FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - POLI TIMIŞOARA, DUMINICĂ, ORA 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Foştii şefi ai CCA despre alegerea lui Robert Dumitru: ”Nu e FIFA, nu are ce căuta la finală!”

Robert Dumitru
Robert Dumitru

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 13 mai 2011 13:41

Desemnat la finala campionatului, braşoveanul Robert Dumitru (37 de ani) nu a prins niciodată lista FIFA, el figurînd de fiecare dată ca o rezervă pentru lista de 7 centrali propusă de Comisia Centrală a Arbitrilor


Foştii conducători ai CCA condamnă alegerea lui Dumitru la finala campionatului. "Ca la noi, la nimenea! Asta aş spune despre desemnarea lui Robert Dumitru. Păi aţi văzut vreodată pe undeva, în vreun campionat puternic, Spania, Italia, Germania, Anglia, ca finala campionatului să o conducă un arbitru care nu e pe lista FIFA? Avem 7 arbitri, am înţeles că unii sînt indisponibli, dar din 7, unul singur trebuie ales! Dacă nu e ales, înseamnă că s-au întîmplat lucruri ciudate şi atunci ceva nu e regulă cînd s-a întocmit acea listă. Păi noi ne plîngem că FIFA nu ne bagă în seamă, dar văd că nici noi nu ştim să ne băgăm singuri în seamă", a declarat Ion Crăciunescu pentru gsp.ro.

Şi Aron Huzu a susţinut teoria lui Crăciunescu. "E curios cum a judecat CCA cînd îl va desemna pe Robert Dumitru să conducă acest meci care ar desemna practic campioana. E adevărat că e cel mai în formă arbitru, dar paradoxal, CCA nu ţine cont de lista FIFA, etalonul arbitrajului. Nu se poate aşa ceva, e inadmisibil şi nu văd nici o logică. Atunci ce fel de alegeri a făcut Comisia pentru FIFA, dacă încredinţează finala unui arbitru care nu a fost niciodată în prim planul listei", s-a întrebat Huzu.

Fostul asistent Patriţiu Abrudan, acum observator federal, a fost vicepreşedinte al CCA în mandatul lui Nicolae Grigorescu. "Dacă CCA nu are nici o soluţie pentru finala campionatului ca să fie oficiată de un arbitru de pe lista FIFA înseamnă că are o mare problemă pe plan internaţional. Ce o să zică FIFA cînd o sa vadă că o finală, cel mai important meci al sezonului, e încredinţată unui alt arbitru decît cei 7 pe care i-ai ales. Ce criterii au stat atunci la baza alergerii lor? Nicăieri nu s-a mai întîlnit aşa ceva! Păi Robert Dumitru poate fi în formă, dar conform ierarhiilor sînt alţii 7 mai buni. E ca şi cum ai reuşit la facultate, dar aştepţi să ţi se dea un loc. Aşa a fost el pe lista FIFA, mereu rezervă!", a comentat Abrudan.

"Robert Dumitru a ajuns la maturitate, a cîştigat încrederea preşedinţilor de cluburi, ceea ce e un lucru extraordinar. Dacă e să ne luăm după forma recentă, a făcut greşeli inacceptabile la Steaua-Rapid, greu de explicat de ce nu a reacţionat în acelaşi mod"
Aron Huzu

"Am observat nişte contradicţii la el în ultimul timp, care au culminat cu meciul Steaua-Rapid, în care a comis două erori impardonabile. Într-adevăr, a avut o formă extraordinară în acest sezon"
Ion Crăciunescu

LISTA FIFA DIN ROMÂNIA
Nume De ce nu poate arbitra?
1. Cristian Balaj contestat de Iancu, Poli
2. Marius Avram jr. a arbitrat acum 2 etape Oţelul - Craiova (2-1)
3. Istvan Kovacs prestaţie slabă la Astra-Vaslui (1-1)
4. Alexandru Tudor nu există vreun motiv, trimis la U-Rapid
5. Ovidiu Haţegan e din Arad, contestat de Galaţi
6. Alexandru Deaconu a arbitrat Vaslui-Poli (1-1)
7. Augustus Constantin nu există nici un motiv

REZERVE
8. Robert Dumitru
9. Sebastian Colţescu
10. Radu Petrescu

BRIGADA PENTRU FINALA SEZONULUI
Arbitru: Robert Dumitru (Braşov)
Asistenţi: Zoltan Szekely (Baia Mare)
Aurel Oniţă (Constanţa)
Rezervă: Sebastian Colţescu (Craiova)
Observatori: Constantin Ştefan (Bucureşti)
Sorin Satmari (Bucureşti)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cono
cono  •  16 Mai 2011, 01:55

Nu comentam noi si comentati voi aiurea? Ma refer la nemaivazutii gsp-isti. Sa arbitreze cine-o fi, important e ca echipa sa se descurce pe teren, se vede cu ochiul liber si stim sa conchidem.

cip
cip  •  13 Mai 2011, 22:27

Robert Dumitru e de departe cel mai bun arbitru din Romania in momentul de fata . Sper sa demonstreze si in finala...poate conduce fara probleme derby-ul de duminica

eugenrc
eugenrc  •  13 Mai 2011, 17:16

Tinand cont de haosul din arbitrajele acestui retur de campionat cel mai bine ar fi fostsa aduca o brigada straina de arbitrii. Intotdeauna cand au fost arbitri straini au fost mai putine simulari , faulturi dure si fotbalisti si-au vazut mai mult de joc straduindu-se sa faca cat mai putine greseli. Fotbalisti romani au mult mai mult respect in fata strainilor . Pacat ca FRF si LPF nu aduc arbitri straini la finala cupei romaniei mai ales ca este vorba de steaua si dinamo , ambele echipe fiind foarte bine pregatite in a pune presiune pe arbitraj.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează