FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Flavius Stoican a dezvăluit care sînt planurile sale la startul celui de-al doilea mandat: ”Dinamo e mai puternică”

Stoican a fost întîmpinat ieri cu aplauze și cu pupături din partea jucătorilor în cantonamentul de la Săftica
Stoican a fost întîmpinat ieri cu aplauze și cu pupături din partea jucătorilor în cantonamentul de la Săftica

Articol de - Publicat vineri, 13 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 21:18

Gazeta a anunţat ieri în ediţia tipărită mutările din Ştefan cel Mare, după ce în zilele precedente dezvăluise intenţiile şefilor de a-l demite pe Teja.

Flavius Stoican a redevenit antrenorul principal al "cîinilor", aşa cum a anunţat Gazeta Sporturilor de ieri. A început după-amiază pregătirile, mîine seară are primul meci din mandatul secund, adversară fiind Ceahlăul, cu care, în tur, a remizat, 1-1, la Piatra-Neamţ. Stoican a acceptat ieri noul contract pe un sezon şi jumătate, antrenorul întorcîndu-se de miercuri în Bucureşti.

A cerut, şi i s-a acceptat, să aibă staff-ul tehnic de data trecută, Silviu Ion, Salvatori Nazzareno, Alin Chiţa şi Vlad Marian. Există posibilitatea cooptării în staff a lui Iulian Mihăiescu, care are licenţă Pro, cea pentru care Flavius încă face cursuri.

- De ce aţi acceptat să vă întoarceţi, domnule Stoican?
- Am plecat trist, mă întorc fericit la Dinamo. Am părăsit în noiembrie clubul pentru că am dat importanţă unor lucruri mărunte, dar am decis să mă întorc.

- Obiectiv?
- Să cîştigăm următorul meci! Vi se pare puţin? Nu e. Au fost prea multe obiective îndrăzneţe care au rămas doar vorbe goale. Să vorbim mai puţin, să facem mai mult.

- V-aţi împăcat cu Constantin Anghelache?
- Nu sînt probleme. Eu nu sînt duşmănos, nu port duşmănie nimănui, sîntem o echipă la Dinamo.

- Cînd aţi plecat de la club, era Steaua, nu FCSB...
- Te rog, nu vorbim acum de Steaua, ne interesează numai partida cu Ceahlăul.

"Cel mai important meci e următorul"

- Jucătorii sînt fericiţi, au făcut lobby ca să reveniţi.
- Este o imensă bucurie ca atunci cînd pleci de undeva, oamenii, fotbaliştii, în acest caz, să regrete despărţirea de tine. Înseamnă că am fost o familie. A fost o plăcere să-i revăd.

- Data trecută aţi rezistat 14 luni pe banca lui Dinamo, aproape un record. Cît veţi sta acum?
- Am contract pînă în vara lui 2016. Şi eu, şi Mourinho, şi Ancelotti depindem de rezultate. Cît timp te simţi util, cît consideră oamenii de lîngă tine că ajuţi, atît timp voi rămîne.

- Cum este echipa de acum faţă de cea din toamnă, pe care o aveaţi sub comandă?
- Este mai puternică, e clar! Presiune mai mare? Atît timp cît există respect reciproc şi dorinţă de muncă, nimic nu este imposibil.

- Motto-ul noului mandat?
- "Cel mai important meci este următorul".

Danciu-gol, out?
Directorul sportiv al roş-albilor, Ionel Dănciulescu, ar putea să rămînă fără funcţie. Fostul golgeter al "cîinilor" urmează să aibă astăzi o discuţie decisivă cu conducerea clubului, mai ales după ce şi el, şi Daniel Stanciu au intrat în colimatorul lui Ionuţ Negoiţă din cauza rezultatelor slabe din 2015.

În cel mai bun caz, "Danciu" nu va mai sta pe bancă, pentru a reveni la tribuna oficială. Ex-atacantul a sprijinit ideea continuării cu Mihai Teja. La Dinamo s-ar putea întoarce într-o funcţie de conducere Cristi Bobar, fostul director sportiv.

4 luni au trecut între despărţirea lui Stoican de Dinamo, 12 noiembrie 2014, şi revenirea lui, ieri, ca antrenor al "haitei"

29 de antrenori au fost schimbaţi în 20 de etape în Liga 1, ultimul beneficiar fiind Stoican după plecarea lui Teja

"Suporterii au arătat că sînt apropiaţi mereu de echipă, depinde de noi să-i ţinem astfel. Sper să-i fac să vină cu plăcere la stadion" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Cu Teja s-a rezolvat echitabil pentru ambele părţi. Am convenit pentru binele tuturor să încetăm raportul. Este o decizie bună numirea lui Stoican în acest moment, a demonstrat într-o perioadă grea că poate să ducă echipa sus" (Daniel Stanciu, manager general Dinamo)

"Îmi pare rău pentru Teja, adică acum două luni era genial, iar acum e cel mai slab?! Mult, mult prea uşor se schimbă antrenorii în România. Nici Stoican n-a procedat prea colegial..." (Gabi Balint, la DigiSport)

"E penibil ce se întîmplă acum la Dinamo! Cum adică, aduci un antrenor pentru un proiect de viitor şi-l dai afară după două luni?! Şi dacă pierdea cu 7-0 sau 10-0, eu tot îl păstram!" (Dan Petrescu, la DolceSport)

Cum ar putea arăta Dinamo contra Ceahlăului
Tr. Marc - Bărboianu, Nedelcearu, Bunoza, St. Filip - N. Grigore, Elhamed - C. Matei, M. Niculae, V. Lazăr - Bilinski

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (63)
enache.gabriel
enache.gabriel  •  13 Martie 2015, 19:31

Eu cred ca Stoican a fost adus pentru ca Dinamo are o datorie la el, morala pentru ca i-au interzis dreptu de a juca in cupele europene, mai ales ca anu asta am putea participa daca UEFA ne trimite derogarea data de Gino pentru cluburile aflate in insolventa ( dar Dinamo la sfarsitul acestei luni va iesi, chiar administratoru judiciar Catalin Dascal a zis treaba asta) deci oare pentru asta sa fi fost adus Mister Stoicanetti ???

zecs93
zecs93  •  13 Martie 2015, 19:22
Postat de yahoo.22. pe 13 Martie 2015, 10:39

Pai atunci de ce s-a mai bagat?Totusi nu cred ca e asa sarman...are cu fra'su o avere undeva la 150 bulioane...nu e chiar atat de mica.

doar atat ??? hahahahaha iti arat eu un site unde spune ca doar aveerea lui negoita se intinde la 300 de bulioane deci ??? daca il mai ajuta si fra'csu iti dai seama !!! Daca si-ar canaliza macar o parte din averea sa catre Dinamo pai noi am fi un Chelsea de Romania dar cum nu se vrea acest asptect, o sa ne multumim cu mediocritatea, asta daca mai aveti ragaz toti sa-l suportam pe Copos 2 din stefan cel mare !!! :)))

zecs93
zecs93  •  13 Martie 2015, 19:18
Postat de el.pistolero pe 13 Martie 2015, 10:29

Acum chiar nu merita sa dati cu bolovani in Negoita, a avut si el rolul lui, sa scape echipa de la retrogradare. Dar mai mult nu poate pt ca nu are forta financiara.

Pai asta e de datoria lui sa salveze clubu odata ce ai preluat pachetul de actiuni si este actionarul principal nu e logic ?? nu la fortat nimeni sa cumpere Dinamo, orikum eu cred ca dupa ce com iesi din insolventa la sfarsitul acestei luni, deja din mai cred ca neaPULITZZZA va gasi un investitor mai puternic decat el financiar si astfel sa aduca jucatorii mult doriti de valoare !!!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează