FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, CAZUL BĂLGRĂDEAN / Gigi Becali suportă acum ce a brevetat în trecut! 5 cazuri în care el a „umblat” la jucători

Articol de , , - Publicat joi, 05 martie 2020 09:56

Gigi Becali îl acuză pe Bălgrădean că a semnat cu CFR Cluj și a subminat astfel interesele FCSB-ului, însă în ultimii ani a apelat cu succes la strategia de a oferta jucători de la formații pe care urma să le întâlnească și care în meciul direct erau cei mai slabi de pe teren. 

Patronul FCSB a reacționat violent la adresa lui Cristi Bălgrădean după ce a aflat că portarul a semnat cu CFR, întrucât intrase în ultimele 6 luni de contract și actualul său club nu i-a propus prelungirea înțelegerii.

Becali susține chiar că îl va acționa în instanță, acuzându-l că a acționat împotriva intereselor formației cu care se află sub contract. 

Situația de care se plânge astăzi Gigi, cu un jucător al său care e antamat de un club cu care se află în competiție, a fost folosită ca strategie în ultimii ani, în mod constant, chiar de patronul FCSB-ului. 

EXEMPLUL NR. 1: Claudiu Belu

 E cazul care seamănă izbitor cu ceea ce se petrece acum cu Bălgrădean. În urmă cu un an, înainte de startul play-off-ului, FCSB semna în secret cu Claudiu Belu. Fundașul dreapta se afla în ultimele 6 luni de contract cu Astra, iar angajamentul pe care îl parafase cu roș-albaștrii n-a fost făcută publică. A urmat duelul Astra - FCSB 0-2, în care Belu n-a evoluat, deși cei din staff-ul medical dăduseră asigurări că jucătorul e recuperat sută la sută.

 La o săptămână de la acel meci, Belu a apărut titular atunci când Astra a dat piept cu CFR, rivala principală a FCSB-ului în lupta pentru primul loc. Belu a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Astrei în acel joc, pe care clujenii l-au câștigat greu, scor 1-0. 

După acea partidă, șefii clubului din Giurgiu au aflat și ei că Belu a semnat cu FCSB, în ciuda faptului că la vremea respectivă Becali a negat vehement ceea ce Gazeta Sporturilor anunțase în exclusivitate și anume că Belu e al FCSB-ului. Astra n-a acceptat situația și i-a reziliat contractul lui Belu la 1 aprilie, cu 3 luni înainte de scadență, iar în vara trecută, fotbalistul s-a alăturat lotului vicecampioanei. 

EXEMPLUL NR. 2: Kamer Qaka 

În urmă cu aproape 2 ani, în finalul unui sezon în care FCSB era principala favorită în lupta pentru titlu, urma un meci vital, la Iași. Chiar înaintea acelui joc, Becali a făcut o ofertă în scris pentru mijlocașul ieșenilor, Kamer Qaka. 

Ce a urmat? Albanezul a fost cel mai slab fotbalist al gazdelor în acea partidă, a fost eliminat în minutul 74, la scorul de 0-0 și a primit nota 4 din partea GSP. În acel sezon, până în respectivul moment, Qaka fusese unul dintre cei mai buni jucători ai formației pregătite de Flavius Stoican. 

Iași a câștigat cu 1-0, grație golului marcat de Andrei Cristea în minutul 89. Înfrângerea a fost echivalentă cu pierderea campionatului. La o lună după acel meci, Qaka a ajuns în curtea FCSB-ului, în schimbul a 400.000 de euro. DECL "Pe mine nu mă interesează că se speculează. Ce să facă acum Qaka? Să se dea la o parte? Luăm noi campionatul dacă îl transferăm? Poli Iași să nu-l bage, să nu joace atunci și cu asta, basta!" Gigi Becali, în mai 2018 

„Pe mine nu mă interesează că se speculează. Ce să facă acum Qaka? Să se dea la o parte? Luăm noi campionatul dacă îl transferăm? Poli Iași să nu-l bage, să nu joace atunci și cu asta, basta!” - Gigi Becali, în mai 2018

EXEMPLUL NR. 3: Mihai Roman

 În decembrie 2017, pentru FCSB urma un meci la Botoșani. Cu 6 zile înainte, Becali a anunțat public că îl vrea pe Mihai Roman, unul dintre fotbaliștii de bază ai grupării moldovene în acel sezon. Roman a fost titular, însă a fost unul dintre cei mai slabi de pe teren, iar FCSB s-a impus fără nicio problemă, 3-0. La 7 luni de la acel moment, jucătorul avea să ajungă în curtea roș-albaștrilor, iar Becali achita Botoșaniului 400.000 de euro.

ALTE CAZURI

4. Pe Larie a vrut să-l motiveze și aceasta a fost anti-FCSB :) 

Înaintea ultimei etape din 2016-2017, FCSB avea nevoie, pentru a câștiga campionatul, ca Viitorul să se încurce pe teren propriu împotriva CFR-ului. Becali a apelat atunci la un transfer surprinzător, pe care l-a și anunțat chiar înaintea jocurilor din runda finală. 

L-a semnat pe Ionuț Larie, care se afla pe final de contract cu CFR. Mutarea avea darul să-l motiveze pe stoper să joace la capacitate maximă împotriva Viitorului și, implicit, să ajute FCSB să ia titlul. Ce s-a întâmplat: chiar Larie avea să facă penalty-ul din care Iancu a marcat singurul gol al meciului, rezultat în urma căruia Viitorul a devenit campioană, iar FCSB a terminat tot pe locul 2. Larie a ajuns la FCSB, însă după doar un sezon a plecat în Kazahstan. 

5. Lui Chiricheș i-a cerut să nu intre pe teren

În vara lui 2011, Gigi ajungea la un acord cu Pandurii pentru transferul lui Vlad Chiricheș. Fotbalistul a fost lăsat la Tg. Jiu, să mai joace încă o jumătate de an, iar în septembrie urma să se joace meciul direct. 

Cum în contract, FCSB n-a stipulat vreo clauză prin care să i se interzică lui Chiricheș să evolueze, Becali a ieșit public în săptămâna care a precedat partida și i-a cerut fotbalistului să nu joace: "E împotriva interesului lui să joace bine și să oprească Steaua din drumul spre titlu fiindcă la vară el va fi aici". Chiricheș a fost folosit în acel joc, a avut o prestație aproape perfectă, iar Pandurii a câștigat în deplasare cu Steaua, scor 2-1. 

3. Bergodi, premiat pentru că a băgat FCSB în Europa 

În ultima etapă a sezonului 2008-2009, FCSB se afla într-un mare pericol, să rateze prezența în cupele europene. Avea nevoie să facă același rezultat ca Rapid, cu care se afla în luptă directă pentru ultima poziție de Europa. 

FCSB juca la Urziceni, iar Rapid acasă cu Poli Iași. Pe banca moldovenilor se afla Cristiano Bergodi, iar Becali anunțase că italianul e o variantă pentru a fi numit "principal" al roș-albaștrilor în sezonul următor. 

FCSB n-a reușit să câștige la Urziceni, s-a terminat 1-1, dar a fost salvată de Poli Iași, care a scos o remiză nesperată în Giulești, scor 2-2, deși Iași nu mai avea niciun obiectiv în acel moment. După câteva zile de la terminarea campionatului, Bergodi a fost numit "principal" la FCSB.

VIDEO // Match Preview Hermannstadt - PSG

Vezi și: 

EXCLUSIV Omul-cheie care a descoperit „trădarea” lui Bălgrădean de la FCSB: „Știu că ai semnat cu CFR Cluj!”. Cum a aflat Gigi Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
claudiunicolae
claudiunicolae  •  11 Martie 2020, 14:27

Articol mizerabil de manipulare .Ca majoritatea de la Grupul Special de Prosti. Adica o poveste ( un jucator platit pe ascuns de clubul cu care e in competitie directa, pentru a face in asa fel incat sa piarda clubul la care inca joaca) care in lumea normala intra la coruptie e OK. Si cum MORALITATEA Grupul Special de Prosti este inversa, coruptie inseamna atunci cand premiezi pe cineva sa castige. pentru Grupul Special de Prosti e ok sa furi si rau sa premiezi pe unul care isi face treaba bine.

terminator_2
terminator_2  •  11 Martie 2020, 12:34
Postat de hhannibal pe 10 Martie 2020, 17:55

Te-ai trezit ma? De unde ai mai aparut si tu? De fapt stim, esti clonache rinist! Trebuia sa faceti farsa cand erau galeriile Stelei prezente, nu cu cetatenii de la T2! Asa n-are nicio valoare, e ca si cum mi-as arata eu muschii cu un copil naiv...

:)) doar ddb, i-a bătut Doamne Doamne...

terminator_2
terminator_2  •  11 Martie 2020, 12:31

Trioul antistelisti,"ha ha ha" lovește din nou! Sa ne amuzam impreuna cu ei de noile elucubrații! :))

Vezi toate comentariile (63)
Comentează