FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova a ratat achiziționarea unui atacant care a jucat la Euro 2020 » Motivul pentru care a picat transferul

Milan Ristovski, în duel cu Vlad Chiricheș, în meciul Macedonia de Nord - România 0-0, din preliminariile CM 2022 sursa foto: Cristi Preda
Milan Ristovski, în duel cu Vlad Chiricheș, în meciul Macedonia de Nord - România 0-0, din preliminariile CM 2022 sursa foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 12 august 2023 15:32 / Actualizat sambata, 12 august 2023 19:00

FCU Craiova stă în continuare într-un singur atacant. Aurelian Chițu (32 de ani), 3 goluri în primele 5 etape din campionat, nu are o dublură pe măsură. Vladislav Blănuță (21) și Ibrahim Jibril (20), pariurile lui Adrian Mititelu, nu l-au convins încă nici pe noul antrenor, Nicolae Dică.

Oltenii l-au vrut în această vară pe atacantul macedonean Milan Ristovski, 25 de ani, de la formația slovacă Spartak Trnava, dar transferul nu s-a mai concretizat, deoarece antrenorul portughez Joao Janeiro a rupt intempestiv contractul cu Adrian Mititelu, pe 21 iunie 2023, după doar 18 zile de la prezentare.

FCU Craiova l-a dat afară după 5 etape din noul sezon » Mititelu se declarase nemulțumit: „Au trecut toate mingile pe lângă el”
FCU CRAIOVA
FCU Craiova l-a dat afară după 5 etape din noul sezon » Mititelu se declarase nemulțumit: „Au trecut toate mingile pe lângă el”

Vârful cu 18 selecții și trei goluri în naționala Macedoniei, pentru care a jucat la Euro 2020, se afla pe lista de achiziții a tehnicianului lusitan. Joao Janeiro îi cunoștea calitățile lui Milan Ristovski din perioada în care a activat în campionatul Slovaciei, pe banca celor de la Dunajska Streda.

Președintele lui Spartak Trnava, Peter Macho, a declarat luna trecută într-o conferință de presă că atacantul său, Milan Ristovski, ar fi trebuit să ajungă în acest mercato la clubul lui Adrian Mititelu:

„Transferul a picat în cele din urmă, însă nu din cauza performanțelor jucătorului, ci pentru că Universitatea Craiova a schimbat antrenorul”.

Macho nu precizează însă și cum a afectat schimbarea lui Joao Janeiro transferul internaționalului macedonean. 

Atacantul Milan Ristovski, cotat la 450.000 de euro pe transfermarkt.de, mai are contract cu Spartak până-n 2024 și a rămas în continuare de vânzare: „Dacă vom primi o ofertă interesantă pentru el, noi avem soluții”.

Replica celor de la FCU Craiova

A fost, într-adevăr, un jucător propus în perioada în care Joao Janeiro a fost antrenorul echipei. Dar, de la o simplă propunere venită prin intermediul impresarului Mário Felgueiras, la o ofertă din partea noastră, a fost cale lungă. În nicio secundă nu am avut intenția să îi facem vreo propunere domnului președinte de la Spartak, Peter Macho, în privința jucătorului său. 

Motivul este simplu. Deși atacantul era recomandat de prezența lui în naționala țării la EURO 2020, performanțele lui din ultima vreme nu îl recomandau pentru un transfer. Dacă domnul președinte vrea să îi crească cota jucătorului ar fi bine să îl motiveze personal, nu cu oferte inventate. Nu are nicio legătură plecarea antrenorului Joao Janeiro cu achiziționarea atacantului macedodean
- Eduard Zelgin, team manager FCU Craiova

Mutările făcute de FCU Craiova în această vară:

  • Antrenor: Nicolae Dică (nou)
  • Veniri: Vladislav Blănuță (Pescara/transferat definitiv), Moses Abbey (Ravenna), Andrea Padula (Bellinzona), Gabriel Compagnucci (Belgrano), Alexandru Iordache (CSM Deva), Amar Kvakici (liber), Leo Lacroix (liber)
  • Reveniri: Vlad Pop (CS Mioveni), Alexandru Raicea (Viitorul Tg. Jiu), Mario Enache (Filiași)
  • Plecări: Jérémy Huyghebaert (liber), Gabriel Enache (liber), François Marquet (liber), George Ganea (liber), Andre Duarte (Reggiana), Giovanni Piccolomo (Avai FC), Lorenzo Paramatti (liber)

VIDEO. Dan Vasilică: „Ce informații aș putea să-i dau eu lui Adrian Mititelu?”

Citește și alte articole:

FCU Craiova a învins-o pe FC Voluntari, scor 3-1, în deschiderea rundei cu numărul 5 din Superligă. Nicolae Dică (43 de ani), antrenorul grupării oltene, spune că are mult de muncă în continuare.

Plecare-surpriză de la FCU Craiova! Și-a reziliat contractul, deși îl prelungise în urmă cu 3 luni și a fost om de bază în startul sezonului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
ku.ba.
ku.ba.  •  12 August 2023, 20:27
Postat de brera30 pe 12 August 2023, 17:37

Motivul, Miti e falit.

*** la Iasi? Falitule!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brera30
brera30  •  12 August 2023, 19:09
Postat de 1.fcu pe 12 August 2023, 18:43

Confuzia este ca Cese Mogosoaia 2013 se crede Univ Craiova =)))))

Mai nasol, echipa familiei Miti chiar crede ca deține adevarul absolut.

brera30
brera30  •  12 August 2023, 19:06
Postat de 1.fcu pe 12 August 2023, 18:42

Si tu prostovan

Vorbește in numele tău, gumare

Vezi toate comentariile (6)
Comentează