FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

FOTO Aniversare printre brazi şi fumigene » Cum a sărbătorit Steaua '86 cei 27 de ani de la cîştigarea CCE

Promisiunea lui Duckadam a fost îndeplinită: și-a ras mustața după ce Steaua a cîștigat titlul 24 +7   FOTO
Promisiunea lui Duckadam a fost îndeplinită: și-a ras mustața după ce Steaua a cîștigat titlul 24

Articol de , - Publicat miercuri, 08 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 07 mai 2013 21:57

Tudorel Stoica, Majearu, Bărbulescu şi ceilalţi eroi au petrecut pe "sinteticul" de la 1.260 de metri altitudine victoria împotriva Barcelonei printr-un meci demonstrativ: au fost dirijaţi de Ienei şi Iordănescu, Duckadam şi-a ras mustaţa, galeria Stelei a aprins torţe pe un deal din apropiere.

La Cheile Grădiştei, vremea îmbie turiştii să prelungească vacanţa de sărbători: păpădiile gîdilă pîlcurile de brazi, soarele arde, deşi strănută destul de des un vînt puternic şi răcoros. E atmosferă de picnic, dar evenimentul deviază traseul vizitatorilor.

Sîntem pe 7 mai, se împlinesc 27 de ani de la finala CCE de la Sevilla, iar persoanele venite să se relaxeze în resortul de la peste 1.200 de metri completează muşuroiul format în jurul terenurilor sintetice de fotbal.

Mulţi sînt înarmaţi corespunzător. "Am venit de la Braşov, am fost şi anul trecut. Mai am nevoie de cîteva autografe ale eroilor, e colecţia incompletă!", rîde Gabriel, 48 ani, fan înrăit al roş-albaştrilor.

Duckadam şi "Farmacia inimii"
Rînd pe rînd, veteranii ajung la terenul săpat în pantă. Helmuth Duckadam apare primul: va fi doar arbitru, însă se duce glonţ la Aurelian Temişan, portar la echipa naţională a "artiştilor", adversara din meciul demonstrativ. Face aluzie la starea sa de sănătate: "Aţi venit toţi? Îl aştept pe Adrian Enache, el face reclamă la «Farmacia inimii»!".

E urmat de Bumbescu, Majearu, Tudorel Stoica sau Pistol. Anghel Iordănescu vine cu doi dintre cei trei fii, Andrei şi Alex, titulari în echipă. "Lipseşte Belo, el alerga pentru toţi!", "se vaită" campionii din '86.

"N-am mai avut emoţii la penalty-uri!"
Meciul începe într-o atmosferă de gală: cocoţaţi pe un deal, cîţiva membri ai galeriei Stelei aprind torţe! Cei peste 200 de oameni adunaţi împrejur aplaudă, îi înfierbîntă pe combatanţi. Imi Ienei, sosit şi el la sărbătoare, îşi dirijează foştii elevi. "Urcăm! Sus! Hai, Lucică, pas la Bumbi!".

Bălan gîfîie, dar Bumbescu nu-şi iartă adversarii, intră dur la Andrei de la trupa Alb-Negru. "N-are nimic, dăm mingea afară şi trece!", rezolvă situaţia fostul fundaş.

Steaua cîştigă cu 6-2, "anul trecut a fost blat, de aia a fost egal", se amuză Iordănescu. Totuşi, partida se continuă cu penalty-uri. "Primele la care n-am avut nici un fel de emoţie!", conchide, rîzînd, nea Imi.

Şi-a ras mustaţa după 34 de ani!
Un moment inedit s-a petrecut în pauza partidei demonstrative. Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, şi-a ras mustaţa după 34 de ani! "Am pierdut un pariu, am spus că mi-o dau jos dacă ia Steaua titlul!". Cea care l-a ajutat a fost soţia, Alexandra, în rîsetele fiicei sale, Julianne. Bumbescu s-a ţinut de şotii: "Belmondo, degeaba rîzi, tot urît ai rămas!". Drept "răzbunare", eroul de la Sevilla i-a arătat nevestei cartonaşul roşu!

- Au jucat pentru Steaua '86: Gherasim, Bumbescu, Bărbulescu, Tudorel Stoica, Pistol, Majearu, L. Bălan, Andrei Iordănescu, Alex Iordănescu, Bobby Durbac
- Au arbitrat Helmuth Duckadam şi Florin Chivulete
- Au marcat pentru Steaua '86: Alex Iordănescu - 2, Andrei Iordănescu - 2, Tudorel Stoica, Ilie Bărbulescu

"Golgeter a ieşit Tudorel Stoica. Am întrebat cine a dat golurile. «Eu am dat unul!», mi-a strigat. Şi-a adjudecat trofeul!" :) (Helmuth Duckadam)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
alexiss79
alexiss79  •  08 Mai 2013, 19:58

://www.youtube.com/watch?v=AKAMBA4v7B4 .....asta ca un exemplu de ce pe atunci nu ne faceam de ras in Europa

romanderoman
romanderoman  •  08 Mai 2013, 16:03

dupa 27 de ani au ajuns niste muritori de foame ! Steaua de acum nici nu-i baga in seama. Si cand te gandesti ca peste 3 sferturi din actualii suporteri stelisti se datoreaza Lor ...

alexiss79
alexiss79  •  08 Mai 2013, 14:52

Iordanescu, Boloni, Lacatus, Balint, Belodedici, Dukadam, Marcel Raducanu, Lita Dumitru, Hagi LEGENDE PE VECI!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează