FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Pretenții de milioane de euro pentru jucătorii doriți de FCSB! » Gigi Becali se lovește de inflație

Grigore Turda (în stânga) vs. Adrian Bălan // foto: Imago Images
Grigore Turda (în stânga) vs. Adrian Bălan // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 14 decembrie 2021 10:19 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 10:54

Gigi Becali, patronul FCSB, a tot cumpărat fotbaliști din România cu sume mari, dar acum se lovește de inflație. El îi dorește pe Grigore Turda (24 de ani, FC Argeș) și David Miculescu (20 de ani, UTA), dar cluburile cer sume foarte mari, conștiente că există puțini jucători buni în piață.

FCSB e în cursa cu CFR pentru câștigarea campionatului, dar va schimba echipa în iarna aceasta, indiferent de situația din clasament. Becali a pus ochii pe câțiva jucători pe care i-ar vrea și a deschis tratative pentru achiziționarea lor.

Dintre ei se alege înlocuitorul lui Florin Tănase! » 4 nume pe lista lui Gigi Becali
FCSB
Dintre ei se alege înlocuitorul lui Florin Tănase! » 4 nume pe lista lui Gigi Becali

Grigore Turda, „Noul Belo”, e prea scump

Gigi e interesat de Grigore Turda, fundașul central de la FC Argeș, doar că șansele ca un transfer al lui la București să fie perfectat în iarna aceasta sunt foarte mici, din cauza cererii piteștenilor. „Argeșul vrea un pic peste un milion de euro în schimbul jucătorului”, explică surse care cunosc discuțiile.

FCSB nu va achita suma aceasta, este exclusă afacerea în condițiile pe care le pretind violeții. Becali îl vrea în continuare pe jucător, dar la un preț cu mult mai mic.

Turda are 24 de ani și se află la al doilea sezon în prima ligă, un nivel la care a acumulat doar 46 de meciuri până în prezent. Înainte să apară cu piteștenii în primul eșalon, el a evoluat doar în diviziile inferioare. S-a impus ca un om de bază în formația lui Prepeliță și a fost lăudat pentru evoluții, în ciuda faptului că fizicul nu-l recomandă drept un fundaș central obișnuit, el e înalt de doar 1,81 metri.

A fost remarcat încă din sezonul trecut, pe parcursul căruia Ion Vlădoiu, un oficial din club, l-a lăudat printr-o comparație: „Turda îmi amintește de Belodedici”. Belodedici a câștigat de două ori Cupa Campionilor Europeni, cu Steaua București și cu Steaua Roșie Belgrad. Turda încă nu a câștigat nimic și a jucat puțin în „A”.

Aradul ar prefera să-l dea „afară” pe David Miculescu 

FCSB s-a interesat și de David Miculescu, atacantul în vârstă de 20 de ani de la UTA. Arădenii au pronunțat și ei un preț de peste un milion de euro, o valoare pe care Gigi nu o acceptă. Miculescu, o extremă pe care Mihai Stoica a comparat-o cu Milinkovic-Savic datorită fizicului impunător, are 18 meciuri și 5 goluri în sezonul acesta din Liga 1.

Becali nu e de acord cu prețurile acestea, conștient fiind că nimeni din România, în afara lui, nu mai plătește sume mari pentru achiziții, așa că nu are concurență pe plan intern. Argeșul și UTA ar trebui să-i vândă pe Turda și pe Miculescu direct în străinătate ca să facă afaceri mai bune de atât.

11 milioane de euroa încasat FCSB în schimbul lui Man, vândut la Parma, cea mai bună afacere pe care a realizat-o Becali de când e implicat în fotbal. Man, la fel ca Miculescu, a crescut la UTA și a fost achiziționat de roș-albaștri încă din liga a doua

19 meciuriși două goluri are Turda în sezonul acesta din Liga 1. Fundaș central, el e titular în mod constant la FC Argeș, o formație care luptă pentru calificarea în play-off

Șanse mai mari cu Nicolae Păun

FCSB e interesat și de Nicolae Păun, mijlocașul defensiv de la Sepsi, una dintre revelațiile anului acesta în prima ligă. Păun a apărut în prima ligă în 2021, are 22 de ani și a prins imediat un loc ca titular. „Grozavu l-a ajutat enorm, a avut încredere să îl folosească în campionat când nimeni nu-l considera important”, explică persoane care-l cunosc pe tânărul mijlocaș. 

Înalt, cu tehnică bună și calm cu mingea la picior, Păun ar putea trece la FCSB în curând. Sepsi nu a stabilit prețuri imense atunci când a mai avut oferte de la Becali. Pentru Dumiter, covăsnenii au încasat 350.000 de euro. E drept că atacantul nu era un om de bază, așa cum a devenit Păun acum. 

Doar trei patroni din Liga 1 plătesc

Becali are numai doi concurenți pe plan intern, patroni ai unor cluburi care cumpără jucători: Mihai Rotaru, de la Universitatea Craiova, și Ioan Varga, de la CFR Cluj. Competitorii au mai cumpărat în anii aceștia jucători, dar nu au plătit sume la fel de mari cum au fost acelea pe care le-a achitat Gigi. 

FCSB a dat trei milioane de euro doar ca să îl ia pe Florinel Coman de la Viitorul, actualul Farul, un atacant care a lipsit în ultimul an din cauza unor accidentări. Craiova a plătit 2,3 milioane de euro pentru Cicâldău, de la Farul, și a mai dat un milion de euro ca să-l răscumpere pe Andrei Ivan de la Krasnodar. 

CFR a consumat cei mai mulți bani atunci când l-a adus pe Alexandru Ioniță de la Astra, a dat un milion de euro. Ioniță, suspendat între timp pentru doping, încearcă să-și revină la Rapid.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj uimește Europa » Doar două echipe ale continentului sunt peste trupa lui Dan Petrescu!

PCH, acuze dure și amenințări după meciul cu Chindia: „Adversarul știa primul «11» al lui Dinamo cu 7 ore înainte de meci!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (17)
rumunek
rumunek  •  14 Decembrie 2021, 15:07

UTA nu vrea să vândă, pentru că la Man lucrurile nu s-au desfășurat corect până la capăt. GB s-a prostit pentru 100k, care acum l-ar putea costa mai mult. Dar când n-ai școală, n-ai nici cultură personală, oricât de mare negustor ai fi, nu știi să lași loc de bună ziua data viitoare. Ciudat pentru un multi-milionar, după spusele presei, cum se leagă de niște mărunțiș. Dintre ceilalți, cred că Păun ar fi cel mai potrivit, dar și Ciobanu de la Farul pare necesar la mijloc, unde îl vede allenatore pe Popescu cel mic în locul lui Tănase. O altă soluție interesantă, care acoperă la nevoie și postul de fundaș central, poate fi Iacob de la Chindia. Mai ales că s-a vorbit de un schimb cu cedarea lui Cristea, manageriat de Prodan, în contul lui Păun. Sper că au înțeles totuși de ce nu te poți bate la titlu cu doar 2 fundași centrali. Acum întrebarea e de ce l-a dat Hagi și-l ține pe Artean, dar n-ar fi prima enigmă din gândirea Regelui.

legio.sud
legio.sud  •  14 Decembrie 2021, 13:57

Dragosbete nu mai jigni Cunoști oamenii de emiți calificative , omul are dreptate ar fi bine sa fii blocat

legio.sud
legio.sud  •  14 Decembrie 2021, 13:52
Postat de paolo15 pe 14 Decembrie 2021, 13:11

Ma intreb daca autorii articolului cunosc semnificatia cuvantului “inflatie”…

Au greșit-o dacă era inflație de jucatori GG cumpara ieftin , din ce văd se cer sume mari , dacă era inflație monetară GG dădea cu banul imediat ca erau mulți bani in piața , dar șefii Ziariștilor nu știu decât CENZURA gratuită !!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează