FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CSU CRAIOVA 2-1

Florin Tănase a primit o veste teribilă » Primul diagnostic după accidentarea de la meciul împotriva Craiovei

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2016 22:43

Florin Tănase s-a accidentat în meciul cu Craiova și e suspect de o leziune foarte gravă, ruptura ligamentelor genunchiului. Prima investigație asta indică, marţi va fi examenul amănunțit.

E în pericol investiția de 1,5 milioane de euro a lui Becali! Florin Tănase, cel mai scump jucător cumpărat de Steaua în vara asta, s-a accidentat în derby-ul cu Universitatea Craiova și semnele sunt extrem de îngrijorătoare. Primul diagnostic pus de medicul echipei: ruptura ligamentelor genunchiului.

L-a accidentat terenul!

Tănase va fi supus azi unor analize amănunțite pentru a se vedea dacă se confirmă verdictul inițial. Ruptura ligamentelor constituie una dintre accidentările cele mai grave pentru fotbaliști și impune o pauză de la patru la șase luni.

Plus o recuperare complicată, în care e necesară muncă multă și un pic de noroc, pentru ca piciorul să recapete forța și mobilitatea dinaintea suferinței.

În scenariul pesimist, Florin ar trebui să stea jumătate de an, ceea ce ar însemna să revină pe teren abia în playoff, în aprilie, aproape de finalul sezonului.

E momentul cel mai dificil din cariera de până acum a atacantului în vârstă de 21 de ani. Tănase a jucat mult la Viitorul în ultimii doi ani, fără să fi fost afectat de probleme medicale grave. Duminică seară a avut ghinion, și-a prins piciorul în teren și mișcarea i-a chinuit genunchiul.

"Recuperarea e grea de tot!"

De când a venit la Steaua a prins opt partide și a marcat trei goluri. La 21 de ani, el e investiția principală a lui Becali în vara aceasta.

Gigi a plătit 1,5 milioane de euro ca să-l ia de la Viitorul, sperând că "Tase" va repeta progresul lui Stanciu și va deveni în anii următori o afacere importantă pentru club.

Alții n-au mai fost buni!

"Semnele în privința lui nu sunt bune deloc", a comentat Reghecampf după meci, speriat de durerile pe care le simțea atacantul.

Medicul a confirmat până la urmă teama antrenorului, a pronunțat ca prim diagnostic ruptura ligamentelor.

"Operația nu înseamnă mare lucru, recuperarea după o asemenea accidentare e horror! Trebuie răbdare și nervii tari", explică un fotbalist care a suferit o ruptură a ligamentelor.

Probleme asemănătoare la genunchi au provocat regresul carierelor unor fotbaliști importanți din istoria recentă a campionatului. Florin Bratu s-a retras din pricina unei rupturi de ligamente, una produsă într-un scenariu asemănător celui în care a fost implicat Tănase.

Bratu juca în Dinamo-CFR și la un sprint piciorul i-a rămas blocat în iarbă. Avea 28 de ani, a revenit pe teren, dar niciodată n-a mai putut să evolueze la nivelul dinainte. Florin Costea nu s-a lăsat, însă și el e departe de forma maximă, tot din cauza unei rupturi a ligamentelor.

Olteanul era privit ca un "fenomen" în Liga 1 când juca pentru Universitatea Craiova. Costea post-operație a ajuns o rezervă la Steaua și la CFR Cluj. Practic, un alt jucător. z

Cum i-au afectat rupturile ligamentelor

Florin Bratu
- Avea 28 de ani când a suferit accidentarea. A stat 16 luni, după ce medicii i-au greșit prima intervenție chirurgicală
- Marcase 21 de goluri în anul dinaintea rupturii
- În următorii trei ani de după accidentare a înscris 5 goluri. S-a retras, enervat și el că nu se mai apropia, măcar, de nivelul la care jucase înainte să se rupă

Florin Costea
- S-a accidentat într-un meci Iași-Craiova. Avea 25 de ani și era foarte aproape de un transfer la FC Porto, după ce "dragonii" îl urmăriseră live și primiseră referințe și de la Ioan Timofte. A stat opt luni
- Dăduse 40 de goluri în doi ani la Universitatea
- După accidentare a mai înscris un gol în următorii doi ani

Nicolae Dică
- S-a accidentat la 26 de ani și a lipsit doar patru luni. Și medicii au fost surprinși de rapiditatea cu care s-a vindecat
- Avea 36 de goluri în doi ani și jumătate, până să-și rupă genunchiul
- După accidentare a dat 9 goluri în 2 ani și jumătate

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (32)
haideusicfr
haideusicfr  •  04 Octombrie 2016, 14:35

Tragic ,daca se confirma diagnosticul egrav.Baiat tanar de perspectiva, recent la inceputul verii mi-am rupt mana.Stiu cum e... dara-mi -te la fotbalisti picioarele. Foarte grav...pacat ,ii doresc numai curaj si sanatate!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  04 Octombrie 2016, 10:27

Voi credeti că nu există plată pentru mitzeriile pe care le faceti ???! Și ăsta e doar inceputul ! Cîti mascati ati avut pîna acum, patru ? E, o să mai aveti !!!

10200561821366149
Ulmanu Ovidiu  •  04 Octombrie 2016, 09:03

Crezi ca doarme Dzeu ciobane??? stai linistit ca ti o da pe partea cealalta....te dai crestin si esti o *** !!!!! sper sa ajungi din nou unde iti e locul,la Poarta Alba !!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează