FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Florin Gardoş vede partea pozitivă a plecării lui Laurenţiu Reghecampf: "Atmosfera devenise monotonă"

Articol de , - Publicat vineri, 20 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 19 iunie 2014 22:05

Florin Gardoş, 25 de ani, consideră că ar merita să fie noul căpitan al roş-albaştrilor şi spune de ce e bine că a plecat Reghecampf de la Steaua


- Florin, cum e Costel Gâlcă?
- E bine cu noul antrenor, se lucrează mai mult cu mingea. E o perioadă de acumulare, antrenamentele sînt mai grele, dar măcar lucrăm şi cu balonul şi asta ne mai păcăleşte. Nu simţim atunci, pe moment, intensitatea şedinţelor de pregătire.

- Comparativ cu metodele de pregătire ale lui Neubert, cum ţi se par acum antrenamentele?
- Nu e o diferenţă uriaşă între ce era înainte şi ce e acum, sînt cam la fel, cel puţin prima parte a lor. Faptul că lucrăm cu mingea face să existe mai multă plăcere. Am avut stilul nemţesc şi acum ne acomodăm la stilul spaniol.

- Care e situaţia ta medicală?
- Sînt destul de bine. Progresez de la o zi la alta, dar nu vreau să risc pentru că, Doamne fereşte!, dacă fac o recidivă, atunci ar trebui să stau încă cel puţin trei săptămîni. Sper ca în 3-4 zile să mă antrenez cot la cot cu băieţii.

"Vreau banderola, sînt pregătit"
- Cum reuşeşti să te mai motivezi? Ai cucerit la Steaua două titluri, ai jucat în Liga Campionilor, îţi doreşti un transfer în străinătate?
- S-a vorbit mult despre plecarea mea. Eu am discutat cu impresarul meu şi mi-a zis că nu există nimic concret. Au fost ceva discuţii, există un interes, dar atît. În ceea ce priveşte motivarea, faptul că a venit un nou antrenor mă ajută.

- La ce te referi?

- Păi, vă daţi seama, după doi ani de zile de antrenamente similare totul devine monoton, într-adevăr. Mai ales dacă mai şi cîştigi nişte trofee.

- Consideri că va conta că i-aţi pierdut pe Tătăruşanu şi pe Pintilii?
- Nu ştiu ce să zic. Au mai plecat jucători importanţi în ultimii ani şi nu s-a simţit asta. Într-adevăr, Tătăruşanu e un portar foarte bun şi ne-a ajutat mult. Eu sper ca aceia pe care îi avem acum să-l poată înlocui.

- Te simţi pregătit să porţi banderola?
- Da. Nu ştiu cum se va proceda, cine va decide, noi sau staff-ul. Nu pot să mint, îmi doresc să fiu căpitanul Stelei, mă simt pregătit. Poate că nu am aceleaşi calităţi precum Rădoi sau Bourceanu. Cu siguranţă, ei au fost doi căpitani de referinţă. Totuşi, am şi eu o vechime, o anumită experienţă. Nu e principalul meu ţel, dar aş vrea.

- Consideri că noul căpitan ar trebui să fie ales de jucători?
- Aşa cred. Sigur, contează şi părerea antrenorului. Dînsul poate face două sau trei nominalizări, iar noi să alegem.

- Cum e să-l ai antrenor pe Dică?
- E puţin amuzant, eu l-am prins şi ca jucător la Steaua. Chiar am discutat cu el despre asta şi nu-i este uşor. Mi-a dat de gîndit, stau şi mă întreb cum va fi cînd voi pune ghetele în cui. Eu cred că mai putea juca. I-am zis şi lui Szukala că eu cred că pînă în iarnă Dică va prinde două sau trei meciuri.

"Pintilii nu era de neînlocuit"

- Crezi că puteţi lua al treilea titlu consecutiv?
- Da, de ce nu? Atmosfera e bună, noi ne dorim mult asta. Cred că avem nevoie de un început bun pentru că la Steaua lumea nu prea are răbdare. Pretenţiile sînt mari. Apoi, dacă avem linişte nu vom mai putea fi opriţi.

- Crezi că mai aveţi nevoie de întăriri?
- Au plecat doi titulari, Tătăruşanu şi Pintilii. Deja ne-am adus un portar, pe Arlauskis, iar Pintilii, deşi a fost un jucător important, cred că poate fi înlocuit. Sigur, ar fi bine să mai şi vină ceva jucători.

- Îi înţelegi pe cei care pleacă în ţările arabe?
- Da, normal. Cred că oricine ar pleca dacă ar primi un salariu de 5 ori mai mare. Oricît de mult ţi-ai iubi colegii pleci pentru că îţi doreşti un trai mai bun.

- Tu ai pleca?
- Depinde... În Arabia Saudită nu m-aş duce. E foarte greu şi la vîrsta mea nu cred că e cazul să mă duc acolo.

"Schimbarea de antrenor a fost benefică, aveam nevoie de un nou început pentru a ne motiva în continuare. Mie, cel puţin, mi-a prins bine"

"Mi-aş dori să cîştige Brazilia Cupa Mondială, dar pînă acum am fost dezamăgit de ce a jucat. Cred că Germania e favorită. Spania a arătat precum o echipă epuizată"

Primul amical, de la 19:00
Steliştii vor juca prima partidă din cantonamentul din Italia pe 23 iunie, cu începere de la ora 19:00, ora României, în compania echipei din liga a doua elveţiană, FC Chiasso. Pînă în acest moment nici un post de televiziune nu a cumpărat drepturile de televizare ale partidei. Toate informaţiile din timpul meciului, galerie foto şi primele reacţii vor fi pe GSP.RO. Al doilea amical se va juca pe 25 iunie, de la ora 20:00, în compania celor de la FC Lugano, tot din Elveţia.

LPF somează Steaua
Roş-albaştrii au termen pînă pe 25 iunie să confirme achitarea datoriilor către fostul lor jucător Adrian Cristea, după ce gruparea bucureşteană nu s-a conformat hotărîrii din 10 aprilie a Comisiei de Recurs. Oficialii stelişti au prezentat comisiei trei ordine de plată, însă membrii Comisiei de Disciplină au solicitat confirmare şi din partea băncii. "Am o decizie definitivă şi am de luat bani de la Steaua. Încă mai aştept, apoi poate începe depunctarea echipei", a spus "Prinţul"


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  20 Iunie 2014, 18:31
Postat de adi_dinamovistul pe 20 Iunie 2014, 12:25

un baiat cu bun simt printre o adunatura de moldoveni...

Zi-mi si mie 3 moldoveni care joaca acum la Steaua....chiar sunt curios. Sau ai incercat sa ne faci sa credem ca "moldovean" era o insulta? Nu am moldoveni prin familie si nici nu prea au condus moldovenii Romania in ultimi 100 de ani, in schimb Romania a avut o gramada de conducatori olteni si mai ales ardeleni (+ "alte minoritati" pe care nu vreau sa le numesc, nu de alta, dar vad ca mai nou e considerata insulta) in ultima vreme si uite unde am ajuns....poate ar fi momentul sa avem si un moldovean conducator...mai rau ca acum nu are cum sa fie cred eu...

eugol
eugol  •  20 Iunie 2014, 13:26
Postat de adi_dinamovistul pe 20 Iunie 2014, 12:25

un baiat cu bun simt printre o adunatura de moldoveni...

partea cu moldovenii trebuia sa fie o jignire, desteptule? invata istorie si apoi incearca sa faci o gluma!

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  20 Iunie 2014, 12:25

un baiat cu bun simt printre o adunatura de moldoveni...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează