FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID / CORESPONDENŢĂ DIN CACERES (SPANIA)

FOTO Insolvenţa n-a trecut vama » Rapidiştii se antrenează în Spania cu zîmbetul pe buze

Pancu e un exemplu de dăruire pentru colegii săi mai tineri +7   FOTO
Pancu e un exemplu de dăruire pentru colegii săi mai tineri

Articol de , - Publicat vineri, 25 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 24 ianuarie 2013 19:28

Giuleştenii sînt cazaţi în Spania la un hotel de lux şi se antrenează cu zîmbetul pe buze.

În cantonamentul alb-vişiniilor de pe Costa del Sol nimic nu aminteşte de criza financiară prin care trece clubul din Grant. Rapidiştii stau la H10 Estepona Palace, un stabiliment de 4 stele, şi se antrenează în Caceres, la 9 kilometri distanţă.

Şedinţele de pregătire încep cu un exerciţiu inedit. Puştii din lot, adică majoritatea fotbaliştilor, cară printre copaci cele necesare antrenamentului. Printre ei, Ciolacu, Drăghia şi Păun par adevăraţi veterani. Ceilalţi, Mişa, Stoica, Dăescu, Vasile sau Călin, sînt nume total necunoscute microbiştilor, dar în ochii lor se citesc bucuria şi mîndria că au ajuns la prima echipă, deşi sînt aici din cauza problemelor financiare de la club.

Pancu superstar
Daniel Pancu e centrul atenţiei, privirile celor mici sînt aţintite asupra lui, urmărindu-i fiecare mişcare, fiecare gest. Ceva normal, avînd în vedere că unii dintre ei s-au apucat de fotbal avîndu-l ca idol. Rada împarte lotul în trei grupe, veteranii într-una, Pancone, Herea, Grigorie, Roman, Voicu, Grigore şi Oros, una comună, tineri plus Abrudan, Mardare şi Walace, şi alta a puştilor, unde Ciolacu face legea.

La cei 35 de ani ai săi, Pancu ştie că greul trece mai repede rîzînd şi îşi asumă rolul de responsabil cu buna dispoziţie. La exerciţiile de 5 contra 2 numără în engleză, rusă, spaniolă şi turcă, glumeşte tot timpul cu colegii săi, dar devine şi serios atunci cînd se trece la exerciţiile mai solicitante. Rada e gînditor, se plimbă şi-şi urmăreşte elevii. Antrenamentul e condus mai mult de secundul Sandu Tăbîrcă.

Undeva, la marginea terenului, masorul Gheorghe Păun, "nea Gică", cum îi zic rapidiştii, s-a reprofilat şi le pregăteşte giuleştenilor o băutură energizantă pentru finalul şedinţei de pregătire, aşezînd cu grijă paharele. "Trebuia să le fi pus în pungi, să se mai vorbească şi de noi", glumeşte cel care e în Grant din 1979, pe cînd veteranul Pancu avea doar doi ani. Nu e îngrijorat deloc: "Rapidul e puternic, duce el şi o insolvenţă!".

Cum ar putea arăta Rapidul în retur
Pecanha - I. Voicu, Abrudan, Oros, Mardare - M. Roman, N. Grigore, Grigorie, Herea - Pancu, Al. Ioniţă I

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
sadim3ro
sadim3ro  •  26 Ianuarie 2013, 20:16

niste nenorociti... auzi mah sa se antreneze ei cu zambetul pe buze... nu mai bine se antreneaza plangand... aoleeeuuu cate articole o sa mai scrieti voi despre Copos pentru cantonamentul asta... de unde banii???.. de ce insolventa???... de ce se mai antreneaza??? ... de ce mai exista???... tre sa ii fie tare greu neuronului vostru sa raspunda la toate intrebarile astea

andystar
andystar  •  25 Ianuarie 2013, 22:49

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

andystar
andystar  •  25 Ianuarie 2013, 22:44

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează