FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Charalambous, știi unde ai revenit? » Liga 1 s-a transformat total: 7 schimbări majore în ultimii 10 ani

Elias Charalambous, 42 de ani, revine după aproape 10 ani în campionatul nostru. Fundaș la FC Vaslui în stagiunea 2012/13, cipriotul a fost angajat acum de FCSB ca antrenor principal.
Elias Charalambous, 42 de ani, revine după aproape 10 ani în campionatul nostru. Fundaș la FC Vaslui în stagiunea 2012/13, cipriotul a fost angajat acum de FCSB ca antrenor principal.

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 18:40 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 19:14

Elias Charalambous, 42 de ani, revine după aproape 10 ani în Superliga. Fundaș la FC Vaslui în stagiunea 2012/13, cipriotul a fost angajat acum de FCSB ca antrenor principal.

Din 2013, de când Charalambous a plecat de la Vaslui, s-au întâmplat multe în Liga 1. Mai jos, pe baza experienței lui Elias în campionatul nostru, o selecție cu 7 schimbări petrecute în fotbalul românesc în ultimul deceniu.

Ilie Dumitrescu, Șumudică și Edi Iordănescu i-au dat lecții noului antrenor de la FCSB: „Sunt convins că așa va fi”
FCSB
Ilie Dumitrescu, Șumudică și Edi Iordănescu i-au dat lecții noului antrenor de la FCSB: „Sunt convins că așa va fi”

Elias Charalambous s-a întors după aproape un deceniu în România » 7 schimbări majore

1. Steaua a devenit FCSB » Când a plecat din România, în vara anului 2013, clubul care l-a angajat acum pe Charalambous se numea Steaua, începea să domine autoritar întrecerea internă, juca în Ghencea, avea celebra stemă recunoscută de toți suporterii, nu existau dubii în privința palmaresului. Aproape 10 ani mai târziu, echipa se cheamă FCSB, și-a pierdut sigla, casa, o parte din bazinul de suporteri, luptă în tribunale să-și recapete identitatea și speră la primul titlu după 7 ani de secetă.

Charalambous, știi unde ai revenit? » Liga 1 s-a transformat total: 7 schimbări majore în ultimii 10 ani

2. FC Vaslui a dispărut » După ce Elias Charalambous a plecat din România pentru a semna în țara natală cu Doxa Katokopias, Vasluiul a mai rezistat un singur sezon pe prima scenă. Apoi, a dispărut, practic, trecând prin procedurile de insolvență și faliment. Dintre formațiile care au luat startul ediției respective de Liga 1, încă 6 cluburi s-au evaporat de pe harta fotbalului relevant: Pandurii Tg. Jiu, Astra, Gaz Metan, Ceahlăul, Turnu Severin și Bistrița. În schimb, au scos capul formații relativ noi, ca FC Voluntari, Hermannstadt, Sepsi.

3. Sistem competițional diferit » Elias trebuie să se adapteze și la un alt format. Pe vremea când cipriotul îmbrăca tricoul Vasluiului, existau 18 echipe în Liga 1 și se juca într-un sistem clasic, tur-retur, 34 de etape. Acum, sunt 16 formații, din vara anului 2015 implementându-se sistemul cu play-off și play-out.

4. Altă conducere » Charalambous i-a „lăsat” la cârma fotbalului românesc pe eternii conducători Dumitru Dragomir (președinte LPF) și Mircea Sandu (președinte FRF). Între timp, ei au fost înlocuiți la șefia celor mai importante foruri autohtone de Gino Iorgulescu, respectiv Răzvan Burleanu.

5. Puțini cunoscuți » Din lotul Vasluiului pentru sezonul 2012/13, cu Varela, Wesley, Stanciu, N'Doye sau Marius Niculae, doar 4 mai activează acum în Superliga. Liviu Antal și Ionuț Balaur fac iar echipă, la CS Mioveni, Straton apără la FC Argeș, în timp ce Dani Coman e președintele lui Hermannstadt. În schimb, niciunul dintre cei 4 antrenori pe care i-a avut Elias în Moldova nu se mai regăsește în L1. Edi Iordănescu e selecționerul primei reprezentative, Marius Șumudică lucrează în Arabia Saudită, la Al-Raed, în vreme ce Viorel Hizo și Gabi Balint și-au agățat legitimațiile în cui.

+6 FOTO
  • Imagini din arhiva GSP cu Elias Charalambous în tricoul Vasluiului

6. De la adversari, la colegi » În urmă cu 10 ani, Mihai Pintilii și Ionuț Filip erau mijlocași la FCSB și implicit adversarii lui Charalambous din teren. Acum, Pintilii e antrenor și Filip „secund” - ambii fără calificările necesare posturilor - în staff-ul tehnic care tocmai l-a cooptat pe cipriot.

7. Adio, arbitri străini. Bun venit, VAR » Ultimul campionat în care au apărut și „fluierași” de afară a fost chiar 2012/13, când noul antrenor de la FCSB juca în România. Începând cu actuala stagiune, când Elias revine în campionatul nostru, Superliga beneficiază în premieră de tehnologia arbitrajului video.

VIDEO » Imagini cu primul antrenament al lui Elias Charalambous la FCSB

Mai multe articole despre FCSB:

Portretul noului antrenor al FCSB făcut de un fost coechipier: „Religios, profesionist și muncitor”
FCSB
Portretul noului antrenor al FCSB făcut de un fost coechipier: „Religios, profesionist și muncitor”
A discutat 1 la 1 cu noul antrenor de la FCSB și dezvăluie: „Știe unde a venit. I-am dat un sfat”
FCSB
A discutat 1 la 1 cu noul antrenor de la FCSB și dezvăluie: „Știe unde a venit. I-am dat un sfat”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  01 Aprilie 2023, 10:29
Postat de Radio_Pyunik_Erevan pe 31 Martie 2023, 19:34

8. fotbalul romanesc este mult mai curat de cand dinamo lotus coafor sau cum si-or mai zice a ajuns acolo unde ii sta bine

corect.. traditia o continua vestitul kvsc

Hcm27
Hcm27  •  31 Martie 2023, 22:04
Postat de steaua1986. pe 31 Martie 2023, 19:20

fcsb e un club care aniverseaza 20 de ani de existenta.

Pai decât sase ca voi, cred ca e mai bine, nu?Și 20 numai în Liga I, nu în a patra, a cincea sau a doua, fara drept de promovare.Oricum FCSB e Steaua, continuatoarea Stelei București, echipa care nu a retrogradat niciodată din Prima Liga de Fotbal a Romaniei

istet10
istet10  •  31 Martie 2023, 21:37
Postat de leu.mr pe 31 Martie 2023, 19:17

Fotografia cu cei doi pusti ar trebui pusa pe birourile lui Talpan si Becali !

Nicu unul , nici celalalt nu ar pricepe ceva! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează