FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ / CORESPONDENŢĂ DIN GUADALMINA, SPANIA

FOTO Fuga după Inter » Campionii aleargă de rup cu gîndul la Cassano, Milito şi Zanetti

Kapetanos, Cadu și ceilalți străini ai CFR-ului sînt primii și la alergare, nu doar la salarii +3   FOTO
Kapetanos, Cadu și ceilalți străini ai CFR-ului sînt primii și la alergare, nu doar la salarii

Articol de - Publicat duminica, 13 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 ianuarie 2013 18:57

Paulo Sergio şi colaboratorii săi n-au milă de clujeni la antrenamentele din Spania.

CFR trage tare înaintea "dublei" din Europa League cu Inter (14 februarie la Milano, o săptămînă mai tîrziu în Gruia). Aflaţi în cantonament în Spania, lîngă Marbella, ardelenii strîng din dinţi pentru a produce o nouă mare surpriză, după cea de pe Old Trafford, unde s-au impus cu 1-0 în ultimul meci din grupele Ligii.

Soarele răsare la 8:30, iar Cadu şi compania se trezesc cu noaptea în cap. Iau micul dejun, apoi merg la baza de pregătire cu autocarul. La ora 9:30 păşesc pe gazon, sînt primii! Colegele de pregătire, Dinamo Kiev, Dnepr-ul lui Juande Ramos şi Lokeren, încep la 10:00.

După ce-i anunţă pe jucători programul antrenamentului, Paulo Sergio devine o prezenţă discretă, fotbaliştii intrînd pe mîna celor trei preparatori fizici: italianul Paolo Potocnik, portughezul Sergio Cruz şi românul Cristian Dragotă.

Antrenorul portughez dialoghează puţin cu preşedintele Iuliu Mureşan, apoi se plimbă agale pe gazon, cu capul în jos, rareori ridicînd privirea pentru a-şi urmări elevii. Elevi care deja au dat drumul la alergare: 15 minute de fugă într-un ritm alert. Apoi, 5 minute de exerciţii de stretching şi din nou o iau la sănătoasa, de data asta sprinturi, combinate cu alergare uşoară.

Se remarcă Deac, Cadu şi Sougou. Ceva probleme par a avea Gabi Mureşan şi Weldon, proaspăt revenit din China. În timp ce-şi trage suflul, căpitanul priveşte cu invidie către portarii Felguieras şi Stăncioiu, care lucrează cu secundul Daniel Tudor. "O fi bine? Staţi mai uşor, nu vă forţaţi!", le strigă Cadu pe un ton ironic.

Calvarul se încheie şi apar mingile pe teren. Paulo Sergio intră în scenă, ajutîndu-şi elevii să care o poartă pe gazon. Apoi împarte lotul în trei echipe şi dă drumul la miuţă. Şedinţa de pregătire se încheie după fix 75 de minute cu o nouă alergare, de data aceasta una uşoară, de revenire.

O lună cantonament, apoi direct Italia
Clujenii sînt campioni şi la zilele de cantonament din această iarnă. Aceştia au ajuns în Spania pe 10 ianuarie şi vor sta aici pînă pe 10 februarie, cînd vor pleca direct în Italia, la Milano. Meciul cu Inter e programat pe 14 februarie, iar revenirea în ţară va avea loc următoarea zi. "E extrem de greu să fii departe de familie atît timp. Două săptămîni sîntem obişnuiţi, apoi nu ştim ce facem", se plîng "ceferiştii".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
46rossi
46rossi  •  13 Ianuarie 2013, 18:02

HAI CFR !!! Noi vom fi mandri de voi...cu sau fara victorie .

cfrclujole
cfrclujole  •  13 Ianuarie 2013, 16:28
Postat de bombon pe 13 Ianuarie 2013, 13:01

Stie cineva ce s-a intamplat cu Ronny, mai e accidentat, a plecat?

Inca accidentat. Cred ca mai repede revin pe teren Sare si Martinez decat Ronny!

alexadius
alexadius  •  13 Ianuarie 2013, 13:46

Felicitari pt modul de pregatire! Succes CFR in dubla cu Inter!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează