FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BRAŞOV, AZI, ORA 20:00, ANTENA 1 ŞI LIVETEXT GSP.RO

FOTO » Amintiri negre » De ce nu-i suportă Dinamo pe braşoveni

Borcea a făcut o criză de nervi la meciul din penultima etapă a sezonului 2008/2009, din +9   FOTO
Borcea a făcut o criză de nervi la meciul din penultima etapă a sezonului 2008/2009, din "Ştefan cel Mare", Dinamo - FC Braşov 0-2, cînd "cîinii" au pierdut titlul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2011 12:12

Partidele cu FC Braşov, cel puţin cele de pe teren propriu, nu sînt deloc plăcute pentru roş-albi. "Mereu am avut meciuri grele cu «stegarii», nu putem uita cum ne-au luat titlul în 2009! Doamne fereşte de un eşec acum, că iar vin vremuri grele!", zic elevii lui Ioan Andone înaintea jocului de diseară, de la 20:00, în direct la Antena 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

Confruntarea din penultima etapă a sezonului 2008 - 2009 va rămîne cu siguranţă un coşmar în memoria tuturor dinamoviştilor.
Atunci, "cîinii" îşi jucau ultima şansă la cîştigarea campionatului. Cu două etape înainte de final, Dinamo avea 65 de puncte, iar deasupra sa în clasament se aflau Unirea Urziceni (66 p) şi Poli Timişoara (67), echipe care se întîlneau în aceeaşi etapă în meci direct. O victorie ar fi păstrat-o pe Dinamo cu şanse la titlu şi în ultima rundă, în deplasarea de la FC Argeş, însă toate calculele s-au irosit pe 31 mai 2009!

Braşovul, antrenat de Răzvan Lucescu, a învins în Ştefan cel Mare cu 2-0, prin golurile lui Măldărăşanu (28) şi Mihai Roman (60). Unirea Urziceni a cîştigat în Banat şi a devenit matematic campioană.

Borcea s-a tăiat şi a intrat pe teren
Eşecul a însemnat neparticiparea directă în grupele Champions League şi, automat, o pierdere de aproximativ 10 milioane de euro. Cristi Borcea nu a mai rezistat tensiunii la acel meci, iar la pauză a intrat în vestiar, spărgînd cu pumnul un geam! Cioburile i-au atins piciorul, tăindu-se destul de urît. "Cristi Borcea a vrut să producă un şoc la pauză şi a încercat să intre prin uşa vestiarului. Din păcate s-a tăiat, dar asta e natura românului", a comentat atunci Cornel Dinu.

Preşedintele executiv al "cîinilor" a urmărit repriza a doua de la marginea terenului, înfăşurat într-o vestă a GSP TV. A urlat la jucătorii săi, a făcut pe copilul de mingi, s-a agitat încontinuu, dar fără rezultat. Dinamo mai pierduse o şansă de a ajunge direct în grupele Ligii Campionilor!


Confruntările cu "stegarii" în ultimele două sezoane:
Sezonul 2008 - 2009
Braşov - Dinamo 2-0
Dinamo - Braşov 0-2

Sezonul 2009 - 2010
Dinamo - Braşov 0-0
Braşov - Dinamo 0-1

"Orice meci atîrnă greu acum, trebuie neapărat să cîştigăm cu Braşovul pentru a urca în clasament. Nu ne mai permitem paşi greşiţi" - Liviu Ganea, atacant Dinamo

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
cainerrosu
cainerrosu  •  06 Aprilie 2011, 17:39

titlu se pierduse deja la Urziceni cind brigada de arbitri cumparata de mmeu ne-a refuzat un penalty si un gol valabil ! Cea mai urita zi din 2009 !

snowkiller
snowkiller  •  06 Aprilie 2011, 16:40

Brasovul nu supota Bucurestiul in generel..si mai nou nici pe taranii de la galati...cei mai mari prosti!!!! FORZA STEAGU!!!

adix2004
adix2004  •  06 Aprilie 2011, 16:17

eu zic ca in principiu brasovul e ca si salvata de la retrogarare, de acum ar trebui sa se pregateasca pt meciurile din cupa, si sa bata si in groapa k sa aiba moral bun. daca batem diseara cainii suntem primii favoriti la cupa.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează