FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

FCSB se roagă de Planic: „Întoarce-te, avem nevoie de tine!” » Răspuns acid + Sârbul e acuzat de furt!

FCSB îl somează pe Bogdan Planici să se prezinte sub comanda lui Vintilă imediat. Sârbul a repetat în răspuns decizia pe care a luat-o săptămâna trecută: ”Am rupt contractul cu clubul, deci n-am niciun motiv să mă mai antrenez cu voi!”
FCSB îl somează pe Bogdan Planici să se prezinte sub comanda lui Vintilă imediat. Sârbul a repetat în răspuns decizia pe care a luat-o săptămâna trecută: ”Am rupt contractul cu clubul, deci n-am niciun motiv să mă mai antrenez cu voi!”

Articol de , - Publicat joi, 25 iunie 2020 09:29 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 09:29

FCSB îl somează pe Bogdan Planici să se prezinte sub comanda lui Vintilă imediat. Sârbul a repetat în răspuns decizia pe care a luat-o săptămâna trecută: ”Am rupt contractul cu clubul, deci n-am niciun motiv să mă mai antrenez cu voi!”

Bogdan Planici a lăsat FCSB-ul să se descurce fără fundași centrali în etapele decisive din finalul sezonului și se ține tare în conflictul pe care l-a provocat. Becali l-a amenințat pe sârb cu represalii: "Clubul care îl va angaja o să-și asume răspunderea în solidar cu el. Avea o clauză de reziliere a contractului cu noi în valoare de 10 milioane de euro, deci cine-l ia pe Planici va trebui să ne achite suma aceasta după ce vom câștiga procesul".

"Sper să vă pedepsească FIFA"

Mesajul pe care FCSB i l-a trimis fundașului a fost, de fapt, unul împăciuitor, o ultimă încercare de a-l determina să revină: "Întoarce-te la antrenamente imediat! Ne-ai părăsit într-un moment greu, în care avem mulți jucători accidentați și meciuri importante de disputat". Iulian Cristea și Andrei Miron sunt stoperii care i-au rămas lui Vintilă după dezertarea lui Planici.

Apropiați ai fotbalistului sârb dezvăluie și răspunsul pe care l-a primit FCSB: "V-am înștiințat deja că am reziliat contractul cu voi, deci nu e cazul să revin la antrenamente. Va urma un proces la FIFA, îmi vreau banii pe care nu mi i-ați plătit și sper să fiți sancționați și disciplinar din cauza felului în care m-ați tratat!".

Bogdan a rupt contractul și avocatul lui a motivat că jucătorul nu a fost plătit timp de două luni și jumătate. Nu a încasat salariul în mai, în aprilie și în jumătate din luna martie. Conducerea FCSB pretinde că fotbalistul a fost plătit la zi, l-a și atenționat în privința asta. Becali și oamenii lui au în vedere perioada în care contractul sârbului a fost suspendat și el a încasat un ajutor de la stat, 725 de euro în fiecare lună de șomaj tehnic. Salariul real al lui Planici era de 15.000 de euro lunar. 

"Becali cere să fie despăgubit cu 10 milioane de euro fiindcă a rupt Planici contractul? Dacă în loc să-i achite salariul l-a trimis pe jucător să ia un ajutor de la stat, atunci să-i ceară tot statului român 10 milioane de euro!"
Zvonko Milojkovici, impresarul lui Planici

"Planici vrea să plece gratis. Bine, mă, așa și Man, și Coman vor să plece gratis! E corect? Eu cum îl plătesc trei ani pe Alexandru Stan, deși nu mai am nevoie de el? Trebuie să respect contractul! Planici nu l-a respectat"
Gigi Becali, patronul FCSB

"Ne-ai furat mașina!"

FCSB îl acuză și de furt pe Planici! Clubul i-a transmis jucătorului că trebuie să restituie mașina de serviciu pe care o folosea în perioada în care se antrena și juca la București. Jucătorul ar fi plecat în Serbia cu tot cu autoturism. Becali a avut ocazia să-l vândă pe Planici în vara trecută cu un milion de euro, a avut două oferte cu suma aceasta. A refuzat propunerile, a preferat să beneficieze în continuare de prestațiile jucătorului. Acum s-ar mulțumi cu mult mai puțin: "Să-mi dea Planici 250.000 de euro, banii pe care i-am plătit când l-am cumpărat din Serbia!". Apărătorul a fost achiziționat de la Vojvodina în 2017.

"Legea românească ne-a dat voie"

Fundașul și avocatul lui croat au calculat că FCSB îi datorează lui Planici 38.000 de euro pentru cele două luni întregi neplătite și pentru bucata din martie în care clubul nu i-a achitat, de asemenea, salariul. Conducerea i-a repetat jucătorului mesajul pe care Becali îl pronunțase la TV: "FIFA specifică faptul că legea națională are întâietate față de regulamentele din fotbal. Din moment ce suspendarea contractelor sportivilor a fost reglementată printr-o ordonanță guvernamentală, Planici nu are cum să susțină că șomajul tehnic ar fi fost ilegal!".

Citește mai multe știri despre FCSB:

Atât de mare e diferența! Un singur jucător al roș-albaștrilor valorează cât întreaga echipă a lui Dinamo!

„Știți cât de mult scuip eu televizorul la mine acasă?” » 40 de citate istorice în ziua când Gigi Becali face 62 de ani: „Dăm gol, iar apoi jucăm la 0-0”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
giolo144
giolo144  •  25 Iunie 2020, 16:54

respect Planici! chiar esti fotbalist!..nu meriti sa fii sclavul lui Gigi!

kluing2001
kluing2001  •  25 Iunie 2020, 16:13

citat aproximativ, " Cristea si Miron mai sunt fundasii centrali ramasi...." pai sunt exact cei doriti de Becali pe exact aceste posturi daca imi aduc bine aminte, deci problema este ca si adevarul undeva la mijloc..

liviuemil
liviuemil  •  25 Iunie 2020, 15:57
Postat de steaua_1947 pe 25 Iunie 2020, 15:14

Prea multe știri despre clona penibilă FC Fcsb Berceni. Hai cu falimentul mai repede!

Voi sînteți clona, unde ati dispărut atâția ani ???

Vezi toate comentariile (15)
Comentează