FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA

FCSB - CRAIOVA // Culisele conflictului Pițurcă - Pigliacelli » Dialog încrâncenat: „Nu-ți place pe bancă? Stai în tribună!”

Articol de , - Publicat miercuri, 18 decembrie 2019 13:26

CRAIOVA // Portarul Mirko Pigliacelli a devenit rezervă din vedetă fiindcă a îndrăznit să-i răspundă lui Victor Pițurcă într-o ședință în care antrenorul îi reproșa prestația. Italianul nu a mai apărat de 5 săptămâni, deși refuzase o ofertă de la Torino tocmai ca să rămână titular.

Pigliacelli e jucătorul care a avut de suferit cel mai tare de când Pițurcă a devenit antrenorul Craiovei. Italianul e la al doilea sezon în Bănie și își câștigase deja un statut privilegiat, era printre fotbaliștii-emblemă din formula alb-albaștrilor, apreciat și pentru reflexe, și pentru stilul lui spectaculos, tehnic și riscant. 

N-a contat că rezerva era mult mai slabă 

Pițurcă nu a apreciat curajul lui Mirko, el l-a scos din poartă și l-a trimis în tribună. Cum s-a ajuns la retrogradarea goalkeeperului? Antrenorul l-a convocat la un moment dat pentru o discuție. I-a reproșat câteva gesturi dintr-un meci, l-a atenționat și i-a argumentat cu secvențe video ca să-i ilustreze deciziile greșite.

Italianul a ascultat observațiile și apoi le-a contrazis: „Eu nu sunt de acord! M-am format într-un anumit fel și nu mi se pare greșit cum joc eu!”. „Da? N-o să mai aperi!” a fost reacția lui Pițurcă. Pigliacelli s-a mirat de pedeapsa care-i era aplicată atât de rapid și de drastic: „Să fiu rezervă? Dar eu nu am stat pe bancă niciodată de când sunt la Craiova!”.

Piți a avut ultimul cuvânt: „Aaa, da? Dacă n-ai fost pe bancă, nu vei fi nici acum! Te duci în tribună, nu pe bancă”

Antrenorul a vorbit serios, a renunțat la Mirko fără să ezite, a pus în practică pedeapsa chiar în condițiile în care nu avea în lot vreun portar apropiat ca valoare de italian. L-a titularizat în locul lui pe Laurențiu Popescu, un goalkeeper de 22 de ani care strânsese numai nouă partide în prima ligă. Piți și-a asumat responsabilitatea pentru rezultate și a folosit un portar mai slab doar ca să-i dea o lecție tupeistului Pigliacelli! 

N-a vrut la Torino 

Situația în care a ajuns Mirko e paradoxală. Pentru el a existat o ofertă de la Torino în vara trecută. Formația pe care o conduce Walter Mazzarri a propus două milioane de euro pentru achiziționarea lui. 

Craiova era tentată, doar că a refuzat tocmai jucătorul, nemulțumit de rolul care-i fusese rezervat la Torino. Trupa granata îl voia ca rezervă a lui Salvatore Sirigu. 

Nici nu ar fi fost o concurență pentru tricoul cu numărul 1, din moment ce diferența de valoare și de cotă era uriașă. Sirigu, cu 24 de prezențe în naționala Italiei și cu cinci sezoane ca titular la PSG, ar fi avut garantat locul de titular, Pigliacelli ar fi sperat să prindă, în cel mai bun caz, partide din Cupa Italiei sau apariții în situații de criză, în care ar fi lipsit omul de bază. 

Mirko a calculat că îi era mai convenabil să continue la Craiova, ca titular incontestabil doar că angajarea lui Pițurcă i-a anulat socoteala.

Match Preview FCSB - Craiova: 

Vezi și: 

CRAIOVA // Victor Pițurcă și Mihai Rotaru nu sunt pe aceeași lungime de undă! Craiova pregătește meciul cu FCSB într-o atmosferă tensionată

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Răsturnare de situație cu transferul lui Louis Munteanu la FCSB! Gigi Becali a dat vestea: „Probabil azi”
Superliga
Răsturnare de situație cu transferul lui Louis Munteanu la FCSB! Gigi Becali a dat vestea: „Probabil azi”
Au anunțat acum: Corvinul a ales între Europa League și dreptul de promovare » Florin Maxim a explicat care a fost motivul
Liga 2
Au anunțat acum: Corvinul a ales între Europa League și dreptul de promovare » Florin Maxim a explicat care a fost motivul
Universitatea Craiova a anunțat primul transfer al verii: „Contract valabil pe doi ani” » Lovitura dată de Rotaru
Superliga
Universitatea Craiova a anunțat primul transfer al verii: „Contract valabil pe doi ani” » Lovitura dată de Rotaru

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (24)
1764922203526472
George Mirel  •  20 Decembrie 2019, 12:30

Piturca nu a demonstrat NIMIC la Craiova, nici cu Mititelu nici cu Rotaru. Sa ne lase Satana ca aduce numai scandal si vrajba, fotbal deloc!

sasesase
sasesase  •  19 Decembrie 2019, 09:12
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 18 Decembrie 2019, 19:47

orgoliul lui Piturca va duce la destramarea echipei. Pigliacelli trebuie sa fie titular

O sa fie duminică relaxează te.

sasesase
sasesase  •  19 Decembrie 2019, 09:11

E titular duminica

Vezi toate comentariile (24)
Comentează