FOTBAL  »  Superliga  »  VASILE AVRAM ÎN AREST PENTRU 29 DE ZILE

VIDEO & FOTO Instanţa a acceptat proba DNA "fals în acte" şi dă decizia mîine! Avram a izbucnit în plîns: "Sînt nevinovat! Am ajuns aici din cauza preşedinţilor"

Avram si Terbea au ajuns la Tribunal pentru recursul procesului in care sunt acuzati de luare, respectiv dare de mita +17   FOTO
Avram si Terbea au ajuns la Tribunal pentru recursul procesului in care sunt acuzati de luare, respectiv dare de mita

Articol de , - Publicat joi, 29 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 29 septembrie 2011 18:31

UPDATE ORA 16.20  Avram a izbucnit în plîns la finalul şedinţei! "Nu am încălcat niciodată legea, nu am luat bani. Am încercat să nu existe nici un fel de influenţe asupra arbitrilor, să se întrerupă lucrurile necurate. Nu am intervenit niciodată în problemele de arbitraj. Am doi copii arbitri şi nu îmi permiteam să calc strîmb. Nu pot să fiu nici ciuma, nici paria societăţii."

Ascultă mai jos ce a declarat Vasile Avram în faţa judecătorilor!

"S-a dorit îndepărtatea mea de către preşedinţii care nu mai aveau acces la butoane. I-am spus preşedintelui FRF că nu vreau să fac delegări, că vreau să mă ocup de proiecte de dezvoltare. Mi-a spus că nu se poate, eu sînt preşedinte, eu răspund, că deleagă altcuiva aceste atribuţii. Nu sînt un pericol public din moment ce nu sînt preşedintele CCA. Am fost ameninţat că mă schimbă. Mi s-a spus să mă închid în cameră cu ei să discutăm. Ce, sîntem în junglă?", a concluzionat Avram.

UPDATE ORA 16.00
Instanţa a acceptat proba DNA "fals în acte" şi va da o decizie mîine!

UPDATE ORA 15.10 ACUM, avocaţii celor doi inculpaţi pledează pentru eliberarea lui Avram şi Ţerbea cu menţinerea obligaţiei de a nu părăsi localitatea sau ţara!

UPDATE ORA 15.08 Tensiunea din sală creşte şi soţia lui Avram, Elena, a întrerupt des şedinţa, comentînd la întrebările procurorilor sau la răspunsurile date de Vasile. Procurorul a avertizat-o că în cazul în care nu va înceta, va fi evacuată din sală

UPDATE ORA  15.00 Curtea de apel a admis probleme depuse de DNA, cu privire la săvîrşirea unei noi infracţiune de către Avram, fals şi uz de fals (fostul preşedinte CCA este acuzat că ar fi semnat un document cît timp era în arest). Şansele de a i se anula prelungirea mandatului de arestare scad.

UPDATE ORA 14.40
Audierile din dosarul Vasile Avram-Sorin Ţerbea s-au încheiat. Grefiera citeşte declaraţiile date de cei doi în faţa instanţei pe care le vor semna.

UPDATE ORA 13.50 Printre afirmaţiile fostului şef al CCA a fost şi aceea că "mereu le-am spus arbitrilor să nu-i mai creadă pe care care se dau prieteni cu mine. Mereu le-am spus să se ducă acasă să le dea banii înapoi".

UPDATE ORA 13.35 // Vasile Avram a precizat că pentru delegările la derby-uri se consulta cu preşedintele FRF, Mircea Sandu!
Fostul preşedinte CCA a cerut să mai dea şi alte declaraţii faţă de cele existente deja la dosar.

UPDATE ORA 12.15 // A reînceput şedinţa. Avram şi Ţerbea au fost readuşi în boxă. Fostul preşedinte CCA are un singur avocat, în timp ce Ţerbea se bazează pe aportul a 3 ajutoare, cu care vorbeşte ultimele detalii înainte de reluarea audierilor

UPDATE ORA 11.50 // Şedinţa de la Curtea de Apel secţia a II-a penală a fost suspendată pentru 30 de minute, iar Avram şi Ţerbea au fost duşi în anticameră. În momentul în care i-a fost adusă o sticlă de apă, fostul preşedinte al CCA a băut din ea, tremurînd tot, iar pe faţa lui puteai să citeşti îngrijorarea. Spre deosebire de Avram, Ţerbea a fost relaxat pe tot parcursul şedinţei, vorbind chiar la un moment dat cu un poliţist care-l supraveghea

În sala "Vintilă Dongoroz" se află şi soţia lui Avram, Elena şi fiul lor cel mic, Valentin.

UPDATE ORA 11.43 // N-a început încă recursul, pentru că se judecă un alt caz

UPDATE ORA 11.35 // Avram şi Ţerbea au fost aduşi în sală. Pe timbul audierii li s-au dat jos cătuşele şi sînt singuri în boxă. Cei doi sînt păziţi de un mascat. În sală mai sînt alte 30 de persoane.

UPDATE ORA 11.30 // S-a golit boxa acuzaţiilor audiaţi pînă acum. Sînt aşteptaţi Vasile Vram şi Ţerbea

UPDATE ORA 10.40 // Din surse judiciare, şansele de amînare a recursului sînt destul de mari din cauză că cei doi nu au avocaţi!

UPDATE ORA 10.20 // În sală sînt aproape 60 de persoane, atît avocaţi cît civili

UPDATE ORA 10.00 // În sală e şi fostul arbitru Adrian Stoica, îmbrăcat în robă de avocat. "Nu am legătură cu recursul lui Avram!", a spus Stoica, fost coleg de generaţie cu Avram.

UPDATE ORA 9.00 // Şedinţa a început la 9, dar a fost suspendată după 15 minute în care au fost amînate cîteva cauze. Dosarul Avram e pe rol. Şedinţa a fost reluată la ora 9.42

La ora 8:59 a oprit în faţa DNA maşina care a adus la tribunal cinci persoane reţinute, printre  care şi pe Vasile Avram, suspendat din funcţia de preşedinte CCA, şi pe Sorin Ţerbea, membru al Comitetului Executiv al FRF şi om de afaceri. Îmbrăcaţi elegant, la costum, cei doi erau încătuşaţi împreună.

Astăzi, se judecă recursul apărării celor doi arestaţi în cazul presupusei mite de 19.000 de euro la mandatul de reţinere de 29 de zile.

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Cei doi au fost reţinuţi sîmbătă, pentru 24 de ore, pentru fapte de corupţie, primul fiind cercetat pentru luare de mită, iar Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată, conform comunicatului DNA.

CITEŞTE STENOGRAMELE INCREDIBILE ÎNTRE PORUMBOIU - AVRAM - BORCEA

Ulterior, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor de a-i aresta preventiv pe Avram şi Ţerbea, emiţîndu-se pe numele lor mandate pentru 29 de zile. Duminică, preşedintele CCA a fost suspendat din funcţiile deţinute în fotbalul românesc: membru în Comitetul Executiv al FRF, preşedinte CCA, şef AJF Bucureşti.

UITE CE A VORBIT BORCEA LA TELEFON CU VASILE AVRAM, DUPĂ MECIUL SPORTUL - DINAMO 0-2

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (76)
alinushu_
alinushu_  •  03 Octombrie 2011, 14:29

avrame daca tot ai ajuns pana aici ar fi momentul sa spui tot....spui ca trimiteai arbitrii sa le duca banii inapoi acasa....pai despre ce arbitrii e vorba si cui trebuia sa le duca banii?...

zadkiel
zadkiel  •  02 Octombrie 2011, 17:45
Postat de the_cezar pe 29 Septembrie 2011, 18:30

tica,losire,perdea de fum pentru pr0sti!

Arpad Paskany a fost singurul investitor din fotbal care OFICIAL (gasiti totul pe net) a donat lui Traian Basescu pt campania electorala din 2009, SUME FABULOASE DE BANI! Ce coicidente stranii: -trofee obinute doar in mandatul celor 3 presedinti arestati; -sprijin politic evident! SA TRAITI BINE! CFR CLUJ NU POATE CASTIGA TROFEE DECAT CU INFRACTORI LA CONDUCEREA CCA!

stratan003
stratan003  •  02 Octombrie 2011, 02:44

Pe langa cei doi la brat , mitica si sandu , as vrea sa-l aduca si pe Borcea cu Mandat din USA de la caldurica la racorica :)))

Vezi toate comentariile (76)
Comentează