FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - STEAUA 2-1

FOTO şi VIDEO Cronică la Astra-Steaua 2-1: "Atunci cînd sapa bate mapa"

Tatu n-a putut ajuta Steaua să cîştige cu Astra +24   FOTO
Tatu n-a putut ajuta Steaua să cîştige cu Astra

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 22 august 2011 09:29

Steaua a pierdut primul meci în Liga I pe mîna ei, în faţa unei echipe solide, serioase şi muncitoare

Pe stadionul Astra, acum o săptămînă, Steaua juca acasă, cu U Cluj. Astă seară, pe aceeaşi arenă, a fost în deplasare, în faţa ploieştenilor aflaţi la a doua partidă cu Şumudică pe bancă. Şi a pierdut: greşind mai clar, enervîndu-se mai repede şi căutînd rezolvări preţioase. Astra a muncit sîrguincios, lovind crunt pe contraatac şi luptînd haiduceşte în apărare.

Vezi AICI rezumatul meciului Astra-Steaua 2-1

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Încrîncenare şi fotbal subţire
Steaua începe sus, agresiv, în ritmul tobelor din galeria Astrei. Tatu şi Nikolici presează conştiincios, dar ritmul meciului e în primul sfert de oră de aproape un fault/minut. Roş-albaştrii pasează fluent, se dublează eficient şi ţine mai mult de minge, fără să deseneze însă măcar un crîmpei de ocazie. Dintr-o încercare de a bloca jocul se naşte şi primul eveniment notabil: Gabi Matei se ciocneşte cu Miranda, apoi calcă greşit şi se prăbuşteşte (3). Peste două minute, Rusescu îi ia locul în teren iar mişcările din echipa Stelei par să fie exact pe placul lui Piţurcă, aflat în tribune: Nicoliţă trece fundaş dreapta.
Folosit mijlocaş, Rusescu trimite prima minge spre poarta Astrei (10), un şut-centrare mai mult de control. N'Doye speră chiar mai mult: expediază două torpile de la 40 m, mult peste (16, 21). Între ele se strecoară prima ocazie adevărată, în care Nikolici bagă temător capul la centrarea lui Tănase şi reia peste, din 9 metri (17).

Tatu o gîdilă, N'Doye o bubuie: 1-0 Astra
Invitaţia de letargia prahovenilor, steliştii urcă mai des pe flancuri, dar centrările lui Tănase şi Rusescu nu produc nimic (22, 25) şi deşi linia defensivă stă mai mult la jumătatea terenului, golul pare departe. În minutul 32, Astra dă semne de trezire: N'Doye ridică un balon peste apărarea stelistă, pentru debutantul nigerian Udoji, care şutează însă pe lîngă. Un simplu foc de paie iar sterilitatea îl irită parcă mai mult pe Levy: îl scoate pe Nikolici şi îl bagă pe M. Costea (33). Muntenegreanul e nedumerit dar se vede treaba că evreul vrea mult. Şi repede.

O greşeală uriaşă părea să fie singura salvare pentru fotbal. Şi e a apărut, în dublu exemplar: Tatu îi fură mingea lui Bruno Miguel, scapă singur cu Lung jr, însă vrea prea mult să arate că e brazilian şi încercarea lui de lob e respinsă, după care se împiedică de emoţie şi de mîhnire (36). Minutul următor, Uuluiţi de ratare, steliştii se apără rarefiat la prima intrare hotărîtă în careul advers a ploieştenilor: Latovlevici greşeşte, balonul pluteşte prin faţa porţii, iar Geraldo se ţine de mînă cu Miranda. Penalty şi N'Doye bate sigur, în forţă (38) iar Steaua trebuie să atace, deşi nu mai are pe bancă alte vîrfuri. O face haotic şi fără rezultat, pînă la pauză.

Reprize siameze
A doua repriză începe tot cu presiunea Stelei şi contrele aspre ale ploieştenilor: Nicoliţă şi Geraldo greşesc pasele, Miranda prinde cu capul o centrare a lui Strătilă şi atinge transversala (49). Imediat se trage episodul doi din filmul "Unii încearcă, alţii reuşesc": Rusescu trage puternic, la colţul scurt, dar Lung jr respinge (52), pentru ca minutul următor Iliev să greşească, lăsîndu-l pe Fatai singur cu Tătăruşanu. Poziţie aproape la fel cu cea din care Tatu ratase în prima repriză. Numai că nigerianul execută simplu (53) şi face 2-0.
Steaua îşi înghesuie adversarul în propriul careu, dar N'Doye dirijează admirabil liniile defensive. Bourceanu e în pragul unei crize de nervi iar neputinţa creează imagini de asalt chinuit: cornere succesive pentru roş-albaştri (60, 62, 63) dar la finalizare apar fundaşii centrali Iliev şi Geraldo, care trag în blocaj! Jocul îşi menţine ritmul de cutremur şi replica minutelor de asediu vine prompt: Fatai lansează un şut periculos pe lîngă (68) iar Levy îl bagă şi pe Prepeliţă, spre limpezirea jocului.

Mulţi nervi vs multă muncă
Dar haosul se menţine: mingii aruncate inutil în careu de Brandan (73) şi Tănase (76), în timp ce Astra se mulţumeşte doar să apere baricada. Arbitrii sporesc iritarea Stelei: N'Doye face henţ în careu dar Haţegan nu vede (77) după care Tatu scapă singur dar e oprit greşit pentru ofsaid (79). Ploieştenii se calcă pe picioare în faţa lui Lung jr, care scoate lovitura liberă bătută violent de Rusescu (81), dar munca la cîrcă nu e ruşinoasă cînd ai 2-0. Calmi fotbaliştii Astrei trag de timp şi zîmbesc. Ba mai zvîcnesc şi în atac, unde Fatai îi pasează lui Miranda, la doi metri de gol, însă Geraldo respinge în ultima clipă (85). Abia în al doilea minut de prelungiri lui M. Costea îi iese eurogolul din tolbă, un voleu din afara careului, trimis în plasa laterală. Degeaba.

Final scurt pentru chinul Stelei şi lecţia de pragmatism în regim de muncă a Astrei.

Vezi aici echipele de start şi comentariul liveTEXT

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (88)
flafy
flafy  •  22 August 2011, 23:02

Astra nu a depasit nivelul primei ligi din Romania in schimb steaua nu a reusit sa-si creeze ocazii

alekzander
alekzander  •  22 August 2011, 22:02
Postat de leftervasile pe 22 August 2011, 21:43

Toti nemernicii o fac pe desteptii.Unii nu au atins niciodata o minge de fotbal.Multi sunt handicapati intelectuali si nu inteleg ca fotbalul e un joc.Ne bucuram la victorie ,ne intristam la infrangere.Nu exista echipe perfecte.Ce s-a intamplat cu Steaua se va intampla si cu Dinamo,si cu Rapid etc.Neam de neamul lor nu au scris un rand pe hartie si se inghesuie la comentariu.Mai cititi scumpii mei carcotasi ca nu prea va pricepeti!

Majoriteatea de aici sunt pusti de 12 ani , care nu-s cititi , ce vrei?:))

alekzander
alekzander  •  22 August 2011, 22:03
Postat de saviola2_8 pe 22 August 2011, 18:08

ce imi place ca va roade cupa aia castigata in 86 si dupa 26 de ani mor de drag!continuati sa fiti frustrati ca o faceti bine! din frustrarile voastre traim si noi mai radem mai uitam de encazuri cand vedem pe altii frustrati.Multumim frustratilor!:))

Nu sunt frustrati , dar daca suferiti pe niste performante comuniste , atunci mancati pishu-kaka , atat puteti. Sunteti niste babe care traiti doar din trecut.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close