FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

FOTO Pastilaţi-l că-l ia vîntul » Ieri, Rîpă abia s-a ţinut pe picioare la duelurile cu coechipierii de la Steaua

Articol de , - Publicat marti, 29 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 ianuarie 2013 20:00

Rîpă, fotbalistul pe care liderul l-a cumpărat ca să acopere banda dreaptă la Amsterdam, e cel mai firav om din lot


Steaua a rezolvat problema fundaşului dreapta cu un jucător de la categoria "semimuscă". Cornel Rîpă este, în mod evident, un nou-venit printre roş-albaştri. E suficient să urmăreşti un antrenament ca să-ţi dai seama că nu e de prea multă vreme unul dintre stelişti. Rîpă îţi sare în ochi cu fizicul lui de Florentin Dumitru ceva mai înalt alergînd printre colegi puternici şi foarte puternici.

David "Rîpă", "Goliath" Chipciu
Sigur, antrenamentele nu conţin aceeaşi implicare din meciurile oficiale, aşa că duelurile nu-s horror, remarci doar că Rîpă e dat la o parte cu uşurinţă în contactele în care ajunge să fie implicat. Dacă ei n-ar fi coechipieri, ci adversari pe bune, iar în locul exerciţiilor lui Reghecampf s-ar juca un meci adevărat, ai închide ochii în momentele în care gălăţeanul ajunge să fie tamponat de către Bourceanu sau Pintilii. Tănase şi Chipciu, tot jucători de bandă, la fel ca el, par să provină dintr-un alt sport, sînt mult mai masivi şi, spre deosebire de proaspăta achiziţie, se bat fără probleme cu oricare dintre fotbaliştii aflaţi pe teren. Fostul campion n-are nici o şansă împotriva lor şi e dat la o parte cu uşurinţă.

Dintre toţi din lot, numai Pîrvulescu e aproape de "categoria" lui Cornel. Deşi e încă junior, după vîrstă, Gabi Iancu e mai "legat" decît "lateralii" uşori ai lui Reghe. Chipciu e însă cel care a progresat cel mai mult la capitolul forţă din momentul în care a ajuns la Steaua. A devenit mai puternic şi mai agresiv şi a ajuns să fie luat în calcul, graţie noilor calităţi, şi pentru poziţia de fundaş dreapta, nu numai pentru cele de extremă sau de mijlocaş ofensiv, pe care era obişnuit să le joace.

Reghecampf şi Neubert, asistentul lui neamţ, pun preţ pe forţa jucătorilor şi caută să-l corecteze şi pe Rîpă, cu un program special. Vinerea şi sîmbăta trecută steliştii au avut liber din partea antrenorului, ca să se relaxeze după stagiul din Spania şi înaintea celui din Turcia. Facilitatea nu i-a fost acordată şi lui Rîpă, care s-a antrenat în sala de forţă în fiecare dintre zilele în care colegii lui primiseră program de voie.

72 de kilograme cîntăreşte Rîpă, la o înălţime de 1,80 metri. Dintre jucătorii la fel de înalţi sau mai înalţi decît el nu mai e în lot nici unul la fel de firav

89 de kilograme are fiecare dintre Tătăruşanu şi Szukala, "greii" Stelei. Portarul e înalt de 1,94 metri, iar stoperul are cu un centimetru peste

77 de kilograme are Lucian Filip. Mijlocaşul e la fel de înalt ca Rîpă, 1,80 metri, dar mai greu cu 5 kilograme


Adversarul e mult mai tare
Rîpă are la dispoziţie antrenamentele şi amicalele din Antalya ca să-l convingă pe Reghecampf că merită să mizeze pe el împotriva lui Ajax, pe 14 februarie. Dacă va izbuti să obţină locul de titular la Amsterdam, Cornel îl va avea adversar direct pe danezul Viktor Fischer, unul dintre tinerii cel mai mediatizaţi şi mai apreciaţi ai "lăncierilor". Lui Rîpă îi va fi greu să se bată cu Fischer. Nordicul e mai înalt cu doar doi centimetri decît românul, dar, deşi are numai 18 ani, e mai greu decît Cornel cu 8 kilograme.

Nu îndeplineşte criteriile lui Becali
Pe Rîpă, Gigi l-a adus de la Galaţi, atuul constituindu-l preţul mic, cauzat mai ales de situaţia contractuală complicată a jucătorului. Rîpă mai avea contract cu Oţelul doar pînă la vară şi a fost lăsat să plece pentru numai 100.000 de euro. Cu deficit de forţă, fundaşul dreapta de 23 de ani nu se încadrează în criteriile pe care Becali le stabilise pentru jucătorii de profilul lui: "Pe benzi trebuie forţă şi viteză, eu asta caut!".

Oţelul n-a crezut în el
Campion cu Oţelul în 2011 şi convocat la "naţională" din 2010, cînd avea doar 20 de ani, Rîpă a fost cedat uşor de către gălăţeni. "De un an încoace nu mai era acelaşi jucător", a apucat să zică Narcis Răducan după ce a semnat transferul lui Cornel în Ghencea. Gălăţenii au dat vina tocmai pe deprecierea calităţilor lui fizice pentru regresul de formă al apărătorului care ajunsese dintr-un fotbalist tînăr şi bine cotat o rezervă la Oţelul.

Titularul tot are probleme
Rîpă încă nu e om de bază la Steaua, iar concurentul lui direct, de fapt titularul din prima parte a sezonului, e chinuit din cauza unei accidentări. Georgievski a suferit o operaţie şi acum face recuperare. El s-a antrenat ieri în acelaşi timp cu coechipierii săi, dar nu sub comanda lui Reghecampf, ci a fizioterapeutului Kurti, pe care antrenorul l-a adus de la Mediaş special ca să rezolve situaţia fotbaliştilor aflaţi în recuperare după diverse leziuni.

Mîine, amical cu Qabala
Steliştii au ajuns duminică seară în Antalya pentru a începe pregătirile celui de-al doilea cantonament al iernii. După o zi de antrenamente, mîine elevii lui Reghecampf vor juca primul meci de pregătire din Turcia, în compania echipei Qabala din Azerbaijan (locul 5). Partida va fi televizată în România de către DigiSport cu începere de la ora 19:30. Următoarele meciuri vor fi cu Sturm Graz (Austria), pe 1 februarie, la ora 20:00, şi cu Dinamo Moscova (Rusia), pe 3 februarie, la ora 13:00. Pe lîngă aceste jocuri, Steaua mai are programate trei meciuri amicale, dar orele de desfăşurare nu au fost încă stabilite.

"Steaua nu se refuză!"
După ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf de la Steaua locul acestuia va fi luat de Gică Hagi, finanţatorul Viitorului a comentat declaraţiile lui Becali. "Să dea Domnul să cîştige toate meciurile, să iasă campioni, să meargă Steaua în Liga Campionilor şi să păstreze antrenorul cît mai mult timp! Din punctul meu de vedere, Steaua nu se refuză! Nici ca jucător, dar nici ca antrenor", a spus Hagi.

Ordin de la Becali: "Rocha nu mai joacă!"
Gigi Becali a reacţionat nervos după ce Adi Rocha, brazilianul de 28 de ani, a refuzat să plece la Pandurii. "Dacă ţii la buzunarul patronului, înseamnă că ţii cu casa, dacă îi ceri să mai bage mîna aiurea în buzunar, înseamnă că nu ţii cu casa. Ce să-i fac lui Rocha, au încercat ăia să îl convingă, dar acum e mai cald locul la Steaua. Ce zice, e şi campion, banii bani, dar el nu ştie că nu o să mai joace nici două minute, asta e clar. Reghe tot mai încearcă, îl mai bagă, dar degeaba încearcă", a spus Becali.

"Hamutovski, cel mai bun portar!"
Helmuth Duckadam a făcut o caracterizare tuturor goalkeeperilor străini din ultimii 10 ani ai grupării din Ghencea: "De departe, cel mai bun a fost Hamutovski. Avea tot ce are nevoie un portar, înălţime, anticipaţie, reflex, era bun la ieşirile din poartă, foarte bun. Clar, a fost numărul 1 între portarii străini ai Stelei". Aceeaşi părere o au şi fanii care au votat ieri pe gsp.ro la întrebarea "Care a fost cel mai bun portar străin al Stelei?". Hamutovksi a obţinut 68% din voturi, Zapata 18%, Carlos 10%, iar Andrey 4%. În total au fost peste 6.500 de voturi.

Chemaţi la audieri
Laurenţiu şi Anamaria Reghecampf au fost citaţi pentru noi audieri în dosarul de şantaj deschis pe numele fostului impresar Dumitru Tudor, prins în flagrant în timp ce lua de la aceştia o sumă de bani pentru a nu face publice presupuse fapt compromiţătoare legate de cei doi. Iniţial, cei doi fuseseră citaţi pentru data de 24 ianuarie, însă nu s-au prezentat. "Nu am reuşit să ajungem la Poliţie din cauza faptului că atît eu, cît şi soţul meu am fost foarte ocupaţi. O să ne prezentăm împreună la Poliţie ca să rezolvăm această problemă", a precizat Anamaria pentru Mediafax.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
durul
durul  •  29 Ianuarie 2013, 22:32

daca il punea cineva pe CARPA la Galati sa lucreze la sala de forta ca la stana nu mai aveam pe cine sa luam banii ciobanului

duse_ady
duse_ady  •  29 Ianuarie 2013, 19:37

ba rapa du-te tata la popice du-te si lasa-ne ca ne omori. maam lui de jucator cum poti sa-l aduci pe rapa la steaua? BECALI NE OMORI CU RAPA AL TAU . DOAMNE imi vine sa ma rog sa pateasca ceva sa nu joace

cobra234
cobra234  •  29 Ianuarie 2013, 16:19
Postat de cordos_eu pe 29 Ianuarie 2013, 10:26

Rapa are o greutate normala pentru un fundas de banda dar n-are masa musculara. ce nu intelegi? iar orice fotbalist de 80 de kilograme la 1.82 e supraponderal.

BRAVO,,REMARCA BUNA,,,SI ASTA SE DATOREAZA CA NU PREA A JUCAT,SI A STAT MAI MULT PE TUSA,,,TOTUSI MASA MUSCULARA NU CRED CA SE POATE FACE IN DOUA SAPTAMANI,,DE AIA CRED CA TITULAR IN DREAPTA VA FI TOT CHIPCIU,SAU,PREPELITA,,DEOARECE EU PE PREPELITA ,L-AM VAZUT MAI BUN DECAT RAPA,,,,PARERE PERSONALA

Vezi toate comentariile (26)
Comentează