FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Filipe Teixeira prefaţează duelul cu Rapid: "Bine că lipseşte Nico!"

Teixeira termină în vară contractul cu Petrolul
Teixeira termină în vară contractul cu Petrolul

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 00:03

Filipe Teixeira prefaţează derby-ul de mîine, contra fostei lui echipe, şi spune care au mai rămas şansele la titlu ale "lupilor".

- Filipe, te întorci iar în Giuleşti, cum crezi că va fi de această dată?
- Rapidul este acum o echipă consistentă şi mult mai bună faţă de cea din tur, are jucători cu experienţă, nu doar tineri. Dar şi trupa noastră este foarte bună şi omogenă şi mergem clar să cîştigăm! Mă gîndesc doar să fac eu un joc bun, nu mă gîndesc la primirea de care o să am parte în Grant, pentru că nu e prima oară cînd merg acolo adversar.

- Care crezi că este punctul forte al Rapidului?
- Jocul de echipă! Toţi depun un efort mare la fiecare partidă. Săpunaru, Pancu sînt jucători-cheie, şi Coimbra a făcut un ultim meci foarte bun! Şi mai este şi Niculae...

- Niculae este suspendat, nu va juca.
- A, da?! Foarte bine atunci! (rîde)

- Sînteţi la 8 puncte distanţă de Steaua...
- Noi tot mai sperăm să reducem diferenţa. E greu să ajungem pe primul loc, însă vom da totul pe teren pentru asta! Sîntem realişti, ştim că este o distanţă mare între noi şi Steaua. Cîştigăm la Rapid şi mai reducem din punctele care ne despart.

- În cazul unui eşec vineri, pierdeţi orice şansă la titlu?
- Dacă pierdem, rămîn şanse aproape nule! Am început returul la 10 puncte diferenţă, era să ajungem la 3. Cred că pînă la finalul campionatului se poate întîmpla orice, numai să cîştigăm în Grant!

- Aveţi aceeaşi motivaţie chiar dacă sînteţi în insolvenţă?
- Normal! Noi nu jucăm pentru prime, ci pentru cariera fiecăruia. Sîntem profesionişti şi vom lupta pentru fiecare meci cu aceeaşi pasiune! Şi domnul Rednic ne motivează înainte de fiecare meci să mergem înainte. Păcat că s-a ajuns la insolvenţă. Prea multe cluburi sînt în situaţia asta în România. Sîntem pe 2 acum şi nu vom putea juca în Europa, ca jucător nu ţi se pare corect.

40 de meciuri a disputat Teixeira în tricoul Rapidului. A marcat 6 goluri

45 de meciuri şi 13 goluri are Teixeira pentru Petrolul

"Atmosfera la vestiar a rămas una foarte bună chiar şi după eşecul cu Iaşiul. Nu trebuie să ne demoralizăm imediat" ( Filipe Teixeira, mijlocaş Petrolul)

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

8.000 de spectatori
Pentru meciul de mîine dintre Rapid şi Petrolul s-au pus în vînzare 8.000 de bilete, dintre care 406 sînt pentru suporterii "lupilor". "S-au făcut nişte lucrări, acum ne-au acceptat 8.000 de spectatori pentru partida cu Petrolul şi e o îmbunătăţire deja. Iar pe viitor vom face tot posibilul pentru a redeschide şi peluza", a declarat patronul giuleştenilor, Valerii Moraru.

Neînvinşi de 10 luni "afară"
Petroliştii nu au mai pierdut în deplasare în campionat de 10 luni! Ultimul eşec pe teren străin a fost în data de 11 mai 2014, într-un meci jucat pe stadionul Concordia împotriva celor de la Viitorul, încheiat 2-0 pentru echipa lui Hagi. De la începutul sezonului actual, ploieştenii au strîns 6 victorii şi 3 egaluri în meciurile din deplasare. În tur, partida dintre Petrolul şi Rapid s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

"Vrem prima victorie acasă"
Antrenorul Rapidului, Cristian Pustai, e precaut înaintea duelului cu ploieştenii, însă e convins că trupa din Giuleşti se poate impune: "Petrolul e o echipă foarte bună, care are evoluţii excelente în deplasare. A primit doar 3 goluri pe teren străin, deci ne aşteaptă un meci foarte greu. Sperăm şi noi să obţinem prima victorie în Giuleşti, ca să încununăm acest parcurs bun de pînă acum. Sînt sigur că ploieştenii vor să îşi spele păcatele din meciul pierdut cu ieşenii acasă".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
stalker87
stalker87  •  12 Martie 2015, 19:46

Rapid bate cu 1-0. Pe Rednic nu-l prinde finalul campionatului la petrolul.

karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  12 Martie 2015, 09:43

Pusztai, țineți-l pe Filipe, atât! De restu', faceți jocul tau "matematic", e ok. Atenție la delăsare. Nu avem voie. Asta se bucura ca nu e Nico, ca Benson pare slab....nu e cazul sa le spun cine ar putea sa le-o "bage la atze". Si....Rrrrrrapid! :) succes, băieți

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close