FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

S-a convins de Adi Mutu: „Nu e făcut pentru meseria asta!”

Adrian Mutu // foto: Imago Images
Adrian Mutu // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 17:02 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 18:13

Florin Prunea (55 de ani), fost portar al naționalei României, s-a convins că Adrian Mutu (45) „nu este făcut pentru meseria de antrenor” după un nou mandat eșuat al „Briliantului”, de această dată la CFR Cluj.

Doar 11 meciuri a rezistat Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj. Cinci victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri mai târziu, inclusiv un usturător 0-4 cu Corvinul Hunedoara în sferturile Cupei României Betano, Mutu a demisionat de la formația clujeană.

În urma acestui mandat nereușit al „Briliantului”, fostul portar Florin Prunea s-a convins că Mutu n-ar avea ce-i trebuie pentru a reuși în meseria de antrenor. Acesta este al doilea job consecutiv pe care Mutu îl părăsește cu rezultate mult sub așteptări, după aventura din Azerbaidjan, la Neftchi Baku.

Eugen Trică, noul antrenor al lui FCU Craiova. Nicolo Napoli, reconvertit ca director tehnic
FCU Craiova
Eugen Trică, noul antrenor al lui FCU Craiova. Nicolo Napoli, reconvertit ca director tehnic

Florin Prunea a văzut destul: „Adrian Mutu mi-a lăsat impresia că nu este făcut pentru meseria asta”

„Din punctul meu de vedere, și nu că am ceva cu el, dar am spus-o tot timpul: îl văd mai degrabă conducător decât antrenor. Meseria de antrenor este foarte grea. Foarte, foarte grea!

Trebuie să fii făcut pentru așa ceva, să ai tact, o anumită experiență. Ori până acum, de când este antrenor, din păcate nu a confirmat.

Bun, a făcut-o la lotul de tineret. Dar în rest, la echipele unde a fost mi-a lăsat impresia că nu este făcut pentru meseria asta. Îl văd mai degrabă conducător de club”, a opinat Prunea la emisiunea „Liga DigiSport”.

După ce s-a retras din cariera de fotbalist, Adrian Mutu le-a pregătit pe FC Voluntari, echipa de tineret a celor de la Al Wahda, FCU Craiova, Rapid, Neftchi Baku și CFR Cluj.

Pe deasupra, a fost selecționer al reprezentativei U21 a României, alături de care a participat la Campionatul European U21 din 2021. Cea mai bună medie de puncte pe meci a înregistrat-o la Rapid, 1.72 puncte: 27 de victorii, 12 egaluri, 15 înfrângeri.

Mai multe știri din Superligă:

Universitatea Craiova are de luat o decizie crucială » Data trecută, oltenii și-au compromis sezonul!
CSU CRAIOVA
Universitatea Craiova are de luat o decizie crucială » Data trecută, oltenii și-au compromis sezonul!
Ioan Varga confirmă GSP: „Da, el va conduce echipa cu Rapid!” » Patronul a mers astăzi la club să vorbească cu jucătorii
CFR CLUJ
Ioan Varga confirmă GSP: „Da, el va conduce echipa cu Rapid!” » Patronul a mers astăzi la club să vorbească cu jucătorii

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
manx
manx  •  04 Aprilie 2024, 23:57

11 meciuri deja? Eu credam ca este maxim la vreo sase. Nu stiu daca l-ar prinde meseria de conducator, dar cea de conductor i-ar prinde bine. Acum s-a pus rau cu cei de la CFR, dar poate-i da Rapidu' o sansa.

Barna
Barna  •  04 Aprilie 2024, 22:46

Se știe că Mutu e pe de lângă in antrenorat, mă miră însă cat de amatori pot fi patronii ce l-au numit antrenor la propriile lor echipe!

tase67
tase67  •  04 Aprilie 2024, 21:29

Prunea mai bine face pe Mutu, si tace! Stie el mai bine de ce... a fost portarul nationalei Romaniei la Campionatul Mondial din 94...daca era facut pentru meseria de portar nu lua golul stupid pe care l-a luat cu Suedia, si aveam sanse la cistigarea titlului...unii ca el fac putin dar dau din gura mult... Mutu poate fi antrenor la nationala oricind isi va dori si va lupta pentru asta...poate fi cu mult peste Edi, cel care antreneaza nationala lui Burleanu astazi

Vezi toate comentariile (9)
Comentează