FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB e pregătită să mai renunțe la un jucător important + Detaliile afacerii Valentin Gheorghe

Articol de , , - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 07:54 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 10:09

FCSB l-a împrumutat la Umraniyespor, o nou-promovată, pe Valentin Gheorghe, mijlocașul pe care-l adusese de la Astra. Dacă turcii vor să-l cumpere trebuie să achite 600.000 de euro. Există negocieri și pentru vânzarea lui Andrei Cordea la Legia Varșovia.

Valentin Gheorghe a evoluat pentru FCSB într-un singur sezon și Becali are deja ocazia să realizeze o afacere profitabilă cu fotbalistul pe care-l adusese de la Astra în vara anului trecut. Gigi a plătit 250.000 de euro când l-a cumpărat pe Gheorghe de la Giurgiu, acum are ocazia să obțină 650.000 de euro în schimbul mijlocașului ofensiv. 

Gheorghe a fost împrumutat la Umraniyespor, o formație nou-promovată în prima ligă turcă. Noua echipă a lui Vali achită 50.000 de euro pentru împrumut și va mai plăti încă 600.000 de euro dacă va dori să-l achiziționeze definitiv pe jucătorul român.

FCSB aduce un român din străinătate » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Se discută acum!”
FCSB
FCSB aduce un român din străinătate » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Se discută acum!”

Valentin Gheorghe ar putea fi superafacere pentru FCSB

Valentin a evoluat în 28 de partide din sezonul trecut al Ligii 1, dar a fost titular doar în opt și de 20 de ori a intrat pe teren pe parcursul meciurilor. Randamentul lui a fost bun, a marcat șase goluri. Gheorghe a fost mai mereu o soluție de rezervă, bună pentru acoperirea găurilor care apăreau în echipă. 

Pe postul lui preferat, mijlocaș stânga, opțiunea principală a reprezentat-o întotdeauna Octavian Popescu și a mai existat și Florinel Coman disponibil pentru a juca în poziția aceea. Din moment ce Vali nu a fost în nicio clipă un jucător dintre cei mai importanți, afacerea poate fi una excelentă pentru Becali. 

Condiția este ca Gheorghe să-i impresioneze pe turci și să-i determine să plătească 600.000 de euro pentru a-l cumpăra. Conform unor surse care cunosc tranzacția, Gigi a fost de acord ca suma pentru transferul definitiv să-i fie plătită în trei tranșe de câte 200.000 de euro

4 animai durează contractul lui Valentin Gheorghe cu FCSB, așa că el va juca din nou pentru roș-albaștri dacă nu se va impune în Turcia. Mijlocașul a crescut la Astra înainte să fie achiziționat de Becali, după retrogradarea giurgiuvenilor din primul eșalon

Conducerea de la Umraniyespor va avea timp până în mai anul viitor să-l evalueze pe Valentin și să-și exercite dreptul de a-l achiziționa.

FCSB l-ar vinde și pe Cordea

 E posibil să nu fie ultimul plecat de la FCSB în vara aceasta. Alte surse vorbesc despre negocieri purtate cu Legia Varșovia pentru transferul lui Andrei Cordea. Polonezii au oferit și ei soluția unui împrumut inițial cu opțiune pentru transfer definitiv în 2023. Becali a refuzat propunerea aceea, le-a transmis că discută doar pentru un transfer direct, fără împrumut prealabil. 

Conducerea de la Legia a repornit tratativele și e interesată să-l cumpere încă de acum pe mijlocașul dreapta român. Polonezii mai au timp să-l convingă pe Gigi în privința sumei pentru transfer. 

FCSB l-a achiziționat pe Cordea de la Clinceni în iulie 2021 cu doar 50.000 de euro.

După un început foarte bun, datorită căruia Andrei ajunsese să fie convocat în echipa națională, randamentul lui a scăzut pe urmă, nu a confirmat impresia pe care o crease. Chiar și așa, el a încheiat stagiunea cu 38 de meciuri în campionat, 30 ca titular, și cu cinci goluri.

1,2 milioane de eurovalorează Cordea pe transfermarkt. El are 23 de ani și a jucat în România la Hermannstadt, la Clinceni și la FCSB. Ca junior a fost la FC Ardealul și la Novara, o formație din Italia pentru care a bifat ca senior 10 minute într-un meci din Serie C

Am mai avut o ofertă și pentru Florin Tănase, de la Ferencvaros, dar maghiarii ofereau doar două milioane de euro, nu achitau suma din clauza de reziliere, trei milioane. Am vorbit cu el despre negocieri și mi-a spus să aleg cum vreau, că el nu ține să plece
- Gigi Becali, patronul FCSB

Alibec, Cicâldău, Moruțan n-au putut în Turcia

Gheorghe nu va avea o misiune simplă în Turcia, va fi nevoie ca el să se impună într-un campionat în care români mai bine cotați au eșuat. 

Cicâldău nu a reușit să se impună la Galatasaray, deși a fost titular în 25 de meciuri. Moruțan a evoluat din start doar în 13 jocuri. Iar Alibec a prins numai opt meciuri ca titular la Kayseri înainte ca fosta echipă a lui Șumudică și a lui Petrescu să renunțe la el. 

Singurul român care a reușit să joace bine în mod constant în Turcia a fost Alex Maxim, cu 29 de goluri pentru Gaziantep doar în campionat în ultimele două stagiuni. 

Maxim e om de bază și, deși a fost ofertat recent de cluburi mai bune din Turcia, actuala formație a refuzat propunerile. Gheorghe nu o să fie ajutat mult nici de echipă, din moment ce Umraniyespor e nou-promovată și va lupta să rămână în SuperLiga turcă, n-o să aibă nici valoare, nici obiective mari.

VIDEO FCSB se pregătește de primele amicale ale verii

Citește și: 

Valentin Gheorghe, salariu dublu după plecarea de la FCSB: „Am vrut să fac o schimbare! Totul a fost din scurt”

Florinel Coman: „Astea au fost cele mai grele momente din carieră” » Anunță ce obiective are FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Dobermannul
Dobermannul  •  29 Iunie 2022, 11:16
Postat de moshu_shukaru pe 29 Iunie 2022, 10:59

In plus, vine VAR-ul peste el și e conștient că nu (mai) are nicio șansă la titlu!

Daca ar fi problema doar de VAR ar fi simplu. Problema e cu jucatul campionatului in culise si e de ani de zile. Acum CFR a tras lozul castigator cu sprijin politic la cel mai inalt nivel si va merge la fel si anii urmatori. Becali care la randul lui nu e heruvim a inteles asta si a renuntat sa se lupte cu morile de vant ca sa nu-si piarda banii.

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  29 Iunie 2022, 11:15
Postat de Dobermannul pe 29 Iunie 2022, 10:30

Nu bate vantul in visterie. Bate totusi vantul politic PSD-Dincu-Zburleanu care matura fotbalul romanesc ducandu-l la pierzanie iar Becali a inteles asta si isi protejeaza banii castigand din ceea ce inca i se permite de politicienii care au pus mana si pe fotbal si anume din vanzarea si cumpararea de jucatori.

N-ar strica sa te cauti, e pacat de tine nu de alta.

alexiosas
alexiosas  •  29 Iunie 2022, 11:06

ce s-au schimbat cifrele de la o zi la alta! pana-n decembrie ia 15 milioane pe el

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close