FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA

FOTO "Bombonera" roş-albă » Dinamoviștii au aprins derby-ul: atmosferă sud-americană la startul partidei

Show-ul pirotehnic al dinamoviștilor a fost evenimentul principal al debutului de meci +3   FOTO
Show-ul pirotehnic al dinamoviștilor a fost evenimentul principal al debutului de meci

Articol de , - Publicat luni, 04 mai 2015 00:00

Suporterii dinamovişti au aprins derby-ul cu numărul 158, au dat culoare şi atmosferă celei mai tari confruntări din România.

Dacă echipa se pregăteşte de ieşirea din insolvenţă, grupele Champions League devenind un vis dintr-o altă eră, galeria dinamovistă a pătruns de mult în elita coregrafiilor cu ştaif din fotbalul mondial. Chiar şi suporterii rivalilor, puţini la număr aseară, în jur de 1.500, aşteptau să vadă cu ce noutăţi vor veni ultraşii din Ştefan cel Mare.

S-a mers pe clasic: cîntece, fulare, steaguri şi torţe care au aprins atmosfera Derby-ului de România. N-a mai contat că roş-albii se zbat pe la mijlocul clasamentului sau războiul cu jucătorii şi cu Stoican, n-a mai contat amenda ce va veni (va fi plătită de club), cei 15.000 de "cîini" din PCH au electrizat o atmosferă ce parcă devine tot mai ştearsă în preajma unei astfel de confruntări.

100este numărul meciurilor desfăşurate pe Naţional Arena, începînd cu septembrie 2011

"Azi aduceţi culoare să amintim de o echipă mare"
Banner dinamovist

A venit de la Sfîntul Mormînt

Cu Gigi Becali în libertate, Steaua a cîştigat un singur joc în Liga 1, în deplasarea de la Cluj, cu Universitatea. Înainte de partida cu Dinamo, patronul Stelei a decis să plece 3 zile în pelerinaj la Sfîntul Mormînt. Gigi s-a rugat şi a ţinut post în toate zilele pe care le-a petrecut în Israel, iar ieri a ajuns la Bucureşti, cu un avion privat, cu doar cîteva ore înaintea Derby-ului de România.

Arabii după "Dodel"

Dacă la meciul cu ASA Tg. Mureş, decarul roş-albaştrilor a fost urmărit de scouterii turci de la Konyaspor, aseară a venit rîndul arabilor să-l monitorizeze pe Cristi Tănase. Luis Garcia, fostul antrenor al lui Getafe, în prezent la Baniyas, în Emiratele Arabe Unite, s-a aflat în lojele Arenei Naţionale.

Tehnicianul de 42 de ani a venit la meci alături de Ciprian Marica, românul dîndu-i şi referinţe despre mijlocaşul Stelei. Aflată pe 8 în Emirate, Baniyas şi-l mai doreşte în această vară şi pe Andrei Prepeliţă, care va rămîne liber de contract la finalul acestui sezon.

Au petrecut cu Reghe

Jucătorii campioanei s-au întîlnit din nou cu fostul lor antrenor, Laurenţiu Reghecampf, cu o zi înainte ca echipa să intre în cantonament pentru meciul cu Dinamo. Bourceanu, Popa, Chipciu şi Tănase au petrecut ore bune la un grătar la vila tehnicianului din Snagov.

Nu este pentru prima dată cînd mai mulţi jucători ai Stelei preferă să se distreze alături de Reghe. "Nu e problema mea ce fac jucătorii în timpul lor liber. Nu pot să-i controlez şi nici nu e treaba mea. Dacă au o relaţie cu fostul tehnician, asta e", a comentat Gâlcă.

Steaua, miniîncălzire

Roş-albaştrii s-au lăsat aşteptaţi aseară. Dacă dinamoviştii au ieşit la încălzire, pe teren, cu 45 de minute înainte de startul meciului, elevii lui Gâlcă au mai zăbovit mult la cabine. De-abia la 20:31 şi-au făcut apariţia pe iarbă, electrizîndu-i şi mai mult pe fanii "cîinilor".

Ajunşi pe locul secund în lupta cu ASA, steliştii nu s-au omorît cu firea la acel antrenament ce-a durat 17 minute. "Militarii" au mai apelat la varianta unei încălziri "pe scurt", la Sofia, cînd au ratat accesul în grupele Champions League, în favoarea lui Ludogoreţ.

"Nede", găselniţa lui Stoican

Da, Nedelcearu a început aseară ca închizător! Aşa cum anunţase Gazeta de duminică, Ionuţ a fost titularizat în detrimentul lui Elhamed. Flavius a fost superstiţios, a anunţat primul "11" abia cînd a ajuns la Naţional Arena. Nedelcearu nu a mai jucat pînă aseară în vreun meci oficial ca mijlocaş defensiv. A fost o decizie surprinzătoare, întrucît Elhamed a fost unul dintre cei mai constanţi fotbalişti ai "cîinilor" în primăvară.

Ţucu, în imnul "cîinilor" :)

George Ţucudean n-a mai fost titularizat de către Gâlcă, fiind doar rezervă. Pînă să fie în centrul apostrofărilor fanilor dinamovişti, atacantul a fost în videoclipul imnului interpretat de jucătorii din Ştefan cel Mare, întrucît el îmbrăca tricoul "cîinilor" în momentul producerii acestuia!

Danciu-gol, lîngă Stoican

După o perioadă în care a fost exilat în zona birourilor, Ionel Dănciulescu a revenit pe banca de rezerve a roş-albilor, cu ocazia Derby-ului. Managerul sportiv şi-a reluat locul lîngă antrenor, încurajîndu-i pe jucătorii dinamoviști.

INBOX:

  • Oficialii Jandarmeriei se bucură de situaţia din Ghencea. "E mai bine că nu vine galeria Stelei la meci. E un lucru bun pentru că noi nu mai avem probleme pe stadion", a declarat, înainte de meci, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Georgian Enache.
  • Claudiu Keşeru a primit două zile libere din partea antrenorului lui Al Gharafa, iar aseară a venit special în România pentru meciul cu Dinamo. Keşeru a ajuns la cota 10 în Qatar, ultimul gol fiind înscris sîmbătă seară.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează