FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB a făcut „eventul” » Tănase și Moruțan au spart tiparele într-un sezon eșuat pentru echipa lui Becali

Florin Tănase și Olimpiu Moruțan // foto: Imago
Florin Tănase și Olimpiu Moruțan // foto: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 29 mai 2021 07:52 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 07:59

Este pentru prima dată în ultimii 10 când același club dă singurul golgeter și singurul câștigător al topului paselor decisive: Florin Tănase și Olimpiu Moruțan au ratat titlul cu FCSB, dar au spart tiparele în ierarhiile individuale.

Echipa n-a luat nici titlul, nici Cupa României, dar individual, unii fotbaliști de la FCSB au demonstrat că au fost numărul 1 în acest sezon. Și au cucerit titlurile care se acordă celor care câștigă topul marcatorilor și pe cel al celor mai multe pase decisive. 

Florin Tănase, sezon excelent

În cele două roluri s-au aflat Florin Tănase și Olimpiu Moruțan. Primul n-a avut niciun fel de concurență pentru titlul de golgeter. A terminat la o cotă foarte înaltă pentru nivelul din Liga 1. A înscris de 24 de ori, cu 30% mai mult decât al doilea marcator, Malele de la FC Argeș, și aproape dublu față de cât a avut golgeterul campioanei CFR: Deac s-a oprit doar la 13 reușite. 

Mai mult decât Tănase, în ultimul deceniu, a înscris doar brazilianul Wesley, care a atins cota 27 în 2011-2012, în tricoul celor de la FC Vaslui. 

În schimb, au existat jucători care au câștigat titlul de golgeter în România cu un nivel aproape submediocru: Antal a avut doar 15 goluri în 2014, la fel și Țucudean și Gnohere, care au împărțit "Gheata de Aur" a Ligii 1 acum 3 ani, în vreme ce Llullaku s-a impus în 2017 cu numai 16 reușite, el plecând din campionat chiar înainte de disputarea play-off-ului și play-out-ului.

Olimpiu Moruțan, responsabilul cu pase decisive

Eventul FCSB-ului „golgeter-pasator" a fost atins cu ajutorul lui Moruțan, care s-a aflat și el la cel mai bun randament de când îmbracă tricoul roș-albastru. A oferit 12 pase decisive, fiind primul în clasamentul din campionatul recent încheiat! A fost cu mult deasupra unor fotbaliști care chiar au câștigat acest top individual în anii trecuți: Nistor, Ciprian Deac, Budescu!

FCSB a făcut „eventul”  » Tănase și Moruțan au spart tiparele într-un sezon eșuat pentru echipa lui Becali

Doar CFR a fost aproape de un event curat 100%

În ultimul deceniu, singurul club care s-a mai apropiat de performanța bifată acum de FCSB, de a avea câștigătorul unic al topului marcatorilor și al paselor de gol, a fost CFR Cluj. În sezonul 2017-2018, Țucudean a fost principalul marcator al Ligii 1, iar Deac a bifat cele mai multe assisturi. Totuși, atunci, Țucudean a fost la egalitate pe primul loc cu un alt fotbalist, Harlem Gnohere.

Golgeterii și pasatorii ultimelor sezoane

FCSB a făcut „eventul”  » Tănase și Moruțan au spart tiparele într-un sezon eșuat pentru echipa lui Becali

Tănase - Moruțan, cel mai bun cuplu al deceniului

În privința clubului patronat de Gigi Becali, tandemul Tănase - Moruțan a fost, de departe, cel mai prolific în ultimii 10 ani! Nici măcar cuplurile care au conținut nume de 5 stele, în frunte cu Keșeru - Sânmărtean, n-au reușit măcar să se apropie de performanța celor doi.

Golgeterii și pasatorii FCSB în ultimii ani

FCSB a făcut „eventul”  » Tănase și Moruțan au spart tiparele într-un sezon eșuat pentru echipa lui Becali

6 milioane de euroe cota cumulată a lui Tănase (4 milioane) și Moruțan (2) pe site-ul transfermarkt

Citește mai multe știri despre FCSB:

Alexandru Crețu, ademenit la FCSB cu un contract imens pentru Liga 1 » GSP prezintă toate detaliile propunerii

FCSB și CFR, la ani-lumină de lumea bună » Discrepanță incredibilă față de miliardarii din Vest

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cj666
cj666  •  29 Mai 2021, 17:57

Asta cu topul paselor decisive e trasa din condeiul gigisepe. Poate daca il murati pe Deac va iese, da asa nu e decat un pupat bip bip de cioban.

elgabri
elgabri  •  29 Mai 2021, 17:16

Morutan e cel mai slab din tot lotul !!

lionforever
lionforever  •  29 Mai 2021, 16:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează