FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

Continuă conflictul dintre Talpan și susținătorii lui FCSB: „Poți fi mincinos și prin omisiunea adevărului!”

Războiul dintre Florin Talpan, juristul CSA Steaua, și susținătorii celor de la FCSB continuă.
Războiul dintre Florin Talpan, juristul CSA Steaua, și susținătorii celor de la FCSB continuă.

Articol de GSP - Publicat luni, 10 mai 2021 20:02 / Actualizat luni, 10 mai 2021 21:06

Războiul dintre Florin Talpan, juristul CSA Steaua, și susținătorii celor de la FCSB continuă.

Azi, „Asociația Salvați Steaua”, care luptă în tribunal pentru drepturile clubului patronat de Gigi Becali, a informat că tribunalul va judeca pe 14 iunie „desprinderea secției de fotbal a CSA din 1998”. 

În replică, Talpan notează că rivalii săi au omis să menționeze că „li s-a respins solicitarea probatoriului constând în formularea de către instanța de judecată a unei adrese către FRF prin care să se precizeze de către FRF dacă FCSB este continuatoarea CSA sau nu”.

Poziția susținătorilor lui FCSB

„Astăzi, Curtea de Apel București s-a pronunțat asupra probelor propuse de Asociația Salvați Steaua și a decis în sensul încuviințării înscrisurilor depuse de noi. Prin urmare, procesul va continua la termenul din 14 iunie avându-se în vedere, printre altele, și împrejurarea semnalată de noi privitoare la recunoașterea Clubului Sportiv al Armatei a «desprinderii secției de fotbal» în anul 1998”, a comunicat „Asociația Salvați Steaua” pe Facebook.

Răspunsul lui Florin Talpan

Indiferent de apartenență, suporterii nu sunt proști. Și nici fraieri așa cum îi consideră unii. Mai nou, chiar dacă nu sunt juriști, practicieni în drept, aceștia se informează, citesc, studiază. Cu alte cuvinte, nu pot fi mințiți ! În privința încheierii interlocutorii de azi din dosarul 48951/3/2017, Curtea de Apel București a dispus: 

Soluția pe scurt: „Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei, că neîntemeiată. Încuviinţează proba cu înscrisuri, respectiv cele deja depuse la dosar, pentru intimatul-reclamant (Clubul Sportiv al Armatei Steaua București) şi pentru intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua. Respinge celelalte probe solicitate de părţi că nefiind utile soluţionării cauzei. Pronunţată azi 10.05.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere de şedinţă 10.05.2021”.

PRECIZĂRI PENTRU SUPORTERI! Intervenienții uită ceea ce este foarte important să va precizeze: Admiterea probatoriului cu înscrisurile existente la dosarul cauzei este cea mai recunoscută modalitate (100%) de judecare al dosarelor indiferent de cauză și obiect. Toate părțile din dosar au solicitat judecarea cauzei în baza înscrisurilor existente. Însă apelantul și intervenienții au mai solicitat și alt probatoriu pe care vi-l arăt acum. 

FCSB a solicitat proba cu înscrisuri noi, dar nu a depus în apel niciun înscris. Deci, FCSB este decăzut să mai depună alte înscrisuri de acum încolo în dosar. FCSB a solicitat proba cu interogatoriul intimatei – reclamante Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, dar i-a fost respinsă această proba. Tot FCSB a solicitat și proba cu expertiză tehnică judiciară în specialitate contabilitate, dar și această proba i-a fost respinsă. 

FCSB-ului i s-a respins solicitarea probatoriului constând în formularea de către instanța de judecată a unei adrese către FRF prin care să se precizeze de către FRF dacă FCSB este continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București sau nu!

În privința intervenienților, care se laudă „cu ce au obținut ei azi în instanța”, va precizez că li s-a admis doar proba cu înscrisurile depuse la dosar și anume statutul Asociației, (netradus de către un traducător autorizat așa cum prevede art 150 alin 4 din codul de procedura civilă, iar alte înscrisuri sau dovezi în sprijinul FCSB nu au depus) li s-a respins solicitarea probatoriului constând în formularea de către instanța de judecată a unei adrese către FRF prin care să se precizeze de către FRF dacă FCSB este continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București sau nu!”.

Această solicitare hilară era oricum inadmisibilă din prisma codului de procedura civilă. Că practician al dreptului, că jurist, dar nu în ultimul rând că om, îmi plac oamenii corecți. Care își asumă atunci când pierd sau câștigă. Dar care sunt corecți și nu mincinoși! Poți fi mincinos și prin omisiunea adevărului! Unii mai au de învățat de la viață! Le urez succes!”, a scris Talpan pe Facebook.

CSA Steaua a câștigat la Tribunalul București palmaresul echipei de fotbal Steaua, de la înființare, 1947, până în 2003. Decizia nu a fost definitivă, iar FCSB, formația finanțată de Gigi Becali, a atacat-o la Curtea de Apel București.

Palmares CSA Steaua București:

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1
  • 20 de Cupe ale României
  • 4 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Palmares FCSB:

  • 5 titluri de campioană în Liga 1
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, sare în apărarea lui Gheorghe Mustață

Citește mai multe știri din Liga 1:

TAS, verdict în procesul în care CFR era amenințată cu excluderea din Europa!

„350 de saci, torțe, deșeuri și 1.500 de persoane reținute” » Un fost lider al galeriei lui Dinamo a povestit cum au incendiat fanii peluza din Ghencea pe 10 mai

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
1113544842482101
Virgil Popa  •  11 Mai 2021, 08:39

Imaginile sunt mult mai sugestive decât orice text. Cred că dacă analizăm poza care însoțește articolul GSP, vom înțelege de ce s-a ajuns aici, în ceea ce privește cel mai reprezentativ club de fotbal din România... Brățara și ghiulul pe care le arborează personajul reprezentat în imagine, sunt edificatoare, nu-i așa? Din păcate, odată cu țara, s-a manelizat și fotbalul românesc... Emblema istorică a fotbalului nostru, port-drapelul autohton al sportului rege, a ajuns să fie bătaia de joc a unui purtător de brățară și de ghiul ! Halal! Fcsb = Steaua

steaua_1947
steaua_1947  •  10 Mai 2021, 21:38

Bravo, Talpan, jos cu echipa mafiei, FC Fcbs Leordeni

pavele
pavele  •  10 Mai 2021, 21:17

Respect Talpan!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează