FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Ferguson de România se vede în continuare la Mediaş » Pustai: ”Vreau să mai antrenez Gazul în Europa League”

Articol de - Publicat marti, 19 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 19 iunie 2012 17:58

Tehnicianul Gazului îşi dorea o altă provocare, dar în final a decis să continue alături de Gaz Metan şi în sezonul viitor


Cristi Pustai va începe al şaselea sezon pe banca celor de la Gaz Metan Mediaş şi le cere jucătorilor săi să facă tot posibilul pentru a ajunge la performanţa de a mai trăi din nou momentele unice dintr-o competiţie europeană. "Profesorul" a dezvăluit cum va decurge pregătire pentru formaţia medieşeană, dar a explicat şi care este favorita sa pentru Euro 2012.


- Vă mai gîndiţi la emoţiile sezonului trecut? În alţi ani cu 41 de puncte aveaţi un final liniştit
- Da, a fost un an inedit pentru că au fost foarte multe echipe care au cedat tîrziu, unele echipe chiar în penultima etapă. În 2010, cu 42 de puncte ne-am clasat pe locul 10, o poziţie liniştitoare, dar fiecare an diferă. Poate a crescut puţin şi nivelul, dar în sezonul trecut au fost emoţii mari.

- A fost o performanţă că s-a evitat retrogradarea?
- Marea performanţă şi cea mai mare realizare a anului pentru noi a fost faptul că am putut să eliminăm o echipă din Bundesliga. Jucătorii mei trebuie să se gîndească mereu la atmosfera din acea seară, la trăirile pe care le-au simţit în acea noapte în oraş.

- Sînteţi cel mai longeviv antrenor al unei echipe din liga I şi începeţi al şaselea sezon pe banca Gazului. Motiv de mîndrie?
- Cred că în primul rînd mă simt responsabil şi destul de încărcat de evenimente însă de fiecare dată un nou început reprezintă o nouă provocare. Sper să am un parcurs mai bun şi să rămînem o echipă frumoasă a campionatului

- Cum vi se pare ţintarul pentru echipa dumneavoastră?
- Primul meci îl jucăm chiar cu campioana CFR, iar apoi la Mediaş vine Pandurii, o echipă foarte bună. În primele şase etape avem trei jocuri cu echipei nou promovate şi tot atîtea cu echipe foarte bune. Mă bucură faptul că în tur vom avea mai multe meciuri acasă şi că nu vor mai exista etape intermediare pentru că voi putea pregăti mai bine jocurile.

- Vă pregătiţi de un nou cantonament în Ungaria.
- Da, vom merge 10 zile la Debrecen, unde vom juca cu MTK, Honved şi cu Debrecen de două ori. În una din acele partide vor juca doar fotbaliştii care vor veni în probe pentru că îmi doresc să mă edific asupra lor. După Debrecen vom pleca 7 zile la Tatabania, la centrul olimpic, unde vom juca cu Gyor şi cu Slovan Bratislava.

- Vă ţine campionatul european mai mult în faţa televizorului?
- Obligatoriu. Înainte de startul competiţiei am spus că va cîştiga Germania, iar jucătorul turneului va fi Ozil. Cu prima alegere sper să am dreptate, dar la a doua se pare că prim planul este luat de Gomez, care înscrie dintr-o jumătate de ocazie. La un număr 9 cel mai important este cît de des ridică mîinile în sus de bucurie pe parcursul unui turneu final. De restul se ocupă coechiperii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gabonne1982
gabonne1982  •  20 Iunie 2012, 10:20

mult succes Cristi.Esti cel mai decent si civilizat antrenor din Liga I.Un adevarat antrenor.Mai bine ca ai ramas la Medias si n-ai venit la Rapid.Cu G.Copos se lucreaza greu ...

mediash
mediash  •  20 Iunie 2012, 08:24

planul de acasa cu cel din targ :) sa vedem ce iasa! bafta profesore

Vezi toate comentariile (2)
Comentează