FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Final incendiar de sezon! Program + calcule » Dinamo intră în forță în lupta la titlu: putem avea meci de baraj sau egalitate în 3!

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 01 mai 2017 22:46

În urma victoriei lui Dinamo, scor 2-1, din derby-ul cu
FCSB, Dinamo a intrat cu șanse reale în lupta pentru titlu.

Formația lui Reghecampf, Viitorul lui Hagi și echipa din Ștefan cel Mare sunt despărțite de doar 2 puncte, cu 2 etape înainte de finalul sezonului.

Cum câștigă titlul

1. Viitorul 38P

Este singura echipă care depinde numai de ea pentru câștigarea trofeului. Are avantajul meciurilor directe cu FCSB, 3-1 și 1-1. Dacă va termina la finalul sezonului la egalitate de puncte cu formația lui Reghecampf, Viitorul va fi campioană.

2. FCSB 38p

N-a mai câștigat de trei etape și a fost egalată de Viitorul la puncte. Două victorii în ultimele două meciuri nu garantează titlul, roș-albaștrii având nevoie ca echipa lui Hagi să facă un pas greșit cu CSU sau cu CFR. Poate lua titlul la egalitate de puncte cu Dinamo doar dacă va avea un golaveraj mai bun.

3. Dinamo 36p

Dinamo a intrat în lupta pentru titlu, însă are nevoie ca ambele adversare din fața ei să se încurce măcar o dată în ultimele două etape. Dinamo ar câștiga titlul la egalitate de puncte cu Viitorul, având avantajul meciurilor directe, 2-1 și 0-0. Cu Steaua ar avea nevoie de un golaveraj superior, ambele echipe având câte o victorie cu 2-1.

Meci de baraj pentru titlu!

Teoretic, la finalul sezonului am putea avea un meci decisiv pentru titlu între FCSB și Dinamo. Cum ambele au intrat în play-off cu punctaj impar și au câte o victorie în meciurile directe cu 2-1, putem ajunge în situația ca cele două rivale să joace baraj pentru a decide campioana. Lucru care se va întâmpla dacă vor avea același golaveraj la finalul sezonului, așa cum se și întâmplă acum: 11-7.

Criteriile de departajare

  1. Dacă s-a terminat sezonul regulat cu punctaj par sau impar, prioritate au echipele care au terminat cu punctaj par;
  2. Meciurile directe din play-off;
  3. Golaverajul din întâlnirile directe din play-off;
  4. Golaverajul general din play-off;
  5. Meci de baraj.

Se poate ajunge la egalitate în 3!

Un scenariu cu adevărat dramatic, dar extrem de posibil, e cel în care echipele care sunt acum pe primele 3 locuri în clasament să termine cu același număr de puncte. Cum se poate ajunge aici? Dinamo face punctaj maxim, iar FCSB și Viitorul mai obțin doar 4 puncte în ultimele două runde. Toate termină cu câte 42 de puncte, moment în care se va face un clasament exclusiv între cele 3, pe baza confruntărilor directe din play-off, fiindcă toate au terminat sezonul regulat cu punctaj impar. Ierarhia în 3 ar avea pe Dinamo pe primul  loc, care ar lua titlul:

  1. Dinamo 7p
  2. Viitorul 5p
  3. FCSB 4p

FCSB acuză rivalele

Roș-albaștrii au protestat în termeni duri după meciul câștigat de Viitorul cu Astra, 3-2, acuzându-i pe giurgiuveni că s-au predat în fața principalei rivale la titlu. ”Am văzut un meci foarte interesant. Mi s-a făcut scârbă. Vreau să trag un semnal de alarmă!”, a acuzat Reghecampf la conferința de presă susținută înaintea meciului cu Dinamo.

”Vă anunț ceva: voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca FCSB să nu câștige acest campionat”
Marius Șumudică, antrenor Astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (87)
van_daame
van_daame  •  05 Mai 2017, 08:54

FCSB de ce nu apare in sondaj?

811730288915362
Constantin Luca  •  04 Mai 2017, 18:51

DACA FINUL LUI CONTRA NU LUA PUNCT LA MEDIAS UNDE LUPTA CONTRA?DACA REGHE SI-A FACUT MILA DE NASU ASA-I TREBUIE,SI-A FACUT MILA DE NASU,PANA ACUM NU A CUNOSCUT DINAMOVISTII? UITATI-VA LA DANCIULESCU CE BAIAT A FOST SI CEA AJUNS,TIPATI INTR-UNA ARBITRI,ATI FACUT SI GREVA,ATI FOST CEI MAI AVANTAJATI,DACA OBRAZU-I GROS CE SA FACI,PE CNE NU LESI SA MOARA NU TE LASA SA TRAIESTI.MERGETI INAINTE O SA O DUCETI BINE,O SA MERGETI IN GRUPE !!! DECE NU PUBLICATI ACEST COMENTARIU,SUPARA PE CNEVA ?

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  03 Mai 2017, 12:36

Cu dracului se face ca la Viitorul sunt 12244 de votanti si rezulta 35%, iar la Dinamo sunt 12286 si sunt 34%? Deci cu 42 de votanti mai mult dar cu un procent mai putin. Nici mie nu mi-a prea placut "filozofia" dar m-am straduit sa iau un 5(cinci) de trecere. Nu am uitat nici acum cum este cu procentele astea.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează