FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV L-a scos din sărite pe Gigi Becali! De ce a devenit Radunovic ținta patronului FCSB: nu l-a iertat nici până acum

Articol de , , - Publicat joi, 28 septembrie 2023 22:37 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 23:12

Solicitarea muntenegreanului Risto Radunovic (31 de ani) de a-i fi mărit contractul, venită imediat după ce FCSB pierduse titlul în fața Farului, l-a scos din sărite pe Gigi Becali, patronul FCSB, care nu l-a iertat nici acum.

Singurul fotbalist din lotul FCSB-ului care n-a avut o concurență reală în sezonul trecut e acum amenințat cu trecerea pe banca de rezerve. E vorba despre Risto Radunovic, pe care Gigi Becali l-a amenințat în mod direct după meciul de Cupa României, de miercuri seară, câștigat de vicecampioană la Oradea, scor 2-0.

Chipciu, declarații dure la adresa CSA: „Dacă asta e Steaua, am luat-o razna! Cum să fie Steaua, cu echipamentul ăla fake și jucătorii ăștia?!” + „Cei de la Peluza Sud sunt sclavii Armatei”
CSA STEAUA - U CLUJ 1-3
Chipciu, declarații dure la adresa CSA: „Dacă asta e Steaua, am luat-o razna! Cum să fie Steaua, cu echipamentul ăla fake și jucătorii ăștia?!” + „Cei de la Peluza Sud sunt sclavii Armatei”

„Mi-a plăcut foarte mult și Cristi Ganea. Jucător matur, cu experiență, nu pierde mingea deloc. A fost primul lui meci, a fost ce mă așteptam și va fi din ce în ce mai bun. Radunovic prea era lejer. Bun jucător, dar nu avea niciun fel de emoții, era titular, n-avea treabă. Acum o să vedem. Va juca tot el, până intră Ganea în ritm, dar apoi nu vom ști cine va fi titular", a declarat Becali la Prima Sport.

Practic, din momentul în care Ganea va fi pregătit 100%, Radunovic riscă să piardă statutul pe care l-a tot avut în acești ani, acela de titular indiscutabil în banda stângă a defensivei.

De unde această schimbare bruscă de abordare a lui Becali la adresa unui fotbalist care a fost apreciat în trecut? 

Risto Radunovic a vrut mult mai mulți bani de la FCSB

Ceea ce s-a întâmplat în finalul sezonului trecut poate fi argumentul pentru care Radunovic nu mai e total în grațiile lui Gigi. Cum Risto mai are contract cu FCSB până în iunie 2024, el și-ar fi ales ca moment pentru a solicita prelungirea contractului zilele și săptămânile care au urmat după meciul în care FCSB a pierdut titlul de campioană, 2-3 cu Farul, în penultima rundă din campionatul precedent.

Radunovic nu doar că a surprins cu momentul în care a făcut acest lucru, dar a avut și pretenții salariale cu mult peste ceea ce câștigă în prezent. 

El rulează pe contractul semnat atunci când a fost cumpărat de la Astra și care îi asigură un venit de cel puțin 150.000 de euro pe an. Scadența însă e la finalul acestui sezon. 

Becali n-a fost sub nicio formă de acord cu cererea muntenegreanului și cum nici din partea FCSB-ului nu s-a făcut o altă propunere, Radunovic a intrat în ultimul lui an de contract. Practic, peste 3 luni va putea semna cu oricine, fiindcă se va afla în ultimele 6 luni și regulamentul îi permite acest lucru.

Tocmai din acest motiv, Becali a căutat o altă soluție, mai ales că cea existentă în lot, Panțâru, nu era una viabilă. Acesta a revenit după o pauză șocantă pentru un fotbalist, aproape 2 ani și jumătate. 

Așa s-a ajuns ca Becali să dea curs achiziționării lui Ganea, pe care l-a și lăudat încă de la primele lui minute în tricoul roș-albastru. De fapt, debutul lui Ganea s-a produs tot la presiunea lui Becali, care a cerut să joace cât mai repede, chiar dacă jucătorul venit de la Panathinaikos nu are un nivel complet de pregătire fizică.

Risto Radunovic intră în istorie! Performanță incredibilă pe care o va bifa muntenegreanul la meciul cu Universitatea Cluj
FCSB
Risto Radunovic intră în istorie! Performanță incredibilă pe care o va bifa muntenegreanul la meciul cu Universitatea Cluj

Radunovic costat 400.000 de euro

Radunovic, care are 31 de ani și jumătate, fix vârsta lui Cristi Ganea, se află la al 7-lea sezon în România. El a venit la Astra în vara lui 2017, de la Buducnost Podgorica. A evoluat la gruparea giurgiuveană 3 ani și jumătate, apoi a fost cumpărat de Becali, care a achitat în jur de 400.000 de euro. 

Când a semnat cu FCSB, Radunovic a avut în primul an și jumătate un salariu de 130.000 de euro, care a crescut în următorii ani.

1,3 milioane de euroe cota actuală a lui Radunovic, de peste două ori mai mare decât nivelul lui Ganea (600.000)

30 de selecțiiare Radunovic pentru Muntenegru, toate bifate din postura de jucător al Astrei și al FCSB-ului

Are peste 100 de meciuri pentru FCSB

SezonMeciuri*
2020-202123
2021-202233
2022-202341
2023-202413

* în toate competițiile

Mai există încă o amenințare pentru Radunovic

 FCSB a încercat în această vară să-l transfere pe Ștefănescu, de la Sepsi. Becali era gata să achite în jur de 1.000.000 de euro, însă Laszlo Diosezgy a refuzat. În cazul în care Ștefănescu ajungea sub comanda lui Pintilii, acesta era luat în calcul pentru postul de fundaș stânga, poziție pe care a mai evoluat în primele sezoane ale lui la gruparea din Sf. Gheorghe. 

Ar fi însemnat automat că Radunovic și-ar fi pierdut postul de titular. Becali n-a renunțat definitiv la aducerea lui Ștefănescu și probabil că va relua discuțiile în mercato din iarnă, care se va deschide în luna ianuarie.

VIDEO Gigi Becali are un nou favorit: „Lixandru e fotbalist, îmi pun baza în el”

Citește și: 

Încolțit de MM Stoica și Gică Popescu, Andrei Vochin a izbucnit în direct: „Ce e cu prostiile astea? De ce n-ați spus de la început?”

Gigi Becali nu poate scăpa de el, oricât s-ar accidenta! » Cum s-a asigurat Chiricheș că își ia toți banii, chiar dacă stă pe bară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  29 Septembrie 2023, 10:42

Cei mai umiliți jucători sant cei de la fcsb ,Pleacă Radunovici cât de repede poți nu sta sa fii cu capul plecat la un fost inculpat penal și alții de pe acolo idem ! Free Risto ! PS. Ai grija M. Stefanescu ce alegi ca poate în străinătate nu mai ajungi dacă te " infunzi " la fcsb ,Head of The line !

John.Wick
John.Wick  •  29 Septembrie 2023, 09:17

speculații ale presei kfriste pentru trafic de la hateri

legio.sud
legio.sud  •  29 Septembrie 2023, 07:54

Nea GG a dat cu “ mucii-n lapte “ , spune că o să mai joace până își intră Ganea în ritm și după paa , păi radunovici ăsta mai are max. 7 meciuri și poate să joace “ cum poate “ adică la mișto și nu prea ai ce să-i faci că de la 1 ian. pleacă …!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează