FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO Duelul generaţiilor » Spectacol şi momente emoţionante la meciul dintre glorii, suporteri şi promisiunile dinamoviste

La final, +6   FOTO
La final, "cîinii" vechi și noi au realizat o fotografie de familie // Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 21 decembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 20 decembrie 2014 21:53

Gloriile dinamoviste, viitorul clubului şi suporterii înfocaţi au făcut spectacol ieri la prînz într-un meci caritabil pentru un aşezămînt social din Giurgiu.

"Cîinii" s-au dat în spectacol ieri, la prînz, în Sala Polivalentă Dinamo într-un meci caritabil la care au participat gloriile clubului şi o echipă a suporterilor. Ultraşii au reuşit două achiziţii de marcă, Patrick Petre şi Andrei Tîrcoveanu, de la formaţia de juniori, transferuri ce s-au dovedit ultraeficiente.

În faţa a 1.000 de spectatori, care au cîntat şi au scandat continuu, a fost show. Patrick a fost MVP-ul întîlnirii. La cei 17 ani ai săi a avut un tupeu incredibil şi i-a luat la driblinguri pe clasicii Bratu, Dănciulescu, Kiriţă, Augustin sau Tom Cristea. Nici tatăl său, Florentin, n-a scăpat de furia tinerei speranţe. Şi celălalt copil de viitor, Tîrcoveanu, i-a ţinut isonul colegului său, demonstrînd o tehnică ce-a smuls aplauze.

S-a terminat 8-8 în timpul regulamentar, asta pentru că fanii i-au permis lui Giani Kiriţă să marcheze pentru a se ajunge la penalty-uri. Şi-acolo a fost remiză, încheindu-se 11-11. Petre junior a dovedit şi sînge rece, şi personalitate.

Kiriţă şi Petre senior l-au şicanat, dar puştiul a şutat sec şi Prunea a fost învins. Nu i-a rămas dator tatălui, sărindu-i în spate cînd se pregătea să înscrie şi el din penalty. :)

Giani rupe tot
Giani Kiriţă a arătat ieri că nu s-a schimbat din perioada cînd era pe teren. Fostul căpitan al "cîinilor" a avut intrări dure, a sărit la arbitru, punîndu-i mîna în gît, a marcat două goluri şi a ridicat sala în picioare, galeria scandîndu-i numele.

A avut cîteva întrări mai mult decît bărbăteşti la Patrick Petre: "Trebuie să-l călesc, nu l-am lovit, doar l-am gîdilat la glezne". Spectatorii chiar i-au strigat la un moment dat: "Vezi că ne loveşti viitorul!".

Au aruncat jucării
Înainte de startul partidei, fanii prezenţi au azvîrlit pe teren mai multe jucării de pluş, care au fost strînse de jucătorii prezenţi. Respectivele pachete vor ajunge tot la Giurgiu, pentru copiii aşezămîntului social.

Gloriile dinamoviste prezente
Florin Prunea, Ionel Augustin, Marin Dragnea, Florentin Petre, Costel Orac, Florin Bratu, Ionel Dănciulescu, Cornel Mirea, Laurenţiu Lică, Marius Cheregi, Giani Kiriţă, Nicuşor Glonţ, Tom Cristea
Antrenori: Florin Cheran, Ion Pîrcălab

"La mine nu există să pierzi, aşa am fost educat, iau în serios orice joc. Suporterii merită o echipă mai bună, aşa cum a fost generaţia mea" (Giani Kiriţă)

"Am împuşcat doi iepuri azi, am ajutat şi nişte oameni care au greutăţi şi am văzut că Old Boys Dinamo încă se ţin bine şi arată fotbal de calitate" (Florin Prunea)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
1745flo
1745flo  •  22 Decembrie 2014, 00:15
Postat de reddog pe 21 Decembrie 2014, 10:11

Cel mai frumos club din Romania DINAMO DINAMO DINAMO

EVIDENT!

cainerrosu
cainerrosu  •  21 Decembrie 2014, 21:45

Nu suntem cei mai numerosi din Romania dar suntem cei mai numerosi din Bucuresti ! Nu suntem cei mai medizati dar suntem cei mai atractivi ! Nu suntem cei mai iubiti dar suntem cei mai patimasi ! CALITATE NU CANTITATE ! FORZA DINAMO !

adianghelescu
adianghelescu  •  21 Decembrie 2014, 18:25

pentru noi cei care am vazut marele dinamo 1983 cit si minunatul dinamo 1990 ar fi fost frumos sa ni se faca o prezentare a fiecarui fost jucator asa ne-a fost mai greu sa ii recunaostem nu mai spun de cei tineri care i-au vazut mai rar sau deloc oricum o initiativa deosebita pacat ca nu a fost mediatizata cum trebuie

Vezi toate comentariile (8)
Comentează