FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO 1-1

FOTO Templului îi stă bine în haine de derby » Peste 24.000 de suporteri au creat o atmosferă de vis la Steaua - Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 02 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 martie 2014 00:48

Cei 24.000 de spectatori prezenţi aseară în tribune au creat o atmosferă incendiară, aşa cum nu se mai văzuse demult în Ghencea.

După o pauză de trei ani în care a fost gazdă Stelei doar în faţa unor adversari mai modeşti, stadionul din bulevardul Ghencea, numit de mulţi oameni de fotbal "Templul fotbalului românesc", datorită rezultatelor obţinute aici de Steaua, dar şi de echipa naţională, a respirat din nou aseară aer de derby! Pentru că indiferent de locul pe care cele două formaţii l-ar ocupa în clasament, un Steaua - Dinamo a fost, este şi va fi mereu Derby de România.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

22.000 de stelişti şi 2.000 de dinamovişti au venit să-şi încurajeze favoriţii, iar atmosfera s-a încins încă de cînd cele două echipe au ieşit la încălzire. Deşi în inferioritate, "cîinii" au reuşit în dese rînduri să se facă auziţi nelăsîndu-se intimidaţi de bannerul: "Bine aţi venit în iad, locul unde şi îngerii cad!", aluzie la coregrafia roş-albilor de la partida tur.

Cele două galerii au cîntat, s-au huiduit reciproc, iar intrarea jucătorilor pe gazon pentru fluierul de start a dezvăluit şi coregrafiile pregătite, două ale amfitrionilor şi una a oaspeţilor.

Întreaga Peluză Nord a creat o stea roşie, noul simbol adoptat de echipă în acest sezon, Peluza Sud, o mare roş-albastră pe care au plutit toate trofeele cucerite de-a lungul timpului de clubul din Ghencea, iar "cîinii" au afişat un banner cu un braţ ce flutura un steag alb-roşu, cu mesajul: "Oricît de greu va fi, Dinamo tot va străluci".

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Şi-a pus Steaua pe maşină
În parcarea stadionului Ghencea s-a remarcat aseară un autoturism Dacia 1310 (foto 5). Acesta aparţinea unui împătimit suporter stelist, care şi-a colantat întreaga maşină cu poze cu autografele jucătorilor roş-albaştri. În plus, pe capotă era poza lui Mirel Rădoi, cea mai mare dintre toate. Pe lunetă scria: "Libertate pentru Gigi Becali", iar pe geamurile laterale din spate: "Free Gigi!".

Jandarmii au intervenit
Deşi conducătorii Stelei au decis, la recomandarea Jandarmeriei, să înalţe gardurile ce împrejmuiesc sectorul ocupat de galeria oaspete, incidentele n-au lipsit nici aseară. Înainte de fluierul de start, galeria stelistă de la peluza sud a încercat să se îndrepte spre cea a lui Dinamo, rupînd cordonul de stewarzi. Jandarmii au intrat atunci în stadion şi au intervenit între cele două galerii, creînd o baricadă pentru a preveni alte incidente.

Lăcătuş, Chipciu, Halep
Lovitura de start a meciului a fost dată de Simona Halep, numărul 7 mondial în ierarhia WTA. Steliştii au asociat acest lucru cu Marius Lăcătuş şi Alex Chipciu, adică fost glorie roş-albastră care a îmbrăcat tricoul cu numărul respectiv şi actualul posesor al acestuia. Astfel, în timp ce Simona se îndrepta spre centrul terenului, pe tabela de marcaj au fost difuzate imagini cu cei trei. După ce a dat lovitura de începere, Halep a primit un buchet de flori din partea lui MM Stoica. Tenismena română nu a putut însă urmări meciul, grăbindu-se să ajungă la aeroport pentru a nu pierde avionul ce urma să o ducă la turneul de la Indian Wells.

Au vrut să-i sperie cu cele 6 victorii consecutive
Pe cînd cele două formaţii se încălzeau, pe tabela de marcaj steliştii au difuzat un colaj cu toate golurile reuşite de roş-albaştri în ultimele 6 derbyuri cu Dinamo, toate cîştigate de Steaua. Fundalul sonor a fost asigurat de piesa celor de la Holograf: "Să nu-mi iei niciodată dragostea". Dinamoviştii din galerie au ironizat momentul ridicînd braţele în aer şi mişcîndu-le uşor la unison, precum la un concert.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
thereem
thereem  •  03 Martie 2014, 14:10
Postat de xftw pe 02 Martie 2014, 13:16

"Fundalul sonor a fost asigurat de piesa celor de la Holograf: "Să nu-mi iei niciodată dragostea". Dinamoviştii din galerie au ironizat momentul ridicînd braţele în aer şi mişcîndu-le uşor la unison, precum la un concert." Gresit... Doar doua degete se miscau.

exact....alea mai lungi de la fiecare mana

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  02 Martie 2014, 17:06

IUBIM FARA REGRETE DINAMO!!!!

solomon_i
solomon_i  •  02 Martie 2014, 14:59

Templul dazamagirii noastre...!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează