FOTBAL  »  Superliga  »  REVIN CUPLAJELE?

Federaţia vrea să impună cuplajele » Cine plăteşte banii?

Două meciuri pe zi ar putea găzdui Naţional Arena la fiecare patru etape
Două meciuri pe zi ar putea găzdui Naţional Arena la fiecare patru etape

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 iulie 2011 21:08

FRF a anunţat pe site-ul oficial reintroducerea în Liga 1 a cuplajelor pe Naţional Arena, asta însemnînd că programul stabilit deja pentru sezonul viitor va fi dat peste cap.

"Vom face o nouă tragere la sorţi", anunţă Mircea Sandu. VIDEO mai jos.

UPDATE 21:00 Pe lîngă noua tragere la sorţi FRF a decis să schimbe şi numărul de etape în care vor avea loc cuplajele, reducîndu-l la 5. ”Jocurile dintre echipele bucureştene vor fi programate în etapele a 5-a, a 10-a, a 15-a, a 20-a, a 25-a şi a 30-a”.

Cel mai modern stadion din România ar putea găzdui din patru în patru etape două partide de pe teren propriu ale formaţiilor bucureştene în aceeaşi zi. ”Meciurile ce vor fi programate în etapele a 4-a, a 8-a, a 12-a, a 16-a, a 20-a, a 24-a, a 28-a şi a 32-a ale campionatului Ligii I, ediţia 2011-2012, se vor disputa, conform unui regulament special, în cuplaj, pe Naţional Arena”, anunţă frf.ro.

Comitetul Executiv vede această hotărîre drept ”un pas spre normalizarea climatului din fotbalul nostru şi de a readuce civilizaţia pe stadioanele din România”.

Care sînt problemele?

1. Suporterii
Cuplajele dorite de FRF înseamnă că am putea avea galeriile celor 3 echipe rivale din Capitală pe acelaşi stadion în aceeaşi zi. Cum în ultimele sezoane, numărul incidentelor s-au mărit la întîlnirile dintre Steaua, Dinamo şi Rapid, Jandarmeria s-ar putea opune acestei idei.

2. Banii
Marea problemă o reprezintă finanţele. Pentru fiecare meci, Primăria Capitalei cere 37.000 de euro, sumă acoperită de Steaua (meciurile din campionat şi din Europa League), Rapid şi Dinamo (ambele pentru meciurile din Europa League). Cum Federaţia vrea cuplaje în 8 etape, pentru cele 16 meciuri ar trebui plătită suma totală de 592.000 de euro.

Dinamo şi-a dorit să evolueze şi în campionat pe Naţional Arena, dar s-a speriat de preţul chiriei, în timp ce Sportul nu are resursele financiare necesare. Singura soluţie ar fi ca toate costurile să fie acoperite de FRF.

3. Acordul cluburilor
Steaua deja are parafat contractul pentru a evolua în meciurile de pe teren propriu pe noul stadion. Rămîne de văzut însă în ce măsură vor alege rapidiştii să părăsească Giuleştiul pentru a evolua ”acasă” într-o zonă recunoscută pentru numărul mare de suporteri dinamovişti.

Care ar fi cuplajele
Etapa IV
Rapid - Concordia Chiajna
Sportul - Dinamo
Etapa VIII
Rapid - CFR Cluj
Sportul - Steaua
Etapa XII
Rapid - Astra
Sportul - Pandurii
Etapa XVI
Rapid - Sportul
Dinamo - Steaua
Etapa XX
Rapid - Petrolul
Sportul - Braşov
Etapa XXIV
Rapid - Dinamo
Sportul - Mioveni
Etapa XXVIII
Rapid - Steaua
Sportul - Gaz Metan
Etapa XXXII
Steaua - Dinamo
Sportul - Rapid

Mircea Sandu: ”Facem o nouă tragere la sorţi, reînviem cuplajele” VIDEO MAI JOS!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (31)
visarion
visarion  •  14 Iulie 2011, 16:02

Si nu are FRF acesti bani?Nu zau!A stiut nasu Mircea Sandu sa vina in inspectie la Arena Nationala!Sa fi fost eu in locul lui Sorin Oprescu,asa l-as fi trimis la plimbare!Dar Sorin Oprescu este un om cu prea multa educatie,si cel mai important,nu este pasionat de fotbal!Ceea ce face ca Sorin Oprescu sa fie mai mult decat obiectiv,in problemele legate de inchirierea noului stadion!

fzr.1923
fzr.1923  •  10 Iulie 2011, 19:13
Postat de fzr.1923 pe 10 Iulie 2011, 19:08

am auzit ca voua la stelisti va face guri de canal direct in tribune sa ajungeti direct din casa pe stadion.

PS. si aveti voie si cu punga de bronz ..... :D

fzr.1923
fzr.1923  •  10 Iulie 2011, 19:08
Postat de romanii.iubesc.steaua pe 08 Iulie 2011, 19:55

mai bine sa nu vina baietii de sub pod pe acest cochet stadion

am auzit ca voua la stelisti va face guri de canal direct in tribune sa ajungeti direct din casa pe stadion.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează