FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

FOTO » TOP 10 transferuri-fantomă ale Stelei » Au venit, n-au jucat, au plecat

Mihai Guriţă +9   FOTO
Mihai Guriţă

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2012 13:36

5 nume noi se regăsesc în lotul Stelei în această iarnă: Ovidiu Dănănae, Vlad Chiricheş, Paul Pîrvulescu, Alexandru Chipciu şi Gabriel Machado. În ultimii ani, "roş-albaştrii" au fost mai mereu activi pe piaţa transferurilor, dar puţini din cei ce au făcut pregătirea precompetiţională s-au impus şi au rămas pînă la finalul sezonului la echipa lui Gigi Becali.

GSP.RO vă prezintă o listă cu o serie de jucători care, în cel mai fericit caz, au bifat cîteva minute în jocurile oficiale.

Bogdan Panait, fundaşul transferat de la FC Vaslui imediat după ce steliştii au cîştigat în 2006 ultimul titlu, nu a reuşit să-l impresioneze pe Cosmin Olăroiu, acesta părăsindu-i pe bucureşteni la finele sezonului 2006-2007, stagiune în care a bifat doar un meci.

În vara lui 2007, steliştii l-au achiziţionat de la Farul pe Mihai Guriţă. Atacantul ce împlinise 34 de ani nu a fost păstrat în lot de Gică Hagi, antrenorul din acea vreme trimiţîndu-l la Buzău. Totuşi, Guriţă a reuşit un gol pentru Steaua, într-un amical cu AEK Atena, scor 1-1.

Campania spectaculoasă de transferuri din pauza de iarnă 2007-2008 l-a avut printre protagonişti şi pe nigerianul Dino Eze. Din păcate pentru fotbalistul african, în CV-ul său nu poate fi trecut decît momentul prezentării de la palat, acolo unde a fost alături de Mendoza, Pepe Moreno, Habibou şi Dayro Moreno.

Robert Neagoe, adus în vara lui 2008 pentru a dirija mijlocul Stelei, a îmbrăcat tricoul Stelei doar în meciurile amicale. Startul sezonului l-a găsit la echipa secundă, apoi acesta a fost cedat Gloriei Bistriţa. Nici Claudiu Ionescu nu a avut o soartă mai bună. Adus de la Gloria Buzău, fotbalistul care acum evoluează pentru Aris Limassol (Cipru), s-a întors în Crîng după cîteva meciuri amicale jucate în tricoul Stelei.

Tot în vara lui 2008 în Ghencea a ajuns de la Murcia Abel Gómez Moreno, un mijlocaş de creaţie. În cele două jocuri în care a evoluat, cu Pandurii şi Farul, nu a izbutit să-l convingă pe patron de calităţile sale, astfel, el a făcut cale întoarsă spre Spania.

Miguel Ângelo Karim Simões Fazenda, pe scurt Tininho, a venit la Steaua în 2009 de la Belenenses. Fundaşul de bandă nu a apucat să debuteze în Liga 1, singura lui prezenţă fiind de 5 minute, pe teren propriu, cu St Patrick's, într-un moment cînd scorul pe tabelă era 3-0 pentru gazde.

Vi-l amintiţi pe "Pele din Evansville"? Joshua Tudela, americanul sosit de la LA Galaxy  cu dorinţa clară de a-l convinge pe Mihai Stoichiţă a contabilizat cîteva prezenţe în meciurile amicale timp în care mulţi "şi-au dat coate" văzînd "calităţile sale". Din păcate pentru jucător sau din fericire pentru fanii bucureştenilor, acesta a părăsit repede cantonamentul şi nu s-a mai întors.

Pauza de iarnă 2009-2010 nu a însemnat doar venirea lui Tudela ci şi achiziţionarea lui Gora Tall. "Gata, i-am făcut toate poftele lui Stoichiţă!" declara mulţumit Becali în ziua cînd senegalezul şi-a dat acceptul să evolueze pentru formaţia militară. Masivul fundaş s-a dovedit a fi un transfer eşuat, asta deoarece, el nu a prins niciodată prima echipă, singurele sale apariţii fiind cele de la Steaua II.

Un alt caz special l-a reprezentat Claudiu Voiculeţ. Mijlocaşul achiziţionat în momentul cînd pe banca "roş-albaştrilor" s-a aflat Victor Piţurcă se poate lăuda doar cu o poză în tricoul fostei campioane a Europei. La startul sezonului 2010-2011 gruparea bucureşteană l-a cedat Pandurilor.

În fine, pe listă se mai regăsesc şi doi jucători veniţi în vara lui 2011, Liviu Băjenaru şi Dorinel Popa, ambii cu cîte un meci în campionat. În prezent, nici unul din ei nu se mai află sub conducerea lui Ilie Stan.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
biancorossi
biancorossi  •  01 Februarie 2012, 00:34

nu doar la steaua s-a petrecut fenomenul asta demn de triunghiul bermudelor.

rzvx
rzvx  •  31 Ianuarie 2012, 22:15

ce fata de parnaist are tininho ala :))...app @alpin...cu rebuturile astea care le avem acum i.am tinut pe "valorosii"( blatistii) de la cfr in careul lor 85 de minute din timpul regulamentar pe National Arena

danijohn
danijohn  •  31 Ianuarie 2012, 18:41

Nu mai aveti ce scrie de oi si mai inventati cate ceva !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează