FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Portretul noului antrenor al FCSB făcut de un fost coechipier: „Religios, profesionist și muncitor”

Elias Charalambous
Elias Charalambous

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 11:52 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 14:07

Liviu Antal (33 de ani) l-a caracterizat pe Elias Charalambous, noul antrenor al celor de la FCSB, drept un tip credincios, plin de entuziasm, un tehnician tânăr ce poate ajuta echipa în lupta pentru titlu.

- Salut, Liviu! Te-am sunat să te întreb de Elias Charalambous... 
- Cu mare plăcere! Un băiat cu un caracter frumos, mă bucur că vine în România. Am păstrat legătura de acum 10-11 ani de când eram la Vaslui, vorbim destul de des. Îi țin pumnii și sper să reușească la FCSB. M-a și vrut la un moment dat la un club în Cipru, nu s-a concretizat.

- Cum l-ai descrie? 
- Cum ți-am zis, e un tip foarte serios. Un băiat de caracter și un profesionist desăvârșit. Cred că asta e una dintre calitățile lui principale. Faptul că e profesionist 100%. E unul dintre cei mai serioși jucători alături de care am jucat. Impecabil în ceea ce ținea de antrenamente, atent și la viața din afara terenului. Probabil din acest motiv și este acum antrenor. Unul chiar apreciat din ce știu.

FCSB și-a prezentat noul antrenor: „A participat deja la primul antrenament”
FCSB
FCSB și-a prezentat noul antrenor: „A participat deja la primul antrenament”

- Are o cotă interesantă în Cipru, fiind văzut bine în acest val nou al antrenorilor tineri. 
- Da, e bine văzut acolo. Cumva de înțeles. E, până la urmă, un fost jucător important al Ciprului, cu 70 de meciuri dacă nu mă înșel, în naționala lor. A jucat la cluburi bune, PAOK, Omonia Nicosia sau prin Germania. De înțeles să fie bine văzut. E ca și cum s-ar retrage la noi Chiricheș și s-ar apuca de antrenorat. Sau Chivu, uite un exemplu concret.

- Ce fel de om e? 
- Un băiat foarte fain. A, uite, și e și un tip foarte religios, cum îi place lui nea Gigi. Nu habotnic, dar religios. Foarte credincios. Îmi aduc aminte că așa era și ca fotbalist. E serios, îi place ordinea, muncitor, cred că poate aduce un plus echipei. Își făcea bine treaba oriunde îl puneai, n-avea nicio treabă cu nimeni. El știa bine ce are de făcut, respecta ceea ce i se cerea, că era să fie fundaș central, că era fundaș dreapta. N-aveai treabă cu el.

Antal: „Pintilii îl va ajuta pe Charalambous”

- Crezi că știe în ce condiții va antrena? 
- Probabil că și-a luat informațiile necesare. Adică eu cred că dacă a ajuns să accepte să vină în România și să semneze, știe în ce se bagă. Probabil, are și el anumite lucruri pe care le-a impus și i-au fost acceptate aceste condiții. Și mai are un avantaj.

- Avantaj? 
- Îl are acolo pe „Pinti”, un băiat excepțional. Sunt convins că Mihai îl va ajuta cu tot ce va putea ca să reușească. E un băiat de nota 10 și împreună cred că pot face o treabă excelentă. Sunt convins că se vor înțelege foarte bine și vor colabora fără probleme. Elias știe ce înseamnă presiunea, pentru că a jucat la nivelul la care a jucat. Iar la FCSB n-are cum să nu fie presiune.

- Ce crezi că l-a făcut să accepte să vină la FCSB, date fiind condițiile aparte pe care le impune Gigi Becali? 
- Numele clubului! Până la urmă Steaua (n.r. FCSB) rămâne Steaua (n.r. FCSB). E un club mare, care an de an joacă în cupele europene, n-ai cum să refuzi o astfel de oportunitate.

Elias Charalambous a participat deja la primul antrenament

Charalambous a fost joi în baza pe care FCSB o are în Berceni. A semnat contractul, a fost prezentat echipei, și chiar s-a implicat deja la primul antrenament. Fostul internațional cipriot a văzut ce condiții și facilități deține locul unde echipa are cantonamentul, și-a cunoscut viitorii elevi și a stat mai mult timp de vorbă cu managerul Mihai Stoica.

Cine e Elias Charalambous (42 de ani)

CA ANTRENOR:

  • a fost secundul celor de la AEK Larnaca în perioada 2017-2019, apoi „principal” la aceeași echipă timp de 3 luni, decembrie 2019-februarie 2020; 
  • a mai condus alte două echipe din Cipru din postura de antrenor principal: Ethnikos (decembrie 2020 - noiembrie 2021) și Doxa Katokopias (decembrie 2021 - mai 2022); 
  • în România, ca jucător, Charalambous a bifat 18 meciuri și un gol pentru FC Vaslui; 
  • 74 de partide în total ca antrenor: 27 de victorii, 19 egaluri, 28 de eșecuri, golaveraj 86-89, 1,35 puncte câștigate în medie/meci.

CA JUCĂTOR:

  • 70 de meciuri în naționala Ciprului, fără gol marcat 
  • a evoluat în două rânduri la Omonia Nicosia, unde a început fotbalul și a strâns 85 de partide, cu 8 goluri 
  • 72 de partide la PAOK între 2005 și 2008 
  • a mai jucat pentru Alki Larnaca, Karlsruher, FC Vaslui, Doxa, Apo Levadiakos și AEK Larnaca

Citește și alte știri despre FCSB: 

„Tot Gigias Becalibous rămâne cel mai bun” » Fanii FCSB-ului s-au amuzat copios când au văzut oficializarea noului antrenor: „Gata, are scuză Pintilii”

Gabi Balint, după numirea lui Elias Charalambous la FCSB: „Ierarhia rămâne aceeași. Antrenor principal va fi omul cu banii” + „Nu cred că i se va permite să facă prea multe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  01 Aprilie 2023, 06:17
Postat de VanBasten pe 31 Martie 2023, 19:19

A venit marioneta, scrie gesepe 500 de articole. Ati uitat sa ne spuneti unde a copilarit si cum se intelegea cu bunicii din partea tatalui.

lasa ca le propun sa faca niste articole despre tine.. ne-am amuza copios!

VanBasten
VanBasten  •  31 Martie 2023, 19:19

A venit marioneta, scrie gesepe 500 de articole. Ati uitat sa ne spuneti unde a copilarit si cum se intelegea cu bunicii din partea tatalui.

brujo
brujo  •  31 Martie 2023, 15:35

Ati uitat principala calitate ... e ascultator ! :))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează