FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Foşti colegi ai lui Chipciu la Braşov dezvăluie un defect secret: ”E bun, dar oboseşte repede!” :S

Chipciu a rămas la Brașov cînd Dinu
Gheorghe a transferat un lot de sub
Tîmpa la Rapid, el nefiind selectat
FOTO Bogdan Bălaș
Chipciu a rămas la Brașov cînd Dinu Gheorghe a transferat un lot de sub Tîmpa la Rapid, el nefiind selectat FOTO Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat marti, 27 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 26 decembrie 2011 21:07

Extrema pe care Becali a plătit mai mult de un milion de euro a impresionat sub Tîmpa prin calităţile tehnice, dar a şi îngrijorat din cauza lipsei de rezistenţă


Alexandru Chipciu e numele cel mai des pomenit în acest moment şi de suporteri, şi de conducători ai cluburilor. Steaua a anunţat prima că l-a luat de la FC Braşov, Dinamo a produs un litigiu în momentul în care l-a revendicat şi ea. De ce e capabil fotbalistul în vîrstă de 22 de ani care a ajuns subiectul celei mai mari tranzacţii din Liga 1 în finalul lui 2011?

Supertehnic, dar nu rezistă
Chipciu a jucat doar pentru galben-negri în primul eşalon şi are 9 goluri în 51 de meciuri jucate pentru ei. Dincolo de cifre, a impresionat graţie calităţilor lui tehnice şi a capacităţii de a juca pe ambele laturi ale terenului. Dar un fost coleg al lui la Braşov dezvăluie şi un defect important arătat de Alex: "Oboseşte repede. Adică nu e capabil să facă ambele faze într-un meci cu ritm ridicat. Ori îi permiţi să se mai odihnească în anumite momente ale jocului, ori trebuie să-l înlocuieşti după o oră, o oră şi ceva de joc. Altfel, ăsta e singurul lucru negativ despre el, fiindcă are calităţi tehnice impresionante: pasează bine, driblează, are şut bun şi îşi foloseşte ambele picioare".

Braşovul l-a folosit nonstop
Aceeaşi sursă explică şi de ce lipsa de rezistenţă a lui Chipciu ar putea fi mai greu de corectat: "El se antrena serios şi acolo, nu e genul de fotbalist-problemă. Deci nu lipsa antrenamentelor îl făcea să obosească uşor". În ciuda carenţelor lui, Chipciu a jucat mult la Braşov în ultimii doi ani, adică din momentul în care a devenit titular al galben-negrilor, unul care a coincis cu plecarea lui Răzvan Lucescu de sub Tîmpa. Are 49 de meciuri doar în campionat, dintre care 18 doar în această stagiune, adică toate cîte s-au disputat din sezonul 2011-2012. Cel mai des a fost folosit ca mijlocaş stînga, dar a mai jucat şi pe partea dreaptă a liniei mediane.

Doar două prezenţe cu Lucescu
Chipciu a debutat pentru FC Braşov în mai 2010 şi a şi marcat în primul meci, la un 6-0 contra Bistriţei. A mai bifat încă o apariţie, tot în returul ediţiei 2009-2010 a Ligii 1 şi a devenit un jucător important al ardelenilor abia din stagiunea următoare, o dată cu trecerea lui Răzvan Lucescu la echipa naţională.

Precedentul Cristocea
Steaua a mai avut, la mijlocul anilor 2000, un fotbalist supertehnic, dar cu defectul de a fi incapabil să reziste timp de 90 de minute într-un ritm foarte bun. E vorba despre Vasilică Cristocea. Luat de la Farul, Cristocea a jucat pentru roş-albaştri din 2006 pînă în 2008. Ca şi în cazul lui Chipciu, foşti colegi ai săi îl descriau ca fiind tehnic şi serios, "dar lipsit de rezistenţă la efort, oricît de bine s-ar fi antrenat". A strîns 46 de meciuri şi 6 goluri la Steaua, iar acum e la Viitorul Constanţa, în Liga a doua.

1 gol are Chipciu pentru "naţionala" României, marcat într-un amical cu Grecia (3-1). Mai are o selecţie, tot într-un joc de pregătire, contra San Marino (1-0)

DINAMO CERE ARBITRAJUL LIGII!
"Cîinii" au depus documente cu care susţin că transferul lui Chipciu de la Braşov la Steaua nu poate fi realizat fără acordul clubului Sporting Piteşti

Printr-o şcoală de fotbal din Argeş, Nicolae Badea încearcă să împiedice transferul lui Alex Chipciu de la FC Braşov la Steaua. Preşedintele lui Dinamo s-a certat violent cu Gigi Becali în zilele trecute pe acest subiect.

Clubul Sporting Piteşti era coproprietar al fotbalistului şi într-unul dintre actele depuse la LPF se specifică faptul că argeşenii "încasează 50 la sută din suma de transfer, după ce FC Braşov recuperează 70.000 de euro" şi că "transferul jucătorului se realizează cu participarea ambelor cluburi" (FOTO JOS). Aceasta e principala armă pe care contează roş-albii, care au anunţat că nu recunosc tranzacţia dintre Braşov şi Steaua şi că vor face şi ei o ofertă pentru achiziţionarea lui Chipciu, după ce LPF va fi anulat transferul convenit de Neculaie şi de Becali.

"Comisiile vor judeca acest caz. Oricum, pînă se va da un verdict final, Chipciu va primi drept de joc la Steaua, noul lui club"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Miliţienii ăştia vor să-i întreb pe ei înainte să iau un jucător? Ce tot vrea Badea? El nu înţelege că aici e vorba despre bani? Dai bani, iei jucători, nu merge cum cred ei!"
Gigi Becali, patron Steaua

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (30)
anno.2070
anno.2070  •  30 Iulie 2012, 16:36

Pacat

anno.2070
anno.2070  •  30 Iulie 2012, 16:36

Pacat

anno.2070
anno.2070  •  30 Iulie 2012, 16:36

Pacat

Vezi toate comentariile (30)
Comentează