FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Prețul atacantului-copil » Cât a plătit Gigi Becali pentru a pune mâna pe încă un mare talent al fotbalului românesc

Andrei Istrate (18 ani), cel mai nou nume remarcat în echipa FCSB-ului, a fost achiziționat de la Ardealul. Gigi Becali achită cele mai mari sume pentru transferuri ale juniorilor și adună astfel aproape toate talentele remarcate în țară.
Andrei Istrate (18 ani), cel mai nou nume remarcat în echipa FCSB-ului, a fost achiziționat de la Ardealul. Gigi Becali achită cele mai mari sume pentru transferuri ale juniorilor și adună astfel aproape toate talentele remarcate în țară.

Articol de , , - Publicat duminica, 14 martie 2021 23:25 / Actualizat duminica, 14 martie 2021 23:58

Andrei Istrate (18 ani), cel mai nou nume remarcat în echipa FCSB-ului, a fost achiziționat de la Ardealul. Gigi Becali achită cele mai mari sume pentru transferuri ale juniorilor și adună astfel aproape toate talentele remarcate în țară.

Andrei Istrate e noul tânăr de la FCSB mediatizat ca un supertalent. Atacantul în vârstă de 18 ani a intrat pe teren la startul reprizei a doua din partida cu UTA și a fost înlocuit în minutul 84. În locul lui a intrat un jucător defensiv, Perianu, într-un moment în care roș-albaștrii se temeau că ar fi putut să fie egalați la unu.

Ilie Dumitrescu: „Încă nu-i pasează colegii lui Istrate"

Ilie Dumitrescu a fost încântat de prestația lui Istrate, un vârf rulat foarte puțin în Liga 1 până acum: 

„Mi-a plăcut cum a interpretat rolul de număr 9. Dacă FCSB ar mai fi înscris, să fi avut 2-0, 3-0, el nu ar mai fi fost înlocuit. Așa, Petrea a căutat să întărească mijlocul și nu putea să-l scoată pe Tănase sau pe Coman. Istrate a protejat bine mingea, a avut ocazii, a interpretat foarte bine fazele. Ar avea nevoie de un timp ca să se integreze în relațiile de joc pe care titularii obișnuiți le au deja create. Coman îl caută pe Tănase, Tănase îl caută pe Moruțan. Istrate nu joacă de obicei alături de ei, e normal să nu fie obișnuiți să-i paseze și lui".

FCSB, 240.000 de euro pentru șase copii

FCSB a fost deja complimentat pentru că l-a recrutat pe Octavian Popescu, mijlocașul ofensiv pe care specialiștii l-au comparat cu Dobrin, cu Hagi, cu Dumitrache. Cum reușesc roș-albaștrii să-i atragă pe acești juniori care captează atenția în meciuri din prima ligă?

Cu bani. Becali consumă cei mai mulți bani pentru achiziționarea juniorilor. Mai sunt cluburi care plătesc pentru transferuri ale unor adolescenți, Craiova și Viitorul procedează și ele astfel, însă niciunul nu licitează până la nivelul la care merge Gigi.

Pe Istrate l-a cumpărat de la școala Ardealul Cluj cu 10.000 de euro. Pe Octavian Popescu l-a adus de la clubul Metropolitan, fost Regal Sport, cu 190.000 de euro. În afara atacantului Istrate, FCSB a mai cumpărat de la Ardealul alți patru juniori. Pentru toți cinci a plătit 50.000 de euro, sume de transferuri pe care alte cluburi nu le-au putut plăti. Dintre ei, Christian Tand s-a mai aflat în lotul primei echipe. El e fundaș central și are 19 ani. 

3 milioane de euroa plătit FCSB pentru achiziționarea lui Florinel Coman, cel mai scump jucător tranzacționat vreodată între două cluburi din Liga 1. Coman avea 19 ani atunci când l-au luat roș-albaștrii

Mi-a plăcut Istrate când l-am văzut într-un meci cu Poli Iași, în care a și marcat, și nu am priceput de ce nu a mai fost folosit după aceea. Are un fizic foarte bun pentru un «număr 9»
- Ilie Dumitrescu

Ceilalți nu plătesc nici pentru seniori cât dă Becali pentru niște copii

Comportamentul lui Becali e remarcabil, într-o competiție în care cele mai multe cluburi nu dau bani nici ca să achiziționeze jucători pentru prima ligă, în niciun caz nu ar achita sume de transferuri pentru niște copii. CFR și Craiova mai achiziționează fotbaliști contracost, celelalte formații din campionat recrutează numai jucători liberi.

Florentin Petre: „A fost șocant pentru mine!"

Florentin Petre a condus echipa a doua a lui Dinamo și a povestit la ProTV cum era făcută selecția în Ștefan cel Mare. 

„Le-am spus lui Gabi Răduță, șeful centrului de tineret, și președintelui clubului să luăm trei jucători de la UTA: Dennis Man, Adrian Petre și Ene. Mi-au zis că noi nu plătim pentru transferuri, că noi suntem Dinamo! Pentru mine a fost un șoc când am auzit că Becali cerea minimum 10 milioane de euro doar în schimbul lui Man! Și nu a fost singura situație de genul acesta, am pierdut așa mulți jucători. Am insistat, le-am spus conducătorilor că s-ar putea să plângă peste câțiva ani. Uitați-vă unde au ajuns Man și Petre!".

Man a fost vândut la Parma cu 11 milioane de euro. Pe Adi Petre, UTA l-a vândut la Esbjerg, în Danemarca, cu 600.000 de euro, apoi danezii l-au dat la FCSB cu 800.000 de euro. Internaționalul de tineret evoluează acum la UTA din nou, sub formă de împrumut. 

Citește și alte știri despre FCSB: 

Ilie Dumitrescu, încântat de un jucător după UTA - FCSB: „A gestionat bine fazele, dar are nevoie de timp”

CFR Cluj, deja cu gândul la derby-ul cu FCSB: „Urmează meciul anului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
maccarone707
maccarone707  •  15 Martie 2021, 10:46
Postat de geogeo pe 15 Martie 2021, 09:08

Cum a fost la Slobozia, greu? Daca nu poti sa-i lauzi pe ai tai, macar sa-i scuipi pe altii, nu?! O sa ramaneti in Liga 2 inca vreo 6-7 ani, cel putin.

macar Rapid e o echipa de fotbal, are trecut, identitate, stadion...voi? o clona obosita, urata de toti, cu exceptia catorva postaci platiti cu branza ( nu multa, sa nu vi se aplece) si cativa lei pentru care faceti coada cu mana intinsa la poarta palatului.

geogeo
geogeo  •  15 Martie 2021, 09:10

Istrate are miscari si fizic de fotbalist. Trebuie sa fie doar serios si va ajunge un atacant valoros.

geogeo
geogeo  •  15 Martie 2021, 09:08
Postat de undergrant pe 15 Martie 2021, 02:15

Esti inteligent ca Ilie Dumitrescu..., daca ai noroc ajungi ca el, iei 300 de Coco de la postul TV si inca 50 de la machedon, platiti in masline de oaie...

Cum a fost la Slobozia, greu? Daca nu poti sa-i lauzi pe ai tai, macar sa-i scuipi pe altii, nu?! O sa ramaneti in Liga 2 inca vreo 6-7 ani, cel putin.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează