FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-3

FCSB. Umilința aplicată lui Dinamo, în TOP 3 cele mai spectaculoase victorii din istorie!

FCSB a umilit-o pe Dinamo în Cupă +39   FOTO
FCSB a umilit-o pe Dinamo în Cupă

Articol de , , - Publicat sambata, 27 iunie 2020 08:18 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 08:30

În palmaresul lui FCSB, clubul patronat de Gigi Becali, succesul de joi cu Dinamo, 3-0, prinde podiumul celor mai spectaculoase umilințe aplicate rivalei Dinamo, celelalte mari diferențe de scor fiind obținute de antrenori de calibru precum Pițurcă, Reghecampf și Gâlcă.

FCSB reușește să-și facă un final de sezon care șterge cât de cât impresia dezamăgitoare arătată pe aproape întreaga durată a campionatului 2019-2020, dar și a preliminariilor din Europa League. 3-0 în Ștefan ce Mare, în derby-ul cu Dinamo, reprezintă unul dintre cele mai pline de răsunet succese împotriva rivalei.

Pițurcă i-a stins nocturna lui Dinamo

De când există acest club, ianuarie 2003, nu s-a întâmplat prea des ca FCSB să-i aplice grupării roș-albe astfel de umilințe, indiferent de competiția în care s-a jucat. Triumful categoric de acum se alătură altor doar 3 jocuri în care clubul lui Becali a pus-o în genunchi pe Dinamo. Și o singură dată un astfel de succes a fost bifat în Ștefan cel Mare. 

Chiar cu ocazia inaugurării nocturnei arenei "câinilor", în martie 2003. Trecuseră fix două luni de când Gigi Becali devenise patron la FCSB. A fost un neverosimil 4-2 pentru roș-albaștri, pe banca dinamoviștilor stând Ioan Andone

Primul "11" al FCSB-ului a fost: M. Tudor - Fl. Dumitru, Rădoi, Răchită, P. Stoica - Trică, S. Paraschiv, Aliuță, Boștină - Cl. Răducanu, Oprița, cu Victor Pițurcă antrenor. 

Dinamo avea o trupă foarte bună, echipa de start fiind: Munteanu - Kiriță, Burcă, Tamaș - Stoican. Grigorie, Alexa, Vl. Munteanu, Frăsineanu - Bărcăuan, Dănciulescu. Cl. Răducanu (2), Boștină și Aliuță au marcat pentru FCSB, Dănciulescu și Tamaș pentru Dinamo.

Reghe și Gâlcă au masacrat-o în 2014 

A fost nevoie să treacă nu mai puțin de 11 ani pentru o nouă victorie la scor. În martie 2014, de această dată în semifinalele Cupei. S-a jucat pe Arena Națională, cu FCSB gazdă, iar în fața a peste 45.000 de spectatori, echipa antrenată atunci de Reghecampf și-a surclasat adversara, scor 5-2. 

Primul "11" a fost: Tătărușanu - Varela, Gardoș, Szukala, Latovlevici - Pintilii, Sânmărtean - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase - Chipciu. Cei 3 jucători care au intrat pe parcurs au fost toți atacanți: Keșeru, Piovaccari și Gabi Iancu. Golurile au fost marcate de Tănase, Chipciu, Varela, Keșeru și Latovlevici. 

Peste doar o jumătate de an, având în mare parte același lot, dar cu alt antrenor, Costel Gâlcă, FCSB a mai umilit-o o dată pe Dinamo, 3-0, tot pe Arena Națională, cu 43.000 de fani. Golurile le-au aparținut lui Keșeru, Szukala și Papp. Singurele apariții în plus în echipă au fost cele ale lui Arlauskis, Papp, Adi Popa și Filip.

Meciuri directe: FCSB e peste Dinamo... 

Din ianuarie 2003 și până acum, inclusiv cu meciul disputat joi, între FCSB și Dinamo s-au jucat nu mai puțin de 48 de confruntări. Deși în toată această perioadă raportul titlurilor câștigate e de 5-2 pentru FCSB, palmaresul meciurilor directe e foarte echilibrat. FCSB conduce în raportul succeselor, 17-15, alte 16 dispute terminându-se remiză. Golaverajul aparține roș-albaștrilor, 72-66.

... iar Dinamo e peste Steaua! 

În schimb, între 1948, când a luat ființă Dinamo, și noiembrie 2002, când s-a disputat ultimul derby Steaua - Dinamo, palmaresul îi e favorabil trupei din Ștefan cel Mare. S-au jucat de peste două ori și jumătate mai multe confruntări, 129, iar raportul succeselor balansează în favoarea roș-albilor, 45-42, alte 41 de jocuri terminându-se la egalitate. 

Ultimul Steaua - Dinamo s-a jucat pe 27 noiembrie 2002, în optimile de finală ale Cupei României și a fost câștigat categoric de Dinamo, scor 3-0, deși în acel sezon de Liga 1, "câinii" s-au clasat abia pe locul 6, iar Steaua a terminat pe 2, după Rapid. Primul Derby între cele două a avut loc în noiembrie 1948: CSCA București - Dinamo București 0-1.

Trofee: e echilibru între FCSB și Dinamo... 

În ultimii 17 ani și jumătate, FCSB a fost mai bună în campionat, unde s-a impus de 5 ori, Dinamo doar în două rânduri. În schimb, în Cupă, roș-albii au fost mai eficienți, au câștigat 4 trofee, față de doar două pentru clubul lui Becali. În total, cu tot cu Supercupa și Cupa Ligii, FCSB e peste Dinamo, însă nu la foarte mare distanță, raportul final al trofeelor fiind 11-8. 

... dar Steaua și-a surclasat rivala

Comparația Steaua vs Dinamo, perioada 1948 - 2002, are o câștigătoare categorică. Roș-albaștrii au aproape de două ori mai multe triumfuri în cele 3 competiții interne. 

21-16 e raportul titlurilor, 20-9 în Cupa României și 4-0 în dreptul Supercupelor. Final: 45 de trofee pentru Steaua, doar 25 pentru Dinamo. În plus, în vitrina trupei din Ghencea stau două cupe de o valoare fenomenală: Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.

VIDEO. Analiza lui Cornel Dinu după Dinamo - FCSB 0-3: 

FOTO. Cele mai tari imagini din victoria FCSB-ului cu Dinamo: 

+35 FOTO

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Așa l-a impresionat pe Mirel Rădoi! Reușita lui Andrei Vlad din derby-ul cu Dinamo

FCSB. Mihai Stoica, dezlănțuit: „Nimic despre Dinam0 București! Au fost 3, puteau fi 8”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
magicasteaua.
magicasteaua.  •  27 Iunie 2020, 13:47

per total Steaua conduce detasat la meciule directe de la infiintare din 1947 si pana acum. oricum *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

partea47mea
partea47mea  •  27 Iunie 2020, 12:46

In sfarsit, se scrie o mica particica din adevar.A fost asa greu, domnilor ziaristi?

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  27 Iunie 2020, 12:38

EI NE-AU STRICAT INAUGURAREA NOCTURNII, DAR NOI LE-AM BOTEZAT TABELA NOUA ÎN 2007,ȘTIU BĂIEȚII, DOAR AU LUAT NUMAI GOLURI DE PLAYSTATION LA 4-2!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează