FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL

Ferfelea explică succesul cu Dinamo: ”Jucăm ca în curtea şcolii!”

În acest campionat, Ferfelea are 4 goluri și două pase decisive
În acest campionat, Ferfelea are 4 goluri și două pase decisive

Articol de - Publicat marti, 20 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 19 martie 2012 21:49

Ferfelea, marcator în victoria-surpriză cu Dinamo, explică de ce Sportul are ingrediente care nu se mai găsesc la alt club din România.

- Viorele, Bălan a plecat la Steaua la 31 de ani. Tu ai 26, deci mai ai de aşteptat pînă la un transfer?
- Ha-ha! Eu sper că nu! Mă mai gîndesc şi eu la viaţa de după fotbal. Adică şi banii sînt importanţi. Şi Bălan a mai fost împrumutat, eu sper să reuşesc să mă transfer definitiv.

- Dar ce motivaţie mai ai să fii căpitanul unui copil de 15 ani? Adică n-ai nici o concurenţă...
- Uite: noi sîntem vreo 15-16 toţi în vestiar. Dar cînd joci fotbal în curtea şcolii ce te motivează? Joci că-ţi place, nu?! Exact asta e la Sportul! Şi mie-mi place atît de tare meseria asta, că mă gîndesc să devin un fel de Petre Marin, aşa, să joc pînă pe la 40 de ani. Aş înnebuni să mă duc zilnic la muncă într-un birou! Prefer să alerg oricît!

- Aţi profitat şi că Dinamo a jucat prost...
- Asta ziceţi voi ca să nu recunoaşteţi cît de bine a jucat Sportul! Dinamo a jucat la fel ca înainte, ăsta e adevărul, doar că noi am făcut-o să pară slabă. Şi o să jucăm la fel în continuare, că antrenorul Isăilă abia a început să ne influenţeze în bine! Pînă acum era incertitudine, nici nu se ştia exact care e lotul.

- Chiar, ce face Isăilă atît de tare?
- Spre exemplu, ne-a zis să mergem în Ştefan cel Mare să atacăm, să pasăm, să jucăm pe atac. Majoritatea echipelor din Liga 1 s-ar fi închis, dar Isăilă a gîndit altfel şi am cîştigat. Înseamnă că e corect cum a gîndit el, nu?

4 ani a jucat Ferfelea la Dinamo, de la 11 ani la 15 ani, cînd a plecat la Şcoala de fotbal "Doi cocoşi", de unde Dan Petrescu l-a adus la Sportul

"Aud preţuri de milioane de euro pentru jucătorii Sportului, dar mie Şiman nu mi-a zis niciodată o sumă pentru care m-ar lăsa să plec. El le-a permis tuturor să se transfere, pînă la urmă" (Viorel Ferfelea, mijlocaş Sportul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ssb1916
ssb1916  •  20 Martie 2012, 21:07

Viorele, una este sa pleci de pe locul 18 sau din liga 2, alta este sa pleci din prima liga, fie si de pe locul 10. Cand joci, gandeste-te nu la ce bani nu iti da Siman, ci la ce sanse ai sa pleci la mai bine. Inca ai 26 de ani, tii inca 10 jucatori in spate (ca doar esti capitanul echipei acum). In CV-ul tau nu va conta, la transfer, nici cate goluri ai dat si nici cat de fidel ai fost clubului. Dar va conta foarte mult performanta. E drept, nu tine doar de tine, pentru ca pe langa tine mai ai inca alti 10 coechipieri. Dar ceea ce faceti pe teren, voi, cei 11, este firma voastra. Atat ca echipa cat si ca jucatori, individual.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează