FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB = Fotbal Club Sărăcie Becali » Situație fără precedent în care au ajuns roș-albaștrii

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de , - Publicat duminica, 16 august 2020 19:17 / Actualizat duminica, 16 august 2020 19:24

FCSB nu era refuzată pe vremuri, când consuma bani mulți. Acum a fost învinsă de UTA în tratativele pentru Alexandru Albu (26 de ani), un fundaș de la Chiajna, după ce o rugase pe Esbjerg să accepte amânarea plății pentru Adrian Petre (22).

Becali nu a glumit deloc, el chiar nu mai investește în fotbal. Pentru prima oară de când e Gigi patron în fotbal, el a vrut un jucător și i l-a „suflat” o nou-promovată. Proprietarul FCSB-ului apucase să anunțe că era interesat de Alexandru Albu, dar fundașul a semnat cu UTA.

De opt ori mai mult!

Albu a evoluat în sezonul trecut la Clinceni, împrumutat de la Arad, și i-a atras atenția lui Mihai Stoica. Directorul sportiv i l-a recomandat lui Becali pe Alex. FCSB căuta un fundaș central și așa a ajuns să negocieze pentru achiziționarea tânărului în vârstă de 27 de ani. Gigi a oferit 50.000 de euro, Chiajna a acceptat altă propunere, de la UTA. O nou-promovată a câștigat licitația cu omul care și-a creat imaginea de patron cheltuitor din 2003 până acum, de când conduce el clubul!

Arădenii au obținut jucătorul sub formă de împrumut până în vara anului viitor. Pentru un transfer definitiv vor avea de plătit atunci 400.000 de euro. Albu a jucat mai des ca mijlocaș defensiv la Clinceni, dar MM i-l recomandase patronului ca pe un fundaș foarte bun pentru stilul ofensiv pe care îl așteaptă Becali de la echipa lui.

Jucătorul insistase și el că voia să ajungă la FCSB și a repetat, după ce a preferat propunerea Aradului: „Poate că va plăti nea Gigi un milion de euro pentru mine în vara anului viitor”. Doar că „nea Gigi” nu mai e dispus să consume bani pentru transferuri. Declarațiile lui nu au fost doar mofturi, el chiar caută să opereze cu costuri minime.

S-au învățat cu bani mulți

Conducerea de la Chiajna l-a direcționat pe Albu către UTA, deși ilfovenii nu au nicio garanție că vor primi 400.000 de euro peste un an în schimbul fundașului. Deocamdată încasează 30.000 de euro pentru un împrumut.

Cristi Tănase, președintele Concordiei, s-a orientat așa și pentru că s-a simțit jignit de oferta pe care o trimisese FCSB, doar 50.000 de euro. El, la fel ca alți conducători din campionat, s-a obișnuit ca Becali să plătească oricât pentru fotbaliștii pe care îi vrea și s-a simțit păcălit de propunerea sărăcăcioasă.

FCSB = Fotbal Club Sărăcie Becali » Situație fără precedent în care au ajuns roș-albaștrii
Albu, 27 de ani, a jucat 16 meciuri în 6 luni la Clinceni, după ce petrecuse prima parte a sezonului în „B”, la Chiajna

Rugăminți către Esbjerg

Becali nu a dat acum primul semn că nu mai e dispus să consume bani mulți în fotbal. FCSB l-a cumpărat pe Adrian Petre la începutul anului și a plătit 500.000 de euro, prețul negociat cu Esbjerg, după mai mult de o jumătate de an. Danezii i-au dat pe roș-albaștri în judecată la FIFA, au câștigat și românii erau presați cu amenințarea de a le fi interzise transferuri viitoare.

 FCSB i-a rugat pe nordici să amâne termenul de plată, din cauza crizei pe care a creat-o coronavirusul, însă Esbjerg a insistat să primească banii. „I-am plătit, că nu suntem turci sau arabi, ăia care nu dau banii pentru transferuri”, a comentat Becali. El l-a pus, între timp, pe Adi Petre pe tarabă: oricare club dispus să plătească 300.000 de euro îl poate lua pe atacantul internațional de tineret, cu 200.000 de euro sub prețul de achiziție.

Rezilieri, salarii scăzute la FCSB

FCSB a fost printre primele cluburi care au tăiat salariile după instalarea pandemiei. Becali a redus salariile cu 50 la sută între 1 martie și 30 septembrie, deci măsura încă își mai face simțite efectele. A renunțat la jucători pe care nu îi considera importanți: Gnohere, Adi Popa, Bălgrădean. 

Pe Planici l-a pierdut fiindcă nu i-a plătit salariul la timp. Sârbul a rupt unilateral contractul și și-a asumat riscul unui proces. Gigi a anunțat că-l va acționa în instanță și că va cere despăgubiri de la jucător și de la viitorul lui club.

Noutățile de la FCSB, gratis

FCSB a adus și a readus câțiva jucători ca să completeze lotul. Nou-veniții ori au apărut liberi de contracte, ori fuseseră împrumutați și s-au întors. Buș, vedeta campaniei de achiziții, a primit un salariu de 14.000 de euro lunar, enorm față de limita pe care a impus-o Becali. 

Buș a ajuns la FCSB la finalul acordului cu Gaz Metan. La fel a semnat și Marius Briceag, un fundaș stânga pe care Becali are de gând să îl transforme în fundaș central. „Dacă e „briceag” taie bine, deci trebuie să fie fundaș central!” e convingerea lui Gigi. Au revenit Simion, de la Astra, Șut și Robert Ion, de la Clinceni.

Mai multe știri despre FCSB:

A dat Gigi Becali lovitura? Cum sunt fețele noi de la FCSB: „Șut e puternic și serios, Ion e tehnic și tupeist”

Gigi Becali, nemilos după ce a aflat că Raed Arafat vrea s-o bage pe FCSB în carantină: „Distruge țara! Mă iau după el? Tot ce face e ilegal și neconstituțional”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (173)
141288543571504
Constantin Petcu  •  17 August 2020, 10:09

Iar nu v-a dat Gigel salariile, gazetarii vietii? :))

valentindragobete
valentindragobete  •  17 August 2020, 06:53

*** iar nasc ei o Fortuna intr-un pahar cu apa ca poulimea sa se ferească de stropi! Si ce subiect era mai bun decat, evident, jiji ? Au văzut ca la Dinamo nu mai au " informații " si ziaricii au *** ***, normal cu jiji, stiucane esti "mare" bai meserie !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mir21
mir21  •  17 August 2020, 05:40

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (173)
Comentează