FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

La staff sunt campioni! » FCSB, formația cu cei mai mulți oameni care pregătesc echipa. Unde se clasează CFR la acest capitol

Thomas Neubert, Marius Popa, Mihai Pintilii și Toni Petrea sunt cei mai importanți oameni din staff-ul FCSB
Foto: Imago
Thomas Neubert, Marius Popa, Mihai Pintilii și Toni Petrea sunt cei mai importanți oameni din staff-ul FCSB Foto: Imago

Articol de , , - Publicat luni, 27 iunie 2022 06:59 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 11:52

FCSB a ajuns la un număr-record de oameni care se ocupă direct de pregătirea echipei, nu mai puțin de 14, nivel care îl depășește inclusiv pe cel de la campioana ultimilor 5 ani în Liga 1, CFR Cluj, unde Dan Petrescu și compania înseamnă un staff de 12 persoane.

FCSB a fost subordonată aproape la toate capitolele de CFR în ultimii ani. De la adjudecarea titlului până la performanțele din cupele europene. Și înaintea noului campionat, tot gruparea din Gruia e favorită să câștige din nou Liga 1, însă FCSB a reușit să-și depășească rivala tradițională din ultimul deceniu și jumătate în privința unui lucru care arată, de regulă, anvergura unei echipe.

Ce schimbare radicală ar face, din nou, Gigi Becali: „Afecta echipa”
FCSB
Ce schimbare radicală ar face, din nou, Gigi Becali: „Afecta echipa”

E vorba despre modul în care se prezintă staff-ul tehnic. De la antrenorul principal până la ultimul masor. Iar FCSB pornește din postura de campioană pentru viitorul sezon fiindcă pe parcursul campionatului trecut, dar și în această pauză de vară, și-a completat echipa pe două poziții. 

În finalul lui 2021 l-a transferat pe Marius Francisc, analist, cel care s-a aflat multă vreme sub comanda lui Edi Iordănescu, pe la mai toate echipele pe care la care acesta a lucrat. 

Apoi, chiar înainte de reunirea din 14 iunie, a fost anunțată cooptarea a încă unui antrenor secund: Cristi Țermure, cel care a activat în ultimul deceniu în echipa lui Laurențiu Reghecampf. De fapt, acum, FCSB are aproape tot staff-ul pe care Reghe îl avea la dispoziție în trecut, atunci când era A1: Toni Petrea și Țermure îi erau secunzi, în vreme ce Thomas Neubert era preparator fizic și atunci.

STAFF FCSB - 14 persoane

NumePost
Toni Petreaantrenor principal
Mihai Pintiliiantrenor secund 
Cristi Țermure antrenor secund 
Thomas Neubert preparator fizic
Horea Codorean preparator fizic
Marius Popaantrenor cu portarii
Ovidiu Petreanalist
Marius Franciscanalist 
Flavian Arămitumedic
Costică Moroiuasistent medical 
Ovidiu Kurtikinetoterapeut 
Adrian Neacșu fizioterapeut
Cătălin Făndel masor
 Sorin Cristof masor

Staff-ul din prezent e cel mai numeros pentru FCSB și e chiar și peste cel al CFR-ului, unde Dan Petrescu și-a negociat de fiecare dată o organigramă extrem de stufoasă. Și acum are nu mai puțin de 3 antrenori secunzi, însă, cel puțin ca prezentare a postului, CFR nu deține un analist. FCSB are doi, alături de Francis e și fostul internațional Ovidiu Petre, care a și jucat o perioadă importantă la FCSB, între 2006 și 2010, interval în care a și evoluat în 3 ani în grupele Champions League.

25dintre cei 26 care formează staff-urile celor de la CFR și FCSB sunt români, singurul străin fiind Thomas Neubert, preparator fizic al roș-albaștrilor

STAFF CFR - 12 persoane

NumePost 
Dan Petrescuantrenor principal
Costin Curelea antrenor secund
Mihai Bordeianuantrenor secund
Alin Minteuanantrenor secund
Cristi Moldovanantrenor cu portarii
Bogdan Aldeapreparator fizic 
Cristi Dragotăpreparator fizic
Cosmin Traianmedic 
Vlad Cadiș kinetoterapeut
Viorel Boncoi kinetoterapeut
Bogdan Boldoreafizioterapeut 
Iosif Mureșan masor

25 de miide euro e salariul lunar pe care Dan Petrescu îl are la CFR, de două ori și jumătate mai mare decât al lui Toni Petrea

Guardiola are 20 de asistenți

Antrenorul care, probabil, are cea mai numeroasă echipă e Pep Guardiola. În momentul în care a semnat cu City, în 2016, staff-ul său avea 16 persoane. În prezent e mai mare cu 25% și a ajuns la 20. 

În cei 6 ani petrecuți la Manchester, Guardiola a câștigat de 4 ori titlul și are un total de 11 trofee, însă nu și Champions League, unde nivelul maxim atins a fost în 2020-2021, când a disputat finala, pierdută în fața lui Chelsea. Guardiola, 51 de ani, are o carieră de 14 ani ca antrenor, interval în care a pregătit 3 formații, Barcelona, Bayern și City, cu care are 32 de trofee

10 miide euro câștigă lunar Neubert la FCSB, dublu decât Dragotă de la CFR

VIDEO Florin Motroc, despre transferurile realizate de FCSB: „Sunt jucători de calitate!”

Citește și: 

Dat afară de Becali vara aceasta, jucătorul a decolat spre noua echipă: „Nu mă așteptam să vină atât de brusc despărțirea”
FCSB
Dat afară de Becali vara aceasta, jucătorul a decolat spre noua echipă: „Nu mă așteptam să vină atât de brusc despărțirea”
A plecat de la FCSB peste capul lui MM Stoica: „Nu l-aș fi lăsat acum. Gigi vorbește la cald...”
FCSB
A plecat de la FCSB peste capul lui MM Stoica: „Nu l-aș fi lăsat acum. Gigi vorbește la cald...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Marba1948
Marba1948  •  27 Iunie 2022, 13:43

*** Nu conteaza la ce, chiar la negative, dar sa se vorbeasca despre Becali acolo! Probabil ca renteaza!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

irr78
irr78  •  27 Iunie 2022, 08:53

Bine,fecefecesebeu are si cateva posturi speciale in organigrama: 1. seful departamentului de puscariasi (e un departament numeros si important acolo,daca "n ai stat", nu poti fi manager la fecesebeu) 2.plimbatori de valize cu "premierea".un post cu multa provocari frumoase,dar on the edge,un pic..ba esti agent de turism care se plimba cu valiza pe la Feleac,ba esti boy in lobbyul de la hotel,ba esti agent de piata prin obor..bekali iti da tutorial.3.maseur "special" cu finalizare,ask mache..;)))4.subinginer tactic,un post restrictiv,poate fi ocupat doar de infractori din galati..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează