FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL ÎN ARBITRAJ / ARBITRII AU INTERVENIT ŞI ÎN ACEST SEZON ÎN STABILIREA CLASAMENTULUI

Fotbal la negru!

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2009 00:00

Dinamo ar fi fost lider detaşat dacă n-ar fi existat nici o eroare de arbitraj, în vreme ce actuala ocupantă a primului loc, CFR, s-ar regăsi abia pe locul 6, la 12 puncte de Dinamo

1. Dinamo are un scor de 0-10 în privinţa erorilor majore de arbitraj. Ultimul oară, "cîinii" au fost favorizaţi pe 11 aprilie 2009, cu o zi înainte de a fi arestaţi Constantin şi Penescu de către DNA!

2. CFR se poate lăuda cu un bilanţ de 4-0, fiind singura echipă din TOP 8 care nu a fost pedepsită semnificativ de către brigăzi nici măcar o dată.

3. Steaua conduce cu 3-1 la erori, prestaţiile îmbunătăţindu-se din momentul numirii la CCA a lui Avram, prieten cu Argăseală.


S-a jucat 40 la sută din campionat şi, ca în fiecare an, ierarhia Ligii I e stabilită în mare măsură de arbitri, autorii unor greşeli impardonabile şi în acest sezon. După 13 etape, s-au conturat deja 3 direcţii în relaţia arbitri - "granzii" campionatului.

1. DINAMO: APOCALIPSA DUPĂ DNA!
Echipa care e, de departe, cea mai defavorizată se numeşte Dinamo, altă dată o preferată a "cavalerilor în negru". De fapt, declinul roş-albilor la capitolul arbitri a pornit din momentul în care DNA a declanşat ancheta în rîndul arbitrilor şi a şefului lor, Costică "Vîlcea". Pe finalul sezonului trecut a avut arbitraj potrivnic chiar la meciul-cheie de la Urziceni, în care a pierdut titlul, iar în actualul sezon are un record greu de egalat: 10 decizii majore împotrivă şi nici măcar una pro, fiind dezavantajată flagrant în nu mai puţin de 7 meciuri: cu Craiova (0-0), Internaţional (0-1), Gaz Metan (0-1), FC Braşov (1-0), Bistriţa (1-1), Poli Iaşi (3-1) şi Rapid (1-1).

11 aprilie 2009 » a fost ziua ultimului meci în care Dinamo a fost avantajată de arbitri la o partidă în România, întîlnirea cu FC Vaslui (4-1), cînd Ovidiu Haţegan a avut o manieră pro-Dinamo

13 aprilie 2009 »
a fost ziua în care DNA Piteşti l-a arestat pe şeful arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi a declanşat cel mai mare cutremur în arbitrajul românesc din ultimii 25 de ani

2. CFR, SINGURA MEREU FAVORIZATĂ!
La polul opus se găseşte CFR Cluj. Echipa din Gruia este singura dintre primele 8 împotriva căreia arbitrii n-au greşit niciodată. Din contră, în două meciuri extrem de importante, ambele terminate cu victorie pentru clujeni, 2-1 cu FC Braşov şi 4-1 în Giuleşti, oamenii lui Paszkany au fost ajutaţi consistent de arbitri.

3. "VAMĂ", MM, PORUMBOIU, ARGĂSEALĂ
În afara lui Dinamo, din grupul celor 8, doar Rapid a avut de suferit de pe urma arbitrilor. În rest, toate celelalte au fost avantajate. Dintre echipele al căror taler cu greşeli pro, în balanţa erorilor arbitrilor, atîrnă mai greu se regăsesc cele cu conducătorii cei mai influenţi. Dinu Gheorghe, MM Stoica, Adrian Porumboiu şi, ultimul intrat pe această listă, Valeriu Argăseală, şeful Stelei fiind cel mai bun prieten din lumea fotbalului al actualului preşedinte al CCA, Vasile Avram, cu care a fost coleg în arbitraj, dar şi la AMF Bucureşti.

PRIETENII ŞTIU DE CE

O singură greşeală comisă de străini!
Deşi pînă acum au fost aduse mai multe brigăzi din străinătate, la cele mai importante meciuri, o singură mare eroare a fost comisă de arbitrii de afară. Aceasta a avut loc la Universitatea Craiova - FC Vaslui 1-2, oltenii avînd în ultimul minut un penalty clar, neacordat însă de "centralul" spaniol Alberto Perez.

Cine n-a cerut străini, a fost avantajat ;)
Echipele aflate pe primele două locuri în topul celor mai favorizate sînt CFR şi FC Braşov. Acestea sînt singurele din grupul celor 8 care nu au cerut nici măcar o dată să fie conduse de arbitri străini, fiind fluierate în cele 13 etape numai de brigăzi din România!

» Singurele formaţii favorizate numai în meciuri cîştigate sînt Steaua, la 2-0 cu Ceahlăul, cînd nemţenii au avut penalty neacordat la 0-0, şi 2-0 cu Alba Iulia, şi FC Vaslui, la 2-1 cu Craiova şi 1-0 cu Internaţional Curtea de Argeş

»
Singura echipă dezavantajată doar în meciuri în care, totuşi, a cîştigat e Steaua, la 2-0 cu Poli Iaşi, în deplasare

»
Singura echipă care a fost dezavantajată în mai mult de un meci şi care a pierdut toate jocurile în care arbitrii au greşit contra ei e Rapid: 0-1 la Urziceni, 1-3 la Astra, 1-4 cu CFR

Vaslui şi Timişoara sînt pe zero!
Chiar dacă Vaslui a avut parte de 3 decizii favorabile şi doar de una împotrivă, practic, egalitatea persistă între ce puncte au pierdut moldovenii pe mîna arbitrilor cu cele pe care le-au cîştigat prin ajutorul oamenilor în negru. Vasluiul a pierdut măcar un punct la Tg. Jiu, unde a avut penalty neacordat la 0-0, dar a şi cîştigat la Craiova, 2-1, deşi gazdele trebuiau să primească un 11 metri la ultima fază. Acasă cu Internaţional Curtea de Argeş, victoria la limită, scor 1-0, a fost înlesnită şi de faptul că Akakpo n-a fost eliminat în prima repriză. Şi Timişoara e mulţumită: n-a pierdut, n-a cîştigat din cauza arbitrilor.

REACŢII

Dinamo: "Ieşim de pe teren!"
Jucătorii dinamovişti au cerut voie conducerii să părăsească terenul dacă se va continua dezavantajarea echipei de către arbitri! "Am înţelege dacă s-ar fi întîmplat la un meci sau două, dar se continuă jaful! Acum am fi fost lideri detaşaţi dacă ar fi fost conduse corect partidele noastre", au comentat fotbaliştii. Dacă iese de pe teren, Dinamo ar pierde meciul respectiv cu 3-0, plus alte 3 puncte penalizare. (Eduard Apostol)

CE ZICE PREŞEDINTELE CEL MAI DEFAVORIZAT
"Sîntem urmăriţi, avem 8 meciuri în care am fost dezavantajaţi clar de arbitru. Unde sînt punctele noastre?! De ce sîntem sacrificaţi şi pentru cine? Puteam fi lideri fără probleme"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

CE ZICE PREŞEDINTELE CEL MAI FAVORIZAT
"Într-un campionat, greşelile se compensează la final, dar în nici un caz o echipă nu poate cîştiga un titlu pe mîna arbitrilor"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

"Adrian Porumboiu m-a sunat zilele trecute şi mi-a zis că nu-i vine să creadă cum a ajuns să fie furată Dinamo"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (254)
 •  13 Februarie 2010, 22:25

Udrea asta e penibil...

 •  12 Noiembrie 2009, 22:41
Postat de zidane92 pe 11 Noiembrie 2009, 19:31

@stalker_rapid pai si daca dinamo a luat unele trofee cu ajutor de la arbitri asa cum a luat si steaua cfr-ul sau urziceniul(deci nu e un fapt singular) acuma ce trebuie dupa ce a fost terminata doi ani si i s-au refuzat 2 campionate sa mai fie furata vreo 20 de ani??????????

in desfiintarea lor mult mai devreme

 •  12 Noiembrie 2009, 22:39

min88 arbitrul n-a vrut sa vada penalty evident pt brasov

Vezi toate comentariile (254)
Comentează