FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTĂ CU VIAŢA

Finala lui Denis » Fiul antrenorului de la Ceahlăul are o tumoare cerebrală

Denis joacă la juniorii Ceahlăului.
Denis joacă la juniorii Ceahlăului. "Mi-a ordonat să rămînem şi anul viitor în Liga 1. Trebuie să mă conformez", se amuză Enache

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 29 mai 2012 10:32

Costel Enache aşteaptă zilele viitoare cel mai important derby al familiei sale: trebuie să meargă cu Denis (7 ani) la o clinică din Munchen, pentru investigaţii ce vor spune cum se poate rezolva problema puştiului.

"Pentru mine şi familia mea, orice zi e o binecuvîntare de la Dumnezeu. Să-mi văd soţia zîmbind, să-mi văd copiii ţopăind". La prima vedere, o declaraţie banală, a oricărui tată de familie de pe pămîntul ăsta mare. Vorbind însă despre Costel Enache, antrenorul Ceahlăului, cuvintele se decolorează cînd afli povestea din spatele ghilimelelor. Mezinul familiei, Denis (7 ani), a făcut o criză în iarnă, a fost dus la spital, iar la tomograf i s-a descoperit o tumoare cerebrală! Într-o zonă periculoasă, lîngă hipotalamusul drept.

Joacă fotbal de la 5 ani
Costel nu e genul de om care să se piardă cu firea. Povesteşte pe un ton calm, fără accente dramatice, cu speranţă în glas. "E posibil să se fi născut cu ea, cu tumoarea asta, dar nu e sigur. Nu ne panicăm, încercăm să ne ducem viaţa normal, însă mai pot apărea crize oricînd. Denis e un băiat normal, rupt din soare, sper să facă fotbal în continuare, mai ales că are deja doi ani de cînd s-a apucat, e precoce. Nu e el prea tehnicuţ, cam intră la rupere!", spune bărbatul de 39 de ani, iar la ultima frază îi scapă şi un zîmbet.

Pînă să înceapă clasa I la toamnă, Enache junior va merge zilele viitoare la o clinică din Munchen. Acolo va efectua teste complete şi nemţii vor oferi o soluţie pentru rezolvarea problemei medicale a puştiului. În oraşul care a găzduit acum 10 zile ultimul act al Champions League, Denis Enache are proria lui finală.

"Denis rămîne la fel de neastîmpărat, e doar un copil, aleargă, se joacă, sparge, se loveşte şi se ridică. Sîntem cu toţii optimişti, fiindcă nu sîntem oameni răi, iar Dumnezeu este alături de noi" ( Costel Enache, antrenor Ceahlăul)

130.000 de euro este suma cerută pentru consultaţii şi operaţie de o clinică specializată din Viena

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (7)
rocko87
rocko87  •  30 Mai 2012, 01:33

Din pacate avem de a face cu o avalansa de cazuri care mai de care mai grave si copii care sufera pe nedrept! Sunt niste meciuri care au loc in organismele fragile intre puterea de regenerare a organelor/tesuturilor afectate si atacurile/contraatacurile nemiloase si nedrepte ale tumorilor canceroase! Niste meciuri nedrepte cu un singur arbitru care decide durata fiecaruia: Dumnezeu! In calitate (nedorita de data asta) de simplu spectator, imi pastrez speranta ca si acest meci si multe altele se vor incheia cu victoria vietii, regenerarii, repararii! Multa sanatate si Dunmezeu sa fie alaturi de Denis si de parinti!

sandupaveliuc
sandupaveliuc  •  29 Mai 2012, 15:58

Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, copile! Sper din toata inima sa treci cu bine peste aceasta situatie. Statul ar trebui, cu adevarat, sa se implice mai mult in sanatatea cetatenilor. Curaj familiei! Numai ganduri bune.

pytyc_sonn
pytyc_sonn  •  29 Mai 2012, 14:08

DIN TOT SUFLETUL VA DORESC SA L AJUTE DUMNEZEU SA SE FACA BINE

Vezi toate comentariile (7)
Comentează