte de debutul în cupele europene » Cel mai nou jucător al echipei le-a dat sfaturi colegilor: "Să nu fie crispaţi"

Articol de - Publicat miercuri, 01 iulie 2015 14:41

FC Botoşani va juca mîine primul meci în Europa League. Echipa lui Leo Grozavu va juca în turul I cu georgienii de la Spartaki Tskhinvali . Meciul va începe la ora 20:00 şi va fi în direct pe DigiSport şi liveTEXT pe GSP.RO.

Noul atacant al echipei FC Botoşani, Dan Roman, venit de la retrogrdata Gaz Metan Mediaş, a avut prilejul de a juca în preliminariile Europa Legue şi a fost la un pas de a se califica în grupe, însă au fost eliminaţi în Play-Off de Austria Viena.

Roman le dă un sfat noilor colegi: să nu fie crispaţi şi să joace în deplasare la fel cum joacă acasă.

Gaz Metan MediaŞ a fost învinsă în Austria cu 3-1, iar în retur au cîştigat cu 1-0, însa mai aveau nevoie de un gol pentru a se califica in grupe.

"E un lucru foarte frumos, am avut fericirea să prind cîteva jocuri în Europa League, iar atmosfera este complet diferită. Este asemenatoare cu partidele cu Steaua, Dinamo sau Rapid din vremurile bune. Sînt convins că la ce echipa avem vom face o figură frumoasă.

Sîntem o echipă asemanatoare celor de la Mediaş, ambiţioasă, muncitoare. Niciodată nu trebuie să te gîndeşti că porneşti cu prima şansă într-o dublă. Trebuie să fim cu nasul jos şi nu ne uităm că adversarul e mai slab cotat ca noi. Am avut şi noi problema asta la Mediaş cu crisparea în meciurile din deplasare.

Puteam prinde chiar grupele dacă nu eram aşa crispaţi în meciul cu Austria Viena şi asta le-am spus şi băieţilor: să nu fim crispaţi, să jucăm mereu la victorie, fie că jucăm acasă sau în deplasare, nu e nici o presiune în plus, e doar frumuseţea fotbalului, a declarat Dan Roman.

Mijlocasul Gabriel Vaşvari a recunoscut că vor fi emoţii înaintea acestui debut în Europa League, dar este convins că ele vor disparea pe teren.

"Vor fi emoţii, ca la fiecare meci, dar numai pînă intri pe teren, dar vor disparea pentru că este un meci de fotbal şi ne-am apucat de acest sport pentru că ne place.

Va fi greu, sîntem două echipe în premieră în Europa League şi nu ne permitem noi să luăm pe nimeni de sus. Nici măcar în Liga I nu ne permitem să luăm pe cineva de sus, mai ales într-un meci internaţional.

Am văzut câteva imagini cu georgienii. Este o echipă care pasează bine, agresivă, vom vedea ce putem pune la punct. Poporul georgian este un popor agresiv, însa sper să învingem., a spus Gabriel Vaşvari.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează