FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CEAHLĂUL 1-2

FOTO&VIDEO Pălitură de Moldova » Rapidul a pierdut lamentabil şi în faţa Ceahlăului, aruncînd în aer atmosfera din Giuleşti

Alexa turbează de furie văzînd că Rapidul ratează iarăşi victoria. +3   FOTO
Alexa turbează de furie văzînd că Rapidul ratează iarăşi victoria.

Articol de - Publicat vineri, 23 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 martie 2012 22:27

Nemţenii au deschis scorul la o gafă a lui Marcos Antonio, au fost egalaţi printr-un penalty dat în prelungirile primei reprize şi au dat lovitura spre final, cînd o acţiune splendidă a lui Stana a hipnotizat întreaga defensivă rapidistă.

Ce adversar mai fistichiu decît Ceahlăul putea să nimerească Rapidul după cele mai negre zile trăite în acest sezon? O înfrîngere de Disneyland cu Concordia, război deschis cu galeria, Coman pus la zid de suporteri, Răzvan gata să zică "pa" şi, în plus, acum, vizită în Giuleşti a unei formaţii care n-a pierdut decît trei meciuri în deplasare în actualul campionat. Cam nasol într-un moment în care Alexa şi compania sînt obligaţi să ia trei puncte pentru a mai avea viaţă cu poporul vişiniu!

VIDEO: Vezi cum s-au marcat golurile!

Iar Lucescu jr. a ieşit la rampă cu cinci oameni noi faţă de comedia de la Chiajna. Dintre absenţi, bineînţeles, proscrisul Dani cu mănuşi, tributul şi compromisul plătit de banca tehnică în faţa furiei din peluză! Cu Vîtcă în poartă, Rapidul n-a tremurat însă deloc pînă spre finalul primei reprize. Surdu (3), Ioniţă (13, 21) şi Marcos Antonio (14) i-au ţinut departe pe moldoveni, căutînd golul care să mişte prima dată tabela.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA MECI!

Nu i-a dat însă afară din casă inspiraţia pe giuleşteni, finalizările s-au lovit de intervenţiile lui Jovici sau n-au găsit deloc spaţiul porţii. O dominare în van, o maşină de tocat aer, imposibil să spargă curajul şi determinarea Ceahlăului. Care, pe cornerele obţinute de Rapid, şi-a permis aroganţa de a ţine la centrul terenului trei oameni, visînd la un contraatac letal. Pălitura va veni însă tocmai din tabăra Grantului: Marcos Antonio a gafat incredibil, Constantinescu i-a furat balonul, l-a driblat şi pe Vîtcă şi a marcat simplu, aruncînd într-o mare tăcere arena de lîngă şine (38).

Rapidul resimte momentul, se trezeşte greu din dezechilibru, iar ajutorul vine şi de la fani, care uită deocamdată huiduielile şi necazul spre a-şi împinge echipa către revenire. Iar şansa vine în prelungirile reprizei întîi, cînd Roman e agăţat fin în careu, iar Haţegan a dat penalty, transformat de Herea: 1-1.

După pauză însă, aceeaşi ceaţă persistentă în jocul Rapidului: faze închise la 20-25 m de poarta adversă, centrări de grădiniţă şi nici o minte limpede care să inventeze o minune. Doar Herea (50) şi Teixeira (54) arată că mai trăiesc, în murmurul unei tribune care devine tot mai neînţelegătoare. Şi, în avalanşa de cartonaşe galbene care descriu un joc la limita regulamentului, cade necazul: o diagonală către Stana, completată de o şarjă printre căscaţii Creţu şi Marcos Antonio, plus o "scăriţă" colorată peste Vîtcă (78), iaca un 2-1 ghiduş pentru Ceahlăul, numai bun să dea drumul corului de final: "Demisia, demisia!" şi "Plecaţi cu toţii!".

Hmm, pesemne că iureşul de după Chiajna va fi fost doar aperitivul!

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Fanii nu-l iartă pe Coman
Dani Coman nu a apărat ieri şi nici nu a făcut parte din lot, ca urmare a scandalului cu galeria de la meciul cu Chiajna. Portarul Rapidului nu a fost prezent nici măcar în tribune. "L-am încurajat pe Vîtcă înaintea meciului", a precizat Coman la Dolce Sport. Fanii nu l-au iertat şi au afişat un banner împotriva goalkeeperului: "Dani, fii tare, te înjurăm în continuare!". Giuleştenii şi-au continuat disputa şi cu şeful Ligii, arborînd următorul mesaj: "Mitică la psihiatrie!". (Iulian Pavel)

Trei absenţi
Rapid nu va avea la dispoziţie trei jucători importanţi pentru meciul de duminică, în deplasare cu FC Braşov. Herea, Pancu şi Alexa au fost avertizaţi aseară şi vor fi suspendaţi automat pentru cumul de cartonaşe galbene. În schimb, revin Rui Duarte şi Deac, suspendaţi cu Ceahlăul. (Iulian Pavel)

Prea gras pentru Rapid
Căpitanul din tur al nemţenilor, Alexandru Forminte, a luat proporţii în ultima vreme, iar oficialii clubului consideră că acest lucru îi afectează capacitatea de efort. "Are kilograme în plus şi d-aia credem că a obosit mai devreme la partida cu Vaslui, altfel nu ne explicăm prestaţia sa. De aceea nu a fost convocat pentru meciul cu Rapid. Pentru că s-a îngrăşat, Alex s-a autopedepsit şi va rămîne în afara lotului pînă va reveni la greutatea optimă", a declarat preşedintele Viorel Măstăcăneanu. (Ciprian Avădanei)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
crss21
crss21  •  23 Martie 2012, 14:02

asa conducere, asa staff.. asa atac, asa aparare.. si nu va inteleg :( toti sariti ca "daca s-ar schimba antrenorul" :| cum dr.k.? daca vine mourinho, ce? le pune 6 picioare? le mareste IQ-ul? becali a zis bne cu testu' de inteligenta.. dar la cat de agramati sunt fotbalistii romani, nici cu bacu' luat, nu vor trece prea repede acest test.

armion
armion  •  23 Martie 2012, 13:42

Gazistule, nu uita cum ati ramas in liga 1. Acum voi ati ajuns o echipa de un ban( noroc cu meciul de la Sibiu).

sobiesky85
sobiesky85  •  23 Martie 2012, 11:57

paraca traiau pe alta planeta jucatorii. era o lipsa de concentrare totala. nimeni nu era cu nimeni. nu comunicau deloc intre ei. Ceva nu merge, ceva trebuie schimbat neaparat.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează