FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

"Figo" scouter

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 august 2007 00:00

Fostul mijlocas al banatenilor, Romulus Buia, lucreaza din nou la Poli. La Timisoara, tribuna l-a iubit mereu pentru driblingurile si spectacolul din teren.

Suporterii l-au supranumit "Figo din Banat". Dupa 3 ani petrecuti la Poli, in sezoanele 2002-2005, mijlocasul Romulus Buia a revenit la club, dar in calitate de oficial, fiind desemnat scouter pentru copii.
Fostul idol al tribunelor s-a aratat incintat de sansa primita. "Sint foarte bucuros si mindru ca s-au gindit si la mine. Deocamdata nu am intrat serios in piine, dar voi urmari atent copiii pentru ca sint scouter la categorii mai mici de virsta".

Buia s-a retras definitiv dupa ce a jucat in liga a IV-a la FC Covaci si intentioneaza sa devina antrenor. "Mi-as dori tare mult, cit de curind sa incep si sa antrenez o echipa. Imi doresc sa devin antrenor si, tocmai din aceasta cauza, vreau sa tin cit mai aproape de echipa, pentru ca sint sigur ca am multe de invatat, in primul rind de la Dusan Uhrin", a conchis "Figo din Banat".

Avantaj Poli
Fostul decar al timisorenilor a analizat jocul echipei din prima etapa. "Poli arata bine acum. Au inceput tare si ar fi bine sa o tina tot asa. De multa vreme nu au mai inscris trei goluri si nu mai imi aduc aminte un meci in care sa fi avut atitea ocazii de poarta. Meciul de duminica este unul extrem de important. Poli nu trebuie sa se grabeasca pentru ca poate profita de faptul ca ardelenii vor fi obositi. Daca bat si pe CFR, lucrurile se schimba cu adevarat si Poli intra pe un drum bun", a incheiat Buia.

Multumit de achizitii
Buia a fost creierul de la mijlocul terenului la Poli. Mereu pregatit sa dea ultima pasa, mijlocasul ridica tribunele in picioare cu o simpla executie. Dupa 4 ani, Buia spune ca postul sau este, in sfirsit, acoperit. "Plesan are mare concurenta acum cu doi jucatori de mare valoare, Aliuta si Vrsici. Chiar de la primul meci echipa a marcat trei goluri, iar acest lucru se datoreaza si mijlocasilor ofensivi", a explicat Buia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează